USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?İradeye Saygı Gösterilmesi Lazım?

?İradeye Saygı Gösterilmesi Lazım?

?İradeye Saygı Gösterilmesi Lazım?
02-03-2016 12:44
Google News


MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iktidar adaylığını yapamadığını ifade ederek; ‘MHP bugün bu iktidar adaylığını yapamıyor. Eğer Sayın Genel Başkanımız bunu yapamıyorsa o zaman yapılacak şey bellidir. Çekilecek ve ülkücü irade yerine yenisini seçecektir. İrade önemlidir. İrade’nin tecelli etmesi lazım ve tecelli edecek iradeye de saygı gösterilmesi lazımdır’ dedi

OĞUZHAN SARZEP / RUHİ DEMİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunarak; ‘Bu işi yapamıyorsan çekileceksin. İrade önemlidir. İrade’nin tecelli etmesi lazım ve tecelli edecek iradeye de saygı göstermesi lazımdır’ dedi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Devlet Bahçeli’yi eleştirerek, çağrıda bulundu. MHP’nin mecliste PKK’nın gerisinde oturduğu için içinin yandığı söyleyen Oğan, Devlet Bahçeli’nin artık genel başkanlıktan çekilmesi gerektiğini dile getirdi.

‘İRADE ÖNEMLİDİR’

Genel başkanlığa iktidar olmak için aday olduğunu vurgulayan Oğan; ‘Ben Genel Başkanlığa Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidar etmek için aday oldum. MHP’yi PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin gerisinde mecliste oturmasına gönlüm razı olmadı. Ülkücü milliyetçi hareketin iktidar olması lazımdır. Bu ülkenin onlarca sorunu var ve AKP artık bu sorunları çözemiyor. AKP bu sorunları çözemediği gibi bu sorunların üzerine sorun ekliyor. Bu sorunları çözecek güçlü bir alternatif iktidar adayına ihtiyaç var ama MHP bugün bu iktidar adaylığını yapamıyor. Eğer sayın genel başkanımız bunu yapamıyorsa o zaman yapılacak şey bellidir. Çekilecek ve ülkücü irade yerine yenisini seçecektir. Bizde ülkücü iradenin tecelli etmesini istiyoruz. İrade önemlidir. İrade’nin tecelli etmesi lazım ve tecelli edecek iradeye de saygı göstermesi lazımdır’ dedi.

‘İSTİFA ETMEK İSTEYENLER VAR,

ONLARI BİZ TUTUYORUZ’

Milliyetçi Hareket Partisinden istifa etmek isteyenlerin olduğunu ancak onları kendilerinin tuttuğunu belirten Sinan Oğan, şunları dile getirdi; ‘Milliyetçi Hareket Partisindeki mevcut görevlerden istifa edildi. Sayın Özdağ, MHP’den istifa etmedi. MHP’deki genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etti. Ben bu mevcut görevlerden istifalar devam edeceği kanaatindeyim. Aslında bakarsanız, il ve ilçe bazında da çok sayıda istifa etmek isteyen arkadaşımız var. Onları biz tutuyoruz. İstifa etmemeleri yolunda telkinlerde bulunuyoruz ama genel merkez yönetiminden istifa edilmesi lazım ki partimizi mahkeme kapılarına düşürmeden, kurultay salonlarında ülkücü irade tecelli etsin.’

‘SİVAS ÜLKÜCÜLERİN KALESİDİR’

Sivas’ı çok sevdiğini dile getiren genel başkan adayı Sinan Oğan, Sivas’ın ülkülerin kalesi olduğunu söyledi. Oğan; ‘Sivas benim memleketim. Ben Sivaslıyım. Sivas’ı her zaman ki gibi sıcak, Sivas’ın her zaman ki gibi siyasetini canlı buldum. Buradaki ülkücü camiada çok güçlü, şevkli, istekli ve umutlu buldum. Çünkü Sivas aslında ülkücülerin kalesidir. Ama bugün Sivas’tan bir milletvekili çıkarmıştık ve onu kaybettik maalesef’ dedi.

‘GENEL BAŞKAN OLARAK SİVAS’A, ARDINDAN DA

BAŞBAKAN OLARAK SİVAS’A GELECEĞİZ’

Genel başkan olduğunda ilk önce Sivas’a geleceğini ifade eden Oğan; ‘Biz Sivas’ın hem Belediye Başkanlığına talibiz, hem ilçe belediye başkanlıklarına, hem de Sivas’ın bütün milletvekilliklerini almaya talibiz. Ben inanıyorum ki Sivas Milliyetçi Hareket Partisini bağrına geçmişte de basmıştı, şimdide basacaktır. İnşallah en kısa sürede kurultayımız yapılır. Genel başkan oluruz ve bu defada önce genel başkan olarak Sivas’a, ardından da başbakan olarak Sivas’a geleceğiz inşallah’ şeklinde konuştu.

‘SİVAS’A YETERİNCE

KAYNAK AYIRMIYORLAR’

Sivas’ın bakanı olduğu halde yeterli kaynak ayrılmadığını vurgulayan Sinan Oğan; ‘Sivas içinden bakan çıkardığı halde maalesef ki iktidardan en az pay alan il Sivas. Milletvekillerinin çoğunu iktidara verdiğiniz halde maalesef ki iktidar milletvekilleri o anlamda Sivas’a yeterince kaynak ayırmıyorlar. Ortada bir kaynak var. Kim bastırıyorsa o kaynak o ile gidiyor. Sivas’ın şanssızlığı o anlamda Sivas adına mecliste siyaset yapan iktidar mensuplarının Sivas’a hiçbir şey koparamamalarıdır’ dedi.

‘SİVAS’A İŞ İMKÂNLARINI

GETİRMEK LAZIM’

Sivas’ta iş olanağının bittiğini ancak geri getirilmesi gerektiğinin altını çizen genel başkan adayı Oğan, şunları söyledi;

‘Sivaslılar bir şeyi ile övünüyor, diyorlar ki; Sivas nüfusundan daha fazla Sivaslı örneğin İstanbul’da diyorlar. İstanbul’un denizini çok sevdikleri için mi gidiyorlar? İş olmadığı için gidiyorlar. Bugün Sivas’ta iş olsa ben inanıyorum ki İstanbul’un yarısı, yani Sivaslıların hepsi dönecektir memleketine. Memleketine gelecek ve yatırım imkânlarını yapacak. Yatırım imkânları yapmak lazım Sivas’a. Sivas’a iş imkânlarını getirmek lazım. Sivas’ın ihraç edeceği ürünlerini geliştirmesi lazım. Sivas’ı marka şehir haline getirmek lazım. Kangal sadece Sivas’ın değil bütün dünyanın en önemli markası. Buna bile yeterince sahip çıkılamadı maalesef.’

‘İKTİDAR OLUNCA SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’

İlimizin sorunlarını iktidar olunca çözeceklerini ifade eden Oğan; ‘Sivas’ta tarım bitmiş durumda. Sivas’ta sanayi zaten yoktu olanlar da maalesef ki, rantabl çalıştırılamıyor. Sivas’ın sorunu çok, bir Sivaslı olarak, Sivas’tan evlenmiş bir Sivaslı olarak Sivas’ın sorunlarına vakıfız. Ve iktidar olduğumuzda da inşallah bunları çözeceğiz’ dedi.

‘SİVAS’IN BİZİM İÇİN YERİ ÇOK AYRIDIR’

Sinan Oğan son olarak, Sivas’ın kendileri için çok ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak; ‘Bizim için Sivas’ın ayrı bir yeri var. Hem cumhuriyet döneminde Atatürk’e vermiş olduğu destek ve Sivas kongresi dönemin de diğer faaliyetler sebebiyle. Hem de Türk milliyetçilerinin ana damarlarından olan bir şehrimiz olması sebebiyle. Hem de tabii ki memleketim olması hasebiyle Sivas’ın bizim için yeri çok ayrıdır’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!