USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantıları Başladı

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantıları Başladı

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantıları Başladı
08-03-2016 09:51
Google News

SERCAN ÇETİNEL

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ilk oturumu dün yapıldı. Toplantı İl Özel İdaresi Meclis Salonunda, İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda karar özetlerinin okunmasının ardından Başkan Özata, meclis üyelerine gündem dışı söz verdi.

Gündem dışı görüşmelerde, son günlerde artış gösteren terör olayları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve son dönemlerde gündemde yer alan boşanma rakamları damga vurdu.

‘ŞİDDET VE BOŞANMALAR ÜZERİNE

ÇALIŞMA YAPILMASI LAZIM’

Gün geçtikçe boşanmaların artış gösterdiğine ve şiddetin arttığına değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Sadık Güller, ‘Bu konuların iyi bir şekilde araştırılması ve değerlendirilmesi lazım diyerek’ şu ifadeleri kullandı:

‘Yarın (bugün) 8 Mart. Gün geçmiyor ki kadına şiddet, kadına baskı olmasın. Ama şunu da gururla söylüyorum, kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkı Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine bağışlanmıştır. Ama ne hikmetse basında takip ediyoruz. Evliliklerin azaldığını, boşanmaların çoğaldığını, kadına olan şiddetin daha fazla olduğunu görmekteyiz. Artık bunu psikolojik olarak ya da ekonomik olarak değerlendirilmesi nedir onu da gerçekten hükümetimiz ya da meclisimizin araştırması iyi bir çalışma yapması lazım. Sokakta cinnet geçiriyor adam, 2 çocuğunu, eşini öldürüyor ve sonra kendisi intihar ediyor. Yani bundan 20 sene önce baktığımızda böyle olaylar çok azdı ya da hiç yoktur diyebiliriz. Özellikle de taciz, şiddet bu çağda hiç olmaması lazım. Kendimize saygı duymuyorsak, bir başkasına saygı duymayız.’

‘KENDİ İÇİMİZDE BARIŞ ÖNEMLİ’

Terör olaylarına da değinen CHP Grup Başkanvekili Güller, kendi içimizde barışın olması lazım diyerek sözlerini şöyle noktaladı:

‘Gün geçmiyor şehit haberi geliyor ülkemizde. Yani biz bundan bile yetinmeye çalışıyoruz. Bu kirli savaş dursun artık. Diyoruz ki önce kendi içimizde barışın olması lazım. Yani orada gerçekten terörle mücadele nasıl yapılır askerlerimiz, polislerimiz gösteriyorlar. Üzüntüyle söylüyorum, bir düşünmek lazım bu savaş kimin savaşı, neyin savaşı.’

‘160 YILDIR PROBLEMLER ARTARAK GİDİYOR’

8 Mart Dünya Kadınlar gününün tarihine değinen Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç, 160 yıldır bugünün kutlandığını ve her geçen gün problemlerin arttığına değinerek şu ifadeleri kullandı:

‘Yarın (bugün) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. 8 Mart 1857 yılında Amerika’da çalışan işçi kardeşlerimizin hak ve özgürlük arama neticesinde yaşamış oldukları olaylardan dolayı bugün yaklaşık 160 yıldır 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Bugün Türkiye’ye kendi meselemize döndüğümüzde kadınımızın o günden bugüne kadar geçirmiş olduğu sürece baktığımda her geçen gün probleminin çok daha arttığını, çok daha fazla sıkıntı yaşadığını görüyoruz. Tabi kadına sıkıntıyı kim veriyor, sonuç itibariyle erkek veriyor. Çünkü erkeğin vermiş olduğu sıkıntı olmasa problemde olmayacak demektir. Evlenmelerin azaldığı, boşanmaların arttığı, aile mahkemelerine bir yılda 5 binin üzerinde sadece Sivas’ta dosya birikiyorsa bu demek oluyor ki ailelerde bir geçimsizlik var demektir. Bunun bir tersi ailede ekonomik bir sıkıntı var demektir.’

‘KADINLAR BAŞIMIZIN TACIDIR’

Boşanmaların ve şiddetlerin önüne iyi bir eğitimle geçilebileceğini vurgulayan BBP Meclis üyesi Kulmaç, kadınlar başımızın tacıdır diyerek sözlerini şöyle noktaladı:

‘Bütün bunların altını irdelediğimizde sonuç itibariyle Türk örf ve töresinin Türk kültürünün her geçen gün biraz daha zayıfladığını görüyoruz. Eğer iyi bir eğitim sistemi oluşursa iyi bir aile nasıl oluşacağını, insan hak ve hukukun nasıl korunacağını genç çocuklarımıza genç kızlarımıza gerçekten iyi bir eğitimle verirsek herhalde bazı meselelerin birçoğunun halledileceğini görüyoruz. Ama bir şey var ki sevindirici, Türk toplumunda kadına gösterilen şiddetlerden dolayı üzüntüyle söylemem gerekiyor eğer kadın koruma evleri çoğalıyorsa, eğer başka sosyal yapıda kadınla ilgili meseleler çoğalıyor problem her geçen gün çoğalıyordu. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının aldığını tedbirler gerçekten güzel tedbirler. Ama önemli olan bu tedbirlerin alınmadığı bir Türkiye’de, bu problemlerin olmadığı Türkiye’de, herkesin rahat huzur içerisinde yaşayabileceği bir ortamın oluşturulması gerekiyor diye düşünüyorum. 8 Mart, yılın bir günü kadınlar günü değildir, kadın netice itibariyle bizde anadır, kadın bizde netice itibariyle bacıdır, kadın netice itibariyle bizde eştir. Eğer Osmanlıda bile, Selçukluda bile hükümet işlerinin kararında kadın etkili bir unsursa demek ki Türk toplumunun, Türk milletinin ve dönüp de İslami olarak da, kadına İslam’ın vermiş olduğu cennet anaların ayaklarının altında diyorsa o zaman kadın başımızın tacı demektir. Umut ediyorum bugün ki Türk toplumunda kadını baş tacı edebilecek, yine kadını el üstünde yapabilecek bir yapının oluşmasının temennisi ile Türk kadının kadınlar gününü tebrik ediyorum.’

Meclis toplantısı AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım, Mehmet Aydın, Hüseyin Hastürk ve Bekir Tanyıldız da gündeme ait önemli değerlendirmelerde bulunmasının ardından son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!