USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doğan, Ak Partiye Yüklendi

Doğan, Ak Partiye Yüklendi

Doğan, Ak Partiye Yüklendi
04-04-2016 09:52
Google News


Doğan konuşmasında çözüm süreci, terör olaylarının artması ve Suriye politikası konularında büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek, yaşanan sıkıntılardan iktidarı sorumlu tuttu.

ADEM NALBANT

Saadet Partisi Bölge Eğitim Toplantısını gerçekleştirdi. Yozgat, Tokat ve Sivas il teşkilatlarının yer aldığı toplantı Sivas Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. Programa ayrıca Saadet Partisi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz ve Genel Başkan Danışmanı Mustafa Yılmaz da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Saadet Partisi İl Başkanı Osman Gönay yaptı. Gönay, 27 bölgede yapılacak eğitim toplantılarını çok önemsediklerini belirterek, bu eğitimlerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Gönay ayrıca Sivas’ın sorunlarına da değindi. 1987 yılında Sivas’ın nüfusunun 772 bin olduğu bilgisini veren Gönay, ‘Eğer Sivas’taki mevcut fabrikalar, işyerleri özelleştirilip satılmasa ya da Sivas’tan gitmeseydi, yanlarına birkaç tane ufak da olsa sanayi yatırımı yapılmış olsaydı bugün Sivas’ın nüfusu 1 milyonun üzerinde ve bir büyükşehir olacaktı. Ama bugün Sivas’ın nüfusu 623 bine düştü. Bu yıl ise 618 bine kadar düştü. Yani son bir yıl içerisinde 4 bin 499 kişi Sivas’tan göçtü. Bunu 365 güne böldüğünüzde bir günde bir minibüs insan göçmeye devam ediyor’ dedi.

‘ŞEKER PANCARI VAR, FABRİKA YOK’

Demir Çelik fabrikası işçilerinin feryat ettiğini aktaran Gönay, ‘Fabrika üretmiyor. İşçiler işsiz. Bunlara yazıktır, şehrimize yazıktır. Ülkemize yazıktır’ diye konuştu. Sivas’ta şeker fabrikasının olmamasıyla ilgili de Gönay, ‘Bu adeta bir bilmece haline gelmiştir. 1990 yılında temeli atılan şeker fabrikasına bir müdür atandı. Müdür emekli oldu ama o temeli üzerine bir taş konmadı. Bir önceki dönem Sivas’ta üretilen şeker pancarı 713 bin ton. Turhal, Erzincan ve Malatya’da üretilenlerin sayısına neredeyse denk. Ama Sivas’ta yok. Sivas’ın milletvekilleri ne işe yararlar. Şehrimize sahip çıkan milletvekilleri yoktur. Seçimler zamanında bol vaatler var. Ama icraata gelince hiçbir şey yok’ dedi.

Gönay’ın ardından kürsüye Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan geldi. Doğan’ın hedefinde iktidar vardı. ‘Ülke olarak her gün bir acıyla uyanıyoruz’ diyerek sözlerine başlayan Doğan son olarak Mardin’den gelen şehit haberlerini hatırlattı ve ‘Ülke olarak başımız sağolsun’ dedi. Yaklaşık son 6 ay içerisinde ülkenin gündeminin terör olduğunu dile getiren Doğan, aynı zamanda dünya genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle bu durumun ülke değil dünyanın sorunu ve gündemi haline geldiğini aktardı. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

TERÖR DÜNYANIN SORUNU OLDU

‘Bu konular üzerinde çok konuşuldu. Ancak hiçbir zaman çözüme yönelik bir durum oluşturulmadı. Bir olay, bir mekanda bir bölgede bir ülkede yaşandıktan sonra, o yaşanan hadiseler konuşulurken yapılan bu konuşmalar, bağımsız 3 noktadan geliştiriliyor ise bu konuşmalar sadece ve sadece kafa karıştırmak içindir. Hedef saptırmak içindir. Bunu da çok açık olarak maalesef yaşıyoruz. Nedir bu 3 nokta? Eğer bir vaka sebepten bağımsız sadece sonuç merkezli konuşuluyor ise orada iyi niyet yoktur. Eğer bir olayın yaşandığı bugün, dünden bağımsız hareket edilerek üzerinde yorum yapılıyorsa orada da iyi niyet yoktur. Yine yaşanan bir hadisede kuklacıdan bağımsız sadece kukla konuşuluyor ise orada da iyi niyet yoktur.’

7 HAZİRANDAN SONRA TERÖR OLAYLARI NEDEN ARTTI?

Genel Başkan Yardımcısı Doğan 7 Haziran seçimlerinden sonra terör olaylarının artma sebebini de sorgulayarak şunları söyledi:

‘Bizim öncelikle konuşmamız gereken hadise ne oldu da 7 haziran seçimlerinden sonra ülkemizin her bölgesinde bu terör olayları ile karşı karşıya kaldık. Ülke bu hale nasıl geldi. Bunların 3 temel sebebi var. Birincisi uygulandığı dönemde içeriğini bir türlü öğrenemediğimiz çözüm süreci. Kimse bu süreçten bir şey anlamadı. Biz o dönemde çok ciddi uyarılarda bulunduk. Demiştik ki ‘Bakın Güneydoğu’daki sorun sadece ve sadece Kürt sorunu ya da terör sorunu olarak addedilemez. Bu sorunların yanı sıra Güneydoğu’nun geri kalmışlık sorunu var’ diye. Ama bu sorunları siz aynı kazanda kaynatmaya çalışıyorsunuz. Bu kazandan zehir çıkar demiştik. Bu zehrin sıkıntılarını yaşıyoruz şimdi.

PKK’YI, AKP LEGALLEŞTİRDİ

Bakmayın şimdi PKK’ya lanetler yağdırıldığına. 7 Hazirandan önce sanki bu ülkenin en sempatik Sivil Toplum Örgütü gibi davranılıyordu PKK’ya. Çözüm sürecine laf söylemek günah gibiydi. Çözüm sürecinde PKK’yı muhatap almak çok büyük tehlikedir dedik. PKK’yı legalleştirir diye ve PKK’yı legalleştirdiler. Çözüm süreci başlamadan önce dağdaki PKK’lı terörist sayısı 1400’dü. Ama bugün 16 bine çıkmış vaziyette. Bunun hesabı verilmeyecek mi? İkinci sebepse yanlış yönetilen özellikle Suriye merkezli dış politika. Bir ülke kendi kurmadığı bir oyuna dahil oluyorsa o ülke oyunun bir figüranı olur. Oyuncağı olur. Suriye’de bir oyun kuruldu ve biz de o oyunun bir oyuncağı olduk. Suriye’den gelenler bizim kardeşlerimiz. Ancak bunların şeceresini biliyor musun? 5 milyon insanla beraber, Amerikan, İsrail ajanı girip girmediği konusunda aldığın bir tedbir var mıydı.

TÜRKİYE’NİN KURUMLARI İTİBARSIZLAŞTIRILDI

Ergenekon hadiseleri yaşanırken, sen Türk Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırdın. Cemaatle kavga ederken Emniyeti ciddi manada kaos içerisine soktun ve kurumlar arası bu kargaşa yüzünden ödevini görevini yapamayacak hale getirdin. Bu 3 tane yanlış adım Türkiye’de terörün elini kolaylaştırdı. Ve bunu sıkıntılarını yaşıyoruz şimdi.’

Tarih boyunca bu topraklar üzerinde emelleri olan zihniyetlerin Ortadoğu’da onların yürüyüşünü ecdadımızın durdurduğunu vurgulayan Mesut Doğan, ‘Bunu bilen ırkçı ve emperyalist güçler yürüyüşüne bizim engel olmamızı engellemek için Türkiye’deki gafil idarecileri ve işbirlikçi işadamlarını satın alarak bu ülkede 5 tane tehlikeli zemin oluşturmuşlardır. Bu tehlikeli zemin kendi sorunlarımızı çözemeyecek hale getirmiştir. Bunlar, siyasetimizde kutuplaşma zemini oluşturma, ekonomide çökme zemini oluşturma, sosyal hayatımızda sürüme zemini oluşturma, toprak bütünlüğümüz hususunda bölünme zemini oluşturma ve komşularımızla savaşma zemini oluşturdular’ ifadelerini kullandı.

Doğan’ın konuşmasının ardından bölge eğitim toplantısına geçildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!