USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas 3 Bakanı Ağırlayacak

Sivas 3 Bakanı Ağırlayacak

Sivas 3 Bakanı Ağırlayacak
05-04-2016 09:58
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin 2016 yılı Sivas için yeni bir atılım yılı olacak diyerek bu yıl içinde Sivas’a yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

9 Nisan’da yapılacak olan Mevlana Tünel Projesi’nin temel atma törenine 3 Bakanın katılacağını ifade eden Şahin ‘9 Nisan’da hükümetimizin 3 değerli Bakanının katılımıyla Sivas Belediyemizin yapacağı Mevlana Tüneli’nin temeli atılacak. Programa Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal veya Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı katılacak. Şehrin kuzey ve doğusundaki ana arterleri birbirine bağlayacak olan tünel, Mevlana ve Çayyurt Mahallelerinin çarşı olmasını sağlayacak, şehri genişletecektir’ dedi.

2016 yılında ilimizde yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Av. Şahin, ‘Büyük tesis temel atmalarımız 2.Organize Sanayi Bölgesi’yle devam edecek. Her fabrikaya tren yolu yapılmak suretiyle kamyonla demiryoluna mal nakliye maliyetini aradan çıkarıp maliyeti düşürerek müteşebbislere diğer illerle rekabette avantaj sağlanacaktır. Buraya ulusal ve uluslararası firmaları davet ediyoruz ve özellikle demiryolu sanayi fabrikalarının yoğunlaşmasını bekliyoruz. İlimizdeki istihdam açığını kapatacak ve nüfusu artıracak en önemli proje olarak değerlendiriyoruz’ ifadelerini kullandı.

Gemerek Barajı ile 40 bin dekar alanın sulanacağını ve Gemerek ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacağını belirten Şahin, ‘2 Yüz Milyon'a mal olacak baraj Sivas’a bir kalemde yapılmış en büyük yatırım özelliği taşıyor. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve köprüsü Sivas şehir merkezini 2,7 km’lik raylı sisteme de elverişli bulvarla üniversite ile buluşturacak. Cumhuriyet üniversitemizde okuyan ve çalışanlarımızın birçoğu yürüyerek ya da bisikletle ulaşımı tercih edeceklerdir’ şeklinde konuştu.

Şahin şunları kaydetti:

‘Kızılırmak Projesi Sivas’ın en marka projesi olarak başlayacak. 11 etaptan oluşacak proje Sivas’ı dünyanın suyu iyi kullanan şehirleri arasında örnek bir şehir yaparak turizme ve istihdama katkı sağlayacak. Hükümetimizin desteğiyle Sivas Belediyemizin gerçekleştireceği yatırım, şehrin cazibe merkezi olacaktır. Kentsel Dönüşüm Projesi ile Esentepe bölgesinde modern bir semt ortaya çıkacak, orada oturanlar daha güzel ev ve işyerlerine sahip olacaklar. Eski sanayi hak sahiplerini koruyan modern projesiyle Sivas’a yakışır bir çarşı ve mekân olacaktır. Seyfebeli sanayi sitesi büyük atölye ve dükkânlar, sosyal, kültürel, sportif alanlarla çalışma ve gelişim merkezi olacaktır.

Kuzey Çevre Yolu Projesinin Karayolları ve Belediye işbirliği ile çalışmalarına başlanacağını belirten Şahin, ‘Sivas’ın kuzeyinde geniş bulvar ve meydanları olan modern bir şehir oluşacak. Cumhuriyet Üniversitemizde 2 fakülte ile yeni bir kültür merkezinin temeli atılarak yapımına başlanacak’ dedi.

Ankara – Sivas hızlı tren çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Şahin, ‘Hızlı Tren’in Sivas bölgesindeki alt yapı çalışmaları daha da hızlanacak. Ankara ulaşımını 2 saate indirecek olan YHT ile Sivas gelecekte Pekin ile Londra arasındaki kavşaklardan biri olacak. TANAP boru hattı ilimizi boydan boya kat etmekte ve bu yıl çalışan sayısı 8 yüz kişiyi bulacak. Divriği Ulu Cami ve Divriği Kalesi restorasyonuna başlandı. Çalışmanın önemli bir bölümü bu yıl gerçekleştirilecek. 30 yıldır UNESCO’nun dünya mirası listesinde bulunan Divriği Ulu Cami ilimiz turizmine en büyük katıyı sağlayacak bir şaheser olarak yaşamaya devam edecek. Yıldız Dağı Kayak ve Turizm Merkezi ile Sıcak Çermik yolu için çalışma başlayacak. 52 km’lik bu yol kış turizmi ile kaplıca turizminin entegre olmasını sağlayacak’ dedi.

İlimiz genelindeki karayolu projeleri ile ilgili bilgi veren Şahin, şöyle devam etti:

‘Havalimanı-Yıldız Dağı yolu çalışmasına başlanacak. 42 km’lik yolla Havalimanı - Yıldız Dağı - Sıcak Çermik turizm üçgeni kurulmuş olacak. Sivas - Doğanşar yolu Seyfebeli’nden Soğuk Çermik üzerinden Tozanlı’dan Doğanşar’a uzanacak 97 km’lik yeni bir yolun proje çalışmaları başlayacak. Kangal – Altınyayla - Şarkışla yolu yapımına başlandı. İlk etapta Şarkışla - Altınyayla çıkışı yapılacak. Alacahan - Gürün yolu proje çalışmaları yapılacak. Sivas - Malatya yolu yapım çalışmaları hızlanacak. Yağdonduran Tüneli bitirilerek kış aylarında Yağdonduran geçidinin kapanması tarihe karışacak. Geminbeli tünelleri yapım çalışmaları hızlanarak Kuzey Doğu Anadolu’yu Sivas üzerinden Orta Anadolu ve Akdeniz’e daha güvenli bağlayacak. Sivas – Karayün – Divriği yolu çalışmaları devam edecek. Kangal - Divriği yolu çalışmaları devam edecek. Doğanşar - Koyulhisar yolu çalışmaları devam edecek. Hafik - Doğanşar yolu çalışmaları devam edecek.’

İmranlı ve Pusat Barajları sulamasının bu yıl toprakla buluşacağını belirten Şahin, ‘210.000 dekar araziyi sulu tarıma açacağız. Zara ve Hafik ovaları çok daha verimli hale gelecek. Navruz, Kocakurt, Yusufoğlan barajları inşaatları bitime daha da yaklaşacak. Et Entegre Tesisi Haziran sonlarında üretime başlayarak ilimize önemli bir katkı sağlayacak. Kızılırmak Kalkınma Projesi gerçekleşerek Sivas – Yozgat – Tokat – Çorum - Çankırı illerinde hayvancılığa önemli teşvikler verilip üretim artırılacak’ dedi.

Şahin şunları kaydetti:

‘Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi çalışmaları önemli bir aşama kaydederek önümüzdeki yıllarda kültür ve sosyal hayata büyük katkı sunacak. Lüks oteller ve alışveriş merkezleri özel sektör tarafından halkımızın hizmetine sunulacak. Şarkışla, Yıldızeli, Suşehri ilçelerimize yeni hükümet konakları kazandırılacak. Kredi Yurtlar Kurumu Sivas ve Hafik yurtları hizmete alınarak öğrencilerin barınma ihtiyaçları tamamlanacak. Kangal Meslek Yüksek Okulu binası bitirilerek yeni binaya taşınılacak.

Özel sektöre TKDK ve kırsal kalkınma destekleri IPARD 2 ve diğer projelerle devam edecek. Şehir merkezinde imar revizyon çalışma tamamlandığından inşaat sektörü ivme kazanmaktadır. Belediyemiz tarafından dar gelirliler için konutlar üretilerek küçük taksitlerle ev sahibi olmaları sağlanacak. Birçok ilçemizde TOKİ Konutları'nın yapımına başlanacaktır. Şarkışla organize hayvancılık Bölgesi’nde kayda değer ilerlemeler olacaktır. Köy yollarında asfaltlama ve sanat yapıları devam edecek, parke taşı döşeme ile köy içi yollarının standardının artırılması yaygınlaştırılacaktır. Köylerde içme suyu hizmetleri tamamlanacak, kanalizasyon çalışmaları artırılacaktır.

Ağaçlandırma faaliyetleri sürdürülerek 100 milyon fidan hedefli Yeşil Kuşak Projesi’nde 73 Milyona ulaşan sayı artırılacaktır. Doğrudan Gelir Desteği’nde 12 Milyon ekilir arazinin 3 milyon metrekaresi ele aldığı dikkate alınarak, bütün ekili alanlara destek verilmesini sağlayacak bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için girişimler sürdürülecektir. Yeni bir cezaevi ve kadın cezaevi yapılması için çalışmalar devam edecek. İlçelerimizdeki atıl cezaevi binalarının şehirlere kazandırılmaları için projeler devam edecek. Bu bağlamda öncelikle Divriği cezaevi binası ilçe halkının hizmetine sunulacaktır. İlçe ve belde belediyelerinin şehircilik, çevre ve altyapı hizmetleri desteklenecektir.

Sivasspor’un yeni stadyumu hizmete açılacak, gençlik merkezi açılışı yapılacaktır. Kapalı spor salonu (4.000 kişilik) ve yüzme havuzu hızla tamamlanacak. Başta Zara Stadı olmak üzere ilçelerimizde spora yatırımlar artırılacaktır. İl merkezi ve ilçelerde yeni okullar eğitime açılacak, yenileme çalışmaları devam edecek. İşkur toplum yararına çalışma projeleri orman, Milli Eğitim, Diyanet ve Belediyecilik alanlarında devam edecek. Ordu evi yapımı tamamlanarak taşınacak ve şimdiki ordu evinin alanı Kongre Müzesi ile birleşerek 4 Eylül Meydanı olacaktır. Eski Adliye ve Valilik B Blok yeri altı otopark olan kepenek meydanı olarak düzenlenecektir. Halk Eğitim Merkezi ve Kızılırmak İlköğretim Okulu taşınarak altında otopark ve kültür merkezi üzerinde cami projelendirilecektir. Aksu’nun kalan kısımlarında çalışmalara devam edilecek. Kale Projesi hızlanacak. Gök Medrese restorasyonu büyük oranda tamamlanacaktır. Bu çalışmaların dışında kamunun ve özel sektörün yapacağı çok sayıda işle Sivas bu yıl şantiye alanına dönecektir. Allah tüm emeği geçeceklerden razı olsun.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!