USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Burada Şov Yapıyorsun?

?Burada Şov Yapıyorsun?

?Burada Şov Yapıyorsun?
07-04-2016 10:25
Google News


ADEM NALBANT

İl Genel Meclisinde gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Bayram Sevim, encümen karar özetlerinde okutulan ve kaçak kum aldığı yönünde verilen 1300 TL’lik cezayla ilgili açıklama yaptı. Sevim, ‘Benim değil kum almak, çakıl taşı aldığımı ispat etsinler görevi bırakmaya hazırım. Benim bir şirketim ve şirketimin ticari faaliyetleri var. Yeğenimin adına yaptığım bir inşaat da var. Muhtara müracaat edilmiş, 15 günlük süre içinde kaymakamlığa bilgi vermiştir. Bu olay beni çok üzdü. Giden arkadaşlarımız orada ocaktan ne kadar kum alındı, bunu kimin aldığına bakmadan 370 metreküp kum alındı diye bir rapor tutmuşlar. Raporda ne benim imzam var, ne bununla alakalı başka bir şey var. İki tane araç var orada yakalanan. Biz burada defaat ile gündeme getirdik. ‘Bu dolgu malzemesi kum ocaklarında yok alınması gerekiyor’ diye. İnşaat yapan herkes bu dolgu malzemesini alıyor. Ceza da yazacaklar, buna yapacak bir şey yok. Şahsımla alakalı bu konuda hiçbir şey yok’ dedi.

‘Burada Vali dahil encümen üyeleri görevini ihmal etmiştir’ diyen Sevim, ‘Yargıya müracaat ettik. Sonuçlarını bekleyeceğiz. Hukuki çalışmalar yapılacak’ diye konuştu.

Sevim ayrıca İl Özel İdare tarafından İl Genel Meclis Üyeleri için Bosna Hersek’e yapılan inceleme gezisiyle ilgili 188 bin TL maliyetten bahsedildiğini kaydederek, bunun amacının dışında kullanıldığının Sayıştay raporlarında belirlendiğini söyledi. Sevim ‘Bu gezi amacına uygun olmuş mudur? İl özel idaresine ne getirmiştir’ ve Yıldız Dağı ile alakalı ‘İl genel meclis üyelerine elbiseler verildi. Bunun kaynağı nereden’ sorularını yöneltti.  

‘KAYAK FEDERASYONUNDAN ALINDI’

Tam bu sırada Meclis Başkanı Sedat Özata konuya müdahale etti. Özata, ‘Bunun kaynağını Salih Ayhan’a sorduğunuz halde burada niye konuşuyorsunuz. Cevabını aldınız burada resmen şov yapıyorsun. Bu elbiseler Kayak Federasyonu başkanlığından alındı. Benim yazışmalarımla beraber Kayak Federasyonundan alındı. Sen bu mevzuyu geçen ay Salih beyle konuştun mu konuşmadın mı? Gezimiz tabii ki amacına uygun olmuştur özellikle Cumhurbaşkanımızın balkanlara gezi yapılması ile ilgili genelgesi vardır. Biz de bunu göz önüne alarak Balkanlara gezi yaptık. Burada ki arkadaşlar da Cevapları aldığın halde burada konuşuyorsun. Ayıp, ayıp’ dedi.

Sevim Özata’nın tepkisi üzerine ‘Söylenecek çok şey var. Söylenecek çok şey var. İmarla alakalı İmar müdürlüğüne gidiyorlar, bugün müsait değiliz telefonları alalım size haber verelim. Gelen insanların müracaatlarını kabul edeceksiniz. Hakikaten balık baştan kokar diyorlar ama bu balığın her tarafı kokmuş haberiniz olsun’ karşılığını verdi.

Son olarak Özata ise ‘Söylenecek şeyleri söyle varsa. Benim şirketime 200 bin liraya yakın ceza yazdılar çıkıp bir gün bu kürsüden konuşmadım. Benim de şirketim var. İl Özel İdaresi geçen yıl 200 bin lira yazdı’ diye konuştu.

‘GEZİNİN HİÇBİR SAKINCASI YOK’

Son olarak İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Ceyhan Bayram Sevim’in sorularını yanıtladı. Ceyhan, yurt dışı gezisi ile ilgili olarak ‘Sayıştay denetçileri geldi. Bununla birlikte bizim yapmış olduğumuz iş ve işlemlerin denetimini yaptı. Sorguya aldılar. Sorguya alınmasında ki en başta şey şu; meclisin böyle bir görevi var mıdır? Bu yurt dışına gidişte ne amaçlanmaktadır. Buna benzer sorgular yapıldı. Hukuki yoldan her türlü cevabı vereceğiz. Bunun idaremiz açısından bir sakınca doğurmadığını, yurt dışı gezisiyle ilgili özellikle bütün özel idarelerle ilgili araştırmalar yaptım. İçişleri Bakanlığı veya diğer bakanlıklarda sakınca olmadığını gördük. Meclis ve ilimiz adına son derece faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum. Sayıştay’ın sorgusuna cevabı veriyoruz. Sonucu da meclisle paylaşıyoruz’ dedi.

İmar müdürlüğü iddiasıyla ilgili de Ceyhan, ‘İmar müdürlüğü ilçelere gidip gelinmesiyle ilgili planlama yapıyor. 16 tane ilçemiz var. Bu dilekçelerin hepsinin gereği yerine getiriliyor’ ifadesini kullandı. Malzeme alımıyla ilgili ise Alparslan Ceyhan, ‘Bayram beyin serzenişi hakkında kendisiyle de görüştüm. Oradaki mevzu bir kaçak malzeme yakalanmış, ancak Bayram beyle ilgili olmamakla birlikte Bayram beyin ismini şoförler vermiş. Bizim arkadaşlarımızın da tutmuş olduğu tutanak bu şekilde. Müteahhitle sözleşme yapılıyor, malzeme, kum çakıl getiriliyor. Bunun nereden geldiği müteahhit için önemli değil ama getirenler için cezai işlem uygulandı. Bu işleme göre de encümene geliyor. Encümen de bunun kararını veriyor. Meclisin bilgisine sunuluyor. Bunda bir itiraz durumu varsa yasal yollarla kendileri düşüncelerini aktarabilir’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!