USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Devlet Bir Yasa Çıkarmışsa Herkes Uyacak?

?Devlet Bir Yasa Çıkarmışsa Herkes Uyacak?

?Devlet Bir Yasa Çıkarmışsa Herkes Uyacak?
07-04-2016 17:15
Google News


ADEM NALBANT

İl Genel Meclisi 4.oturumu gerçekleştirdi. Daha önce başkan, vekil başkanlar, divan ve encümenlerini seçen İl Genel Meclisi Üyeleri toplantıların 4.gününde ihtisas komisyonlarını belirledi. Toplam 10 komisyonda görev alacak başkan ve üyeler açık oylama ile yeni görevlerine başladı.

Öte yandan toplantının başlangıcında İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Bayram Sevim’in mecliste dile getirdiği ve basına da yansıyan konularla ilgili açıklamada bulundu. Ayhan, ‘Şunu ifade etmem gerekir ki bir idari işlemin bu kadar gündem olmasına hiç anlam veremedim. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Bir yanlış veya sıkıntı varsa yetkili organlar kanalıyla bu giderilebilir. Hem yerel hem görsel medyada keyfilik yapıldığına dair bir meclis üyemiz direkt ağzına sakız yapmış bir şekilde bunu kullanıyor. Şarkışla Meclis üyemiz bana haksız yere ceza yazıldı diyor ve valimizin görev yapmadığını söyleyerek göreve davet ediyor. Bende Valimiz adına bir cevap vermek istiyorum’ dedi ve Sevim’in suçlamalarına yanıt verdi.

‘DEVLET BİR YASA ÇIKARMIŞSA HERKES UYACAK’

Salih Ayhan Maden Kanununu hatırlatarak Sevim’in ‘kaçak kum cezası’ ile ilgili ‘Maden kanunu var. Kum ocakları ve madenler bu kanun ile disipline alınmıştır ve herkesin buna uyması gerekir. Bunun uygulanması da İl Özel İdaresine verilmiştir. Evvela bu kanuna hep beraber uymamız gerekiyor. Geçen yıl il genelinde 59 kişiye ceza yazılmıştır. Toplam 212 bin TL ceza kesilmiş ve tahsilatı yapılmıştır. Encümen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hiçbir ayrım yapmadan herkese Sivas’ta benim diyen firmaya dahi belediyeye dahil ceza yazmış. Mevzuatı uygulamışlar, bundan gurur duymamız lazım. Bizlerin de buna saygı göstermemiz lazım.’ ifadelerini kullandı.

‘BUNUN YERİ MEDYA DEĞİL’

Ayhan 3 türlü ceza yazılabildiğini de aktararak, ‘Birincisi jandarma tespiti, ikincisi çevre şehircilik tespiti ve kendi ekiplerimiz tespit ederek cezalar yazılıyor. Jandarma tespit etmiş ve fotoğraflarını çekmiş tutanağını tutmuş. Kaymakam bey üst yazı ile bunu göndermiş ve il encümeni cezayı yazmış. 2016 yılında bir ihbar geliyor. Bu ihbarı ocak sahipleri yapıyor. Devlete vergi veren kuralına göre çalışan firmalar yapıyor. Ben devlete vergi veriyor işçi çalıştırıyorum, burada vergi verirken diğer tarafta kaçak işler yapılıyor diyor. Suç duyurusunda bile bulunuyor. Rekabetten dolayı bunu çok yaşıyoruz. Bir ihbar yapılıyor, arkadaşlarımız resimliyor. Kırmızı kamyon geliyor burada ki malzemeyi inşaata döküyor. Bu inşaat kimin, Bayram Sevim’in. Bizden ruhsat almış inşaat yapıyor. İl Encümeni ceza yazıyor ve tebliğ ediliyor. Yanlış olabilir, hata olabilir mi olur. Bunun yeri ve kuralları vardır ama burası medya değildir. İtiraz edersin yargıya gidersin doğru veya yanlış diye karar verir’ dedi.

‘DOĞRU VE ŞIK BULMADIM’

Ceza öncesi özellikle hassasiyet gösterilerek uyarı yapıldığını da kaydeden Ayhan şunları söyledi:

‘Uyarıya rağmen ısrar ediliyorsa ceza yazılacaktır. Devlet bir yasa çıkarmışsa herkes uyacak. Kimse bundan muaf değil. Ben meclis üyesiyim, ben idareciyim, genel sekreterim valiyim diyen herkes kanunlara uymak zorunda. Bunu sürekli art niyetli olarak sunmak doğru değil. Dilekçelere cevap verilmediğine iddiası var. Bayram beyin 3 adet dilekçesi var. Vatandaş soruyor ben buraya akaryakıt istasyonu kurmak istiyorum dediklerinde Karayollarına soruyoruz. Mesafe ve cephe şartlarını sağlamadığından kabul edilip edilmiyor. Bu karayolları mevzuatında var. Burada olumsuz görüş verilmiş ve Bayram beye iletilmiş. Ayrıcalıklı bir toplum veya sınıfız diye bize ceza yazılmasın demek ve kurumu baskı altına almaya çalışmak doğru değil ve şık görmüyorum.’

‘GEZİ HUKUKSUZ VE KEYFİ DEĞİL’

İl Özel İdaresi ile meclis arasında bir çatışma varmış gibi gösterilmesini ve bir tartışmayı körükleyecek anlayışı doğru bulmadığını vurgulayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan, Sevim’in ‘yurtdışı gezisi’ sorusuna da cevap vererek şöyle devam etti:

‘Meclis karar alır, idare uygular. Buna dikkat etmek gerekir. Yurt dışına gidildi, gezi yapıldı. Meclis karar aldı idare uyguladı ve Salih Ayhan şuan onun savunmasını yapıyor. Hiçbir şekilde korkumuz yok. Savunmamızı yapar meclisin almış olduğu kararı aslanlar gibi uygularız. Gezinin mevzuata uygun olduğunu düşünüyorum. Savunmasını yapacağım. Yine gerekirse gezi yapacağız. Hiç şüpheniz olmasın. Başbakanlığın bu konuda genelgesi var. Türk İslam diyarlarını gezin araştırın, karşılıklı iletişim sağlayın diyor. Hiçbir şekilde hukuksuzluk, keyfilik yoktur.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!