USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mevlana Tünelinde İlk Kazma Vuruldu

Mevlana Tünelinde İlk Kazma Vuruldu

Mevlana Tünelinde İlk Kazma Vuruldu
09-04-2016 17:38
Google News


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ‘Şehrin trafik sorununu hafifletmek ve Mevlana - Aydoğan Mahallelerini birleştirmek buradaki trafiği rahatlatmak için çok anlamlı bir projeye imza atılıyor. Belediye Başkanımızı tebrik ediyor başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum. Amasya’da da bir tünelin temelini attık orada da bir söz aldık burada söz almak istiyorum. Seneye Temmuz ayı deniyor. Firmamızdan sözünü aldık. Seneye Ramazan Bayramında açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.’

HAYRULLAH AĞKAŞ / SERCAN ÇETİNEL

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mevlana tünelinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Mevlana Mahallesi ile Aydoğan Mahallesini birbirine bağlayacak olan tünelin önümüzdeki yıl Ramazan Bayramı’nda hizmete açılması bekleniyor.

Sivas Belediyesi tarafından dün düzenlenen temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Âlim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun ve Habib Soluk, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ‘Türkiye’nin ayak basmadık bir yeri kalmadı, tünellerle, köprülerle, yollarla, havaalanlarıyla, hızlı demir yollarıyla yurdu donattık dört baştan. Nuri Demirağ sizin hemşeriniz. Cumhuriyetin kuruluşunda havacılıkta Türkiye’yi dünyanın da ilerisine taşımış ve dışarıya uçak satacak bir başarıyı elde etmişti’ dedi.

Nuri Demirağ’ın bu çalışmasının bazılarını rahatsız ettiğini belirten Yıldırım, ‘Sattığı uçakları almadılar. Türkiye’nin büyümesinin üstün teknolojiye geçmesinin önüne geçtiler. Tıpkı bugünkü gibi. Türkiye bugün dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Türkiye, Sultan Abdülmecid’in150 yıllık rüyasını, dedemiz Sultan Abdülhamid’in rüyasını Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştiren Marmaray’ı, Avrasya tünelini yapıyor. Türkiye, 50 yıldır konuşulan bu milletin hayali Hızlı treni, Körfez köprüsünü, oto yolu yapıyor. Hemşeriniz merhum Aşık Veysel’in ‘Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece’ dediği o uzun ince bir yolu, uzun duble yollar haline getiriyor. Bütün bunları yapınca birileri rahatsız oluyor. Dışarıda ve içerde rahatsız olanlar var. Ama onlar ne kadar rahatsız olursa olsun, bu millet istiklal için, el ele, omuz omuza kararlılıkla yürüyüşüne devam edecek. Dışarıdaki bazı mihraklar ‘Bu Türkiye’de fazla oluyor artık canım, bunlar dünyanın en büyük 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanını nasıl yaparlar? Olur mu böyle şey, bunlar bizim işimiz’ Hemen bölücü terör örgütün ve taşeronları devreye sokuyorlar. Unutmayın açılan her tünel, vurulan her kazma, yapılan her yol terörün tepesine vurulan en büyük darbedir. Bugün bölücü teröre bir darbe daha vuruyoruz. Mevlana Tünelinin ilk kazmasını vuruyoruz. Bizim işimiz yıkmak değil yapmak’ ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

‘Yolları böldük, vatanı ve hayatları birleştirdik. 15 bin km bölünmüş yol yapacağız dediğimizde kıs kıs gülenler şimdi utancından bir şey söyleyemiyor. Azmederseniz başarırsınız. AK Parti bu milletin sevdalısıdır. Ferhat oluk dağları deldik, milletimizle kucaklaştık. Sadece Sivas’a değil gidebildiğimiz 780 bin kilometrekarenin her köşesinde duble yollar, havaalanları, tren yolları var. Geçen hafta geçtiğimiz 4.5 G ile iletişimde dünyanın 1 numarası olduk. Belediye başkanımızı yürekten tebrik ediyorum. Şehrin trafik sorununu hafifletmek ve şehrin doğu batı istikametinde Mevlana - Aydoğan Mahallelerini birleştirmek buradaki trafiği rahatlatmak için çok anlamlı bir projeye imza atıyor. Kendisini tebrik ediyor başarılı hizmetlerinin devamını diliyor emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyorum. Amasya’da da bir tünelin temelini attık orada da bir söz aldık burada söz almak istiyorum. Seneye Temmuz ayı deniyor. Ramazan Bayramında açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.’

‘ESER YAPMAK İÇİN ÇOK

KİMSENİN DESTEĞİ GEREKLİ’

Temel atma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ortaya çıkarılacak bir eseri ortaya çıkarmanın oldukça zor olduğunu ve tek başına yapılamayacağını belirterek, ‘Eserler yapmak için destek olunmuyorsa ortaya eser koyabilmek mümkün değildir’ dedi.

Yılmaz; ‘Bugün güzel bir eserin temel atışına hep beraber şahitlik ediyoruz. Dolayısıyla bu eserin Sivas’ımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere baştan belediye başkanımız dahil olmak üzere çalışma arkadaşlarına ve Sivaslı hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Çünkü eser yapmak zor. Tek kişiyle de olmuyor. Kuş alayı ile uçuyor. Eğer destek olunmazsa eser ortaya koyabilmek mümkün değil. Eser yapmak için çok kimsenin desteği gerekli. Ancak yapılmış olan eseri yıkmak için Mehmet Akif şöyle söyler ‘Süleymaniye yıkmak istersen 2 tane niteliksiz işçinin eline balyozu ver Süleymaniye’yi indirirsin iki gün içerisinde. Ama gel yeni bir Süleymaniye yapalım dediğinde iki niteliksiz işçi ile Süleymaniye yapamazsın. Ne gerekir, bir Mimar Sinan gerekir birde muhteşem Süleyman gerekir.’ Dolayısıyla yıkmak kolay yapmak zor. Eseri ortaya koyanlara huzurunuzda teşekkür ediyorum. Allah razı olsun başkanım size ve çalışma ekibinize’ ifadelerini kullandı.

‘HALKIN GÖZÜ TERAZİDİR’

Seçim döneminde Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın vermiş olduğu sözleri tek tek yerine getirdiğini vurgulayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, halkın gözü terazidir, yapılan çalışmaların Sivaslılar tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğini, söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

‘Seçime giderken sayın Mimar Sami Aydın’ın Sivas bizimle aydınlanacak, inşallah Sivas’ı baştan sona imar edeceğiz diyordu. Kepenek meydanını yapacağız, Milli irade meydanını gerçekleştireceğiz, her mahallede parklar, otoparklar olacak diyordu ve o vaatlerinden bir tanesi de Mevlana tünelini de inşallah hizmete açacağız diyordu. Başkanım Allah razı olsun verdiğin sözleri yerine getiriyorsun birer birer. Ama biz ne dersek diyelim Azerbaycan’da yaşayan Türk kardeşlerimizin çok güzel bir sözü var ‘halkın göz terazidir’. Kim neyi ne kadar yaptı, niye yaptı, nasıl yaptı en güzel notu verir. Dolayısıyla Sami Başkanın yapmış olduğu bu hizmetler en güzel şekilde Sivaslı hemşerileri tarafından değerlendirileceğini düşünüyorum ve halkın gözü terazidir diyorum. O terazide yerel yönetim geçer notu alacaktır.’

‘EN BÜYÜK HİZMET

ULAŞTIRMADAN GELDİ’

Bölünmüş yollardan, havaalanına kadar birçok projelerin dahil olduğu ilimize en çok yatırımın Ulaştırma Bakanlığından geldiğini kaydeden Milli Savunma Bakanı ismet Yılmaz, 2002 yılından bugün arasındaki farklara değinerek şunları kaydetti:

‘Sivas’a en büyük hizmet Ulaştırma Bakanlığından geldi. Bakın 2002 yılındayken Ulaştırma Bakanlığının Sivas’ta ki bölünmüş yolu 24 kilometreydi. Kimse bölünmüş yol ne diye sorsaydınız bilmezdi. Şimdi Sivas’ta projesi yapılmış ve uygulamaya da geçilmiş bölünmüş yol 900 kilometredir. Türkiye’de birincisi sıradayız. Şuanda Konya’dan sonra ikinciyiz. Ben bundan dolayı Binali Bey’e ve onun dönemindeki müsteşarına özellikle huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin diyorum… Yine 350 kilometrelik yol sıcak asfalt yapıldı. 100’ü üzerinde köprü yapıldı. Nuri Demirağ Havalimanını yaptık. Geçen yıl gelen yolcu sayısı yaklaşık 550 bine yaklaştı. Şimdi gelirken sordum 3 aydaki oran yüzde 25 artmış. Yani bu artışlar devam ederse bu sayı 650 bine çıkacak demektir.’

‘YILDIZ DAĞI-SICAK ÇERMİK

YATIRIM PROGRAMINDA’

Yıldız Dağındaki çalışmaların tamamlanması ve Sıcak Çermik Kaplıcasına yapılan yeni yatırımlar neticesinde bağlantı yolu yapılacağını ve bunun yatırım programına alındığını söyleyerek Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Yıldız Dağı Sıcak Çermik bağlantı yolu yatırım programında şuan. İnşallah sayın bakanımız onu gerçekleştirecek. Sivas Kurtlapa ayrımı, Yıldız Dağı Kayak Merkezine yine ulaşımda sayın bakanım projeler gerçekleştirecek. Sivas’ın bu günü dünden çok daha iyi. Hiç şüpheniz olmasın yarın da bugünden daha iyi olacaktır.’

ÂLİM BARUT…

Sivas Valisi Âlim Barut ise törende Halil Rıfat Paşa’nın sözünü hatırlatarak başladı. Barut, ‘Sivas’ımızın unutulmaz valilerinden olan Halil Rıfat Paşa ‘Gidemediğin yer senin değildir’ demiştir. Yapamadığın işte senin değildir, edemediğin hizmette senin değildir. Yol artık günümüzde bir medeniyet unsuru olarak, kabul görmüştür. Bu nedenle son yıllarda hükümetimiz gerek şehir içi ulaşımda gerekse şehirlerarası ulaşımda büyük yatırımlar yaparak, uzakları yakın etmiştir. İlimiz yerleşim yeri bakımından Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır. Her bir köye ve mezraya günün şartları ve standartlarında yol yapmaya devam edilmektedir. Bunun önemli göstergesidir ki, İl Özel İdaresi bütçesinin de en fazla harcama yaptığı alan ulaşım hizmetleridir. Bu kapsamda ilimiz genelinde ulaşım konusunda gereken tüm çalışmalar yapılıyor. Bu vesileyle ilimiz içerisindeki ulaşıma büyük katkı sağlayacak olan Mevlana tünelinin de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ dedi.

HİLMİ BİLGİN…

Ak Parti hükümetlerinin verdiği her sözü yerine getirdiğini belirten AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise, ‘Türkiye’de tünel deyince aklımıza Bolu Dağı tüneli geliyordu.14 yılda 17 bakan eskiten bir Türkiye’den AK Parti iktidarıyla birlikte çok değerli bakanlarımız ile birlikte önümüze konulan hedefler doğrultusunda atık tüneller şehirleri değil, şehirlerin içinde ulaşımı sağlıyor’ dedi.

Bilgin, ‘Bu noktada bu millete kendi özgüvenini veren çok değerli Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız seçimler öncesinde Mevlana Tüneli’ni Sivas’a kazandıracağız dediğinde belki birçok hemşerimiz olur mu olmaz mı diye düşündü. Ancak AK Parti siyasetinde verdiğimiz her sözü yerine getiririz. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü de vermeyiz. Biz siyaseti hizmet endeksli, insan merkez siyaset yapıyoruz. İnşallah milletimizle birlikte milletimizin duası ve desteğiyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın bize koyduğu hedefler doğrultusunda hükümetimizle birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugünde bu projelerimizden birisinin temelini atacağız. Sivas için çok büyük bir önem taşıyan projemizin ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

SELİM DURSUN…

Törende konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun da, ‘Ben Sayın Bakanlarımızla birlikte çalışma fırsatı buldum ve hepsinden de çok şey öğrendim. İş yapmak, aşla pişer gibi, işle pişmek, hepsi onlardan öğrendiğimiz şeyler. Allah onlardan razı olsun. Hizmet yolunda ülkemizi dünyada öne çıkardıkları için de ayrıca teşekkür ediyoruz’ dedi.

Projenin Sivas’a hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Dursun, ‘Mevlana Tüneli, Belediye Başkanımızın Sivas’ta cesaretle dediği bir çalışmadır. Doğrudur işe cesaretle başlayacaksınız. Ama olacak inşallah. Bu ilk basamaktan sonra da Sivas’ı marka şehir haline getirecek çalışmaları da alt yapı ve üst yapısıyla süslendiğini görüyoruz. Daha da güzellerini bekliyoruz. Siz cesur olun, inşallah hükümetimiz ve devletimiz iş yapana yardımcı da olur, önünü de açar. Mevlana tünelimizin çalışmasında bugüne kadar Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

HABİB SOLUK…

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk ise ‘2003 yılından itibaren vadileri, dağları delik deşik eden, viyadükler inşa eden Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın himayelerinde yıllarca ülkemizin her köşesinde onun denetim ve gözetiminde hizmette bulundum. Türkiye’de 80 yılda yapılan tünel miktarı 50 km. bizim şuanda projelendirdiğimiz, açtığımız ve çalıştığımız tüneller olmak üzere şuanda Sivas ili sınırları içerisindeki yapımı devam eden tünellerimiz tamamlandığında 49,7 km tünel olacaktır. Bu sadece Sivas’a mahsus değil, ülkemizin ihtiyacı olan her köşesinde bu hizmetler eksiksiz olarak devam etmektedir. Mevlana Tüneli’nin ilimize, ülkemize hemşerilerimize hayırlı olmasını, kazasız belasız tünelin tamamlanmasını Allah’tan niyaz ediyorum’ dedi.

SAMİ AYDIN…

Proje hakkında önemli açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Türkiye’de ulaşımda çığır açan adeta yeni bir reformu gerçekleştiren Ulaştırma bakanlığımızın mimarı Bakanımız Binali Yıldırım’ı aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz’ dedi.

Başkan Aydın konuşmasında şunları kaydetti:

‘Ülkemizde çok değil, yakın zamana kadar bu tür projelerin bırakın il düzeyinde yapılması, ülke düzeyinde dahi yıllarca tamamlanma noktasında sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Ama hükümetimiz öncülüğünde bundan sonra bu tür projeler çok da zor değil. Nitekim ülkenin genelinde Sivas’ın sınırları içerisinde çok sayıda tünel projelerimiz hayata geçiriliyor. Ülke genelindeki başarılı hizmetler bizleri de heyecanlandırarak, bizleri de teşvik etti. Belki biraz boyumuzun üzerinde bir işe girdik ama biz biliyoruz ki çalışınca başarmak kaçınılmaz oluyor. İnşallah hep birlikte bu projeyi de başaracağız ve şehrimizin ulaşım noktasında ciddi şekilde rahatlamasını sağlayacağız. Bu tünel sadece iki mahalleyi değil, Sivas’ın batısıyla kuzeyini doğuya bağlayan çok önemli yeni bir arter, yeni bir aks olacak. Projemizde bizlere destek olan Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyor, projenin memleketimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.’

Protokol konuşmalarının ardından tüm protokol üyeleri ile birlikte butonlara basılarak, tünelin temel atma töreni gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!