USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Turizmin Gelişmesi İçin Ortak Hareket Edilmeli

Turizmin Gelişmesi İçin Ortak Hareket Edilmeli

Turizmin Gelişmesi İçin Ortak Hareket Edilmeli
15-04-2016 17:12
Google News


RUHİ DEMİR

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri start aldı. Bu kapsamda Turizm Haftası Şems-i Sivasi Halk Kütüphanesinde bir açılış programı düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organize ettiği programa Vali Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

Vali Alim Barut ile il protokolü önce Sivas fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını yaptı. Bir süre sergiyi gezen Barut ve beraberindekiler daha sonra Yüksek Şehir Plancısı Turan Barlas’ın 'Türkiye'de Turizm Planlamaları ve Karşılaşılan Sorunlar' konulu konferansı için toplantı salonundaki yerini aldılar.

Sunuma geçilmeden önce programda protokol konuşmalarına yer verildi. İlk olarak kürsüye gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas’ta canlı turizm envanterinin çıkarılmasına dair çalışmaların sürdüğünü söyledi. Pürlü’nün ardından kürsüye gelen Belediye Başkan Vekili Karaca ise sıla turizmine dikkat çekerek, gurbette yaşayan Sivaslıları ilimize çekmeyi hedeflediklerini aktardı.

Son olarak kürsüye Vali Barut geldi. Barut konuşmasında tarih ve kültür açısından zenginlik gösteren Sivas’a övgüler yağdırdı. Sivas’ın hem kültür ve tarih hem de coğrafik özellikleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Vali Alim Barut, kamu ve özel sektör eliyle turizmin burada daha da geliştirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!