USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyükşehir Değiliz Ama Büyükşehir Gibiyiz!

Büyükşehir Değiliz Ama Büyükşehir Gibiyiz!

Büyükşehir Değiliz Ama Büyükşehir Gibiyiz!
05-05-2016 11:54
Google News


SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Sivas’ta kira fiyatları dur durak bilmeden artmaya devam ediyor. İlimizin en değersiz bölgelerinde dahi 1.kat en ucuz daire kira fiyatları aylık en az 500 liradan başlıyor. Tabi kiraların bu fiyatlara yükselmesi ise bazı ev sahiplerinin de fırsatçılığından kaynaklanıyor. Bundan 2-3 yıl önce Yeni Numune Hastanesinin yapıldığı alanda dairelere 300-400 liraya kiracı bulunamazken, bugün hastane yapıldı düşüncesiyle en kötü daire fiyatları bin liradan başlıyor. Peki, bu vatandaşlar hastaneye yakın oturmakla, etrafında gelişmiş mağazalar ve marketlerin olmadığı alanda ne gibi karları olacak? Tabi sadece bu alan yeni örneklerde bir tanesi. Bugün yine Kümbet mevkiinde yani Sivas’ın girişi olan bu semtte en ucuz kiralar 500-600 liradan başlıyor ve yine birinci katta bulunuyor.

Vatandaşlar, sosyal ortamlarda da bu konu üzerinde çok büyük tepkiler gösteriyor. Yazılan yorumlarda bazıları şu şekilde;

‘Kira konularında hiç kimsenin aklına gelmeyen bazı konular var. Sivas’ta yaşayan vatandaşların yarısı asgari ücretle geçinen bir şehirken, bugün bin 300 lira maaş alan bir vatandaş şehre en uzak olan kümbet mevkiinde oturacak olursa ve günlük vereceği yol parasıyla beraber aylık 800 ile 900 lira arasında sırf gideri olacak.’

Bunun gibi çok farklı hesaplamalarda, Sivas’ın diğer iller ile de kıyaslamalar bulunuyor. Tepkilerin gün geçtikçe büyümesi ise olayın nereye varacağı merak konusu.

Durum o ki, Sivas bugün Türkiye genelinde geçim zorluluğu açısında Kayseri, Antalya, İstanbul, Ankara gibi birçok büyükşehirleri ya geride bırakmış yada yakalamış durumda. Böylece Sivas büyükşehir değil ama büyükşehir standartlarda yaşam sunuyor.

SİVAS’TA DA DEPOZİTO BAŞLADI

Tüm bunların yanı sıra şimdi ise büyükşehirlerde uygulanan depozito uygulaması çıktı. Ev kiralamak isteyen vatandaşlar sordukları evlerin kira fiyatlarından şoka uğrarken, birde ev sahibinin bunun üzerine kira bedeli üzerinden 2 aylık depozito istemesiyle temelli işin içinden çıkmaz hale sokuyor.

Kira fiyatlarının önüne geçilemediği ilimizde, bunun üzerine de depozito uygulamasının yaygınlaşmasıyla artık ne kadar yaşanılabilir ne kadar yaşanılamaz bir şehir olduğu önümüzdeki yıllarda kendini gösterecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!