USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti´de Kongre Kararı!

AK Parti´de Kongre Kararı!

AK Parti´de Kongre Kararı!
06-05-2016 11:51
Google News


HABER MERKEZİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı. Davutoğlu konuşmasına ‘Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak hepinizi selamlıyorum’ sözleriyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki günkü görüşmesinin ardından önemli gelişmeler yaşandı. AK Parti, olağanüstü kongreye gidiyor. Son bilgilere göre, kongre tarihi 22 Mayıs olarak belirlendi.

Başbakan Davutoğlu'nun, MYK'nın ardından, dünkü gelişmelerden sonra ilk kez basının karşısına geçti.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

‘Aziz milletim, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak hepinizi selamlıyorum. Son 25 yıldır en köklü dönüşümlerin geçtiği bir süreçteyiz. Bu 25 yıllık tarihte bir akademisyen bir danışman, bir bakan, bir başbakan olarak hizmet vermiş olmak benim için büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Bu görevi, kurucu liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan emanet almıştım. Karizmatik bir liderin ardından görevi devraldım. Bana verilen hususlardan hiçbir şekilde ayrılmadığımı düşünüyorum. Canla başla çalıştım. Buna şahit de aziz milletimizdir. Şimdi bugün geldiğimiz bu noktada, gelecek perspektifimizi paylamak gereği ihtiyacındayım.

Bu yaklaşık 20 aylık süreç 3 döneme ayrılabilir. 1. dönem 62. Hükümet dönemidir. Bu dönemin en önemli meydan okuması, AK Parti'nin bütün olarak geleceğe hazırlanmasıdır. Karizmatik liderden sonra bir boşluk oluşur. Benim bu dönemde önceliğim AK Partimizin birliği ve beraberliğinin muhafazası olmuştur. O dönem 3 dönemlik arkadaşlar için farklı kanaatlar söyleniyordu. Benim döneminde tek bir istifa olmamış, partimizin omurgasından da hiçbir şey eksilmemiştir. Bu konuda bana katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

İkinci hedefim suhuletle seçime götürmekti. Paralel yapı, Suriye meselesi ile ülkeyi seçime götürmem gerekiyordu. 62. Hükümetimiz ülkemizi suhuletle seçime götürdü. Diğer meydan okuma 6-7 Ekim terör olayları. Bu olayların üstesinden gelmek, yaraları sarmak ve tekrarlanmaması için güvenlik planlamaları yapılması. Bu dönemde yapılan yatırımların sürmesi bir başka görevimdi. Hiçbir yatırım geride kalmamış, aksama söz konusu olmamıştır. Ekonomimizin çerçevesi de çizilmiştir.

'TÜRK DEMOKRASİ TARİHİ

İÇİN KRİTİK DÖNEM'

İkinci dönemimiz en kritik dönemdi. Türk demokrasi tarihi için kritik bir dönemdi. 7 Haziran-1 Kasım arası. İstikrarlı bir dönem sonrası puslu havayı seven çakallar ortaya çıkmıştı. Partimizde bir hüzün, 'ne olacak' kaygısı vardı. 'Geriliyor muyuz?' kaygısı vardı. Bu binanın balkonunda 'Başınızı dik tutun, bugün AK Parti'nin yeniden bilmillah diyeceği gündür' dedim. 7 Haziranla birlikte muhasebemizi yaptık. 'Bu ülkeyi bir saniye bile hükümetsiz bırakmam' demiştim. Kaos bekleyenler, çelikleşmiş bir iradeyi karşılarında buldular.

Meclis'te çoğunluğu olmayan geçici bir hükümetin en radikal kararları alması gereken dönemdi. PKK, DAEŞ saldırıları kapsamlı bir savaş ilanıyla ülkemizi karşı karşıya bırakmıştı. Madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiştir, ülkemizin bütün dağları, bütün vadileri, bütün şehirleri terörden temizlenene kadar mücadeleden taviz vermeyeceğiz.

'BÜTÜN VAATLERİMİZİ

YERİNE GETİRDİK'

63. Hükümet döneminin görevi, 1 Kasım seçimlerine ülkeyi suhuletle götürmekti. 1 Kasım seçimlerine suhuletle gittik. Gurur duyacağımız bir netice çıktı. Yüzde 85'lik bir katılım ve Yüzde 49,5'le gelen bir AK Parti teşkilatı. 4 yıllık bir hukuk oluşmuştu. Biz yeni dönemin çerçevesini çizmiştik. 3 aylık dönemde bütün vaatlerimizi yerine getirmenin huzuru ve onurunu yaşıyorum. Bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.

'VERDİĞİM HİÇBİR SÖZ

YARIM KALMIŞ DEĞİLDİR'

1 Kasım öncesi 81 vilayeti dolaşarak verdiğim hiçbir söz yarım kalmış değildir. 3 aylık reformlarımızı tamamladık, 6 aylık reformlarımızın bir kısmını tamamladık. Ancak en büyük reformumuz ve bir gün hayata geçecek sivil anayasa için kurullar oluşturduk. Uzlaşma komisyonu oluştu. Çalışmalar yaptık.

2 Kasım'da aldığımız kararlarla kapsamlı operasyonlar başladı. Sur, Silopi, Derik, Varto'da birçok ilçede, bu operasyonlar büyük bir başarıyla yürütüldü, yürütülüyor.

Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu mücadelede netice alınıncaya kadar nihayete erdirilecek. Türkiye her an kriz çıkabilir, ekonomik bakımdan sarsıntı olabilir denilen Türkiye sağlıklı işaretler veriyor, enflasyon düşüyor.

Cumhurbaşkanımız 'Ben emanetçi bir başbakan istemiyorum' demişti. Ben emaneti üstlendim. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini layıkıyla yerine getirmek için gece gündüz çalıştım. Milletimiz şahittir.

'22 MAYIS'TA KONGRE

KARARI ALDIK'

Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir. Partimiz tüzüğünün 70. maddesine göre 22 Mayıs'ta olağanüstü kongre kararı aldık.

'NEDEN GÖREVİMDEN

AYRILIYORUM'

Muhalefet parti liderleri seçimi kaybettiği halde koltuğunda otururken, neden siz koltuğunuzu bırakıyorsunuz diye soruyorsunuz. Benim bu kararımı almamda herhangi bir başarısızlık yoktur. Peki, neden böyle bir karar aldım. Benim akademik hayatımdan itibaren bazı prensiplerim var. Üstlendiğim görevlerin hiçbirini ben talep etmedim. Bugün de böyle bir talebim olmadı.

Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi savunmadım, kimseyle pazarlık yapmadım, inanmadığım değerler uğruna mevki makam talebim olmadı.

Eskilerin çok güzel bir sözü vardır: Yoldan önce yol arkadaşı. Benimle olmayan arkadaşlarımın önce bana söylemelerini tercih ederim.

İlk imzayı kendim attım ama refik olan yöntemi doğru bulmadım. Hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyordu. Tüm istişarelerim neticesinde AK Parti'nin birliği ve beraberliği neticesinde refik (yol arkadaşı) değişmesindense Genel Başkan'ın değişmesini tercih ettim. Bu şartlar altında önümüzdeki olağanüstü kongrede aday olmayı düşünmüyorum. AK Parti'nin kaderi artık AK Parti'nin kaderi değil Türkiye'nin kaderidir. Evet, aday olmayacağım ama AK Parti'nin bir neferi olarak, siyasi mücadeleme devam edeceğim.

‘CUMHURBAŞKANIMIZLA

VEFA İLİŞKİSİNİ SÜRDÜRECEĞİM’

Ne gelişme olursa olsun ben verdiğim söze sadığım. Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Bunun açık ve net bilinmesini isterim ve bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem.

Cumhurbaşkanımızın onuru, hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı olarak hem benim dava arkadaşım olarak onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur. Onun ailesi benim ailemdir. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder.

Biliniz ki Hazreti Mevlana'nın torunu olarak sevgi dışında yüreğimde hiçbir şey yok. Kimseye sitem, öfke, kırgınlık taşımıyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!