USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Gönlümüzün Sınırları 7 Kıtaya Ulaşıyor?

?Gönlümüzün Sınırları 7 Kıtaya Ulaşıyor?

?Gönlümüzün Sınırları 7 Kıtaya Ulaşıyor?
09-05-2016 09:17
Google News


ADEM NALBANT

Geleneksek hale gelen ‘Uluslar arası Öğrenci Buluşmaları’nın bu yıl 9.’su düzenleniyor. 23 Nisanda start alan ve 15 Mayısta sona erecek organizasyonun, bu yıl Sivas’ta 2.’si gerçekleştiriliyor.

Sultanşehir Uluslar arası Öğrenci Derneği tarafından tertip edilen programda, 13 ülkeyi temsil eden öğrenciler, Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi bahçesinde açılan stantlarda yöresel kıyafetleri ve eşyalarıyla birlikte vatandaşlara tanıtım yapıyor. Suriye, Endonezya, Afganistan, Türkmenistan, Pakistan, Kırgızistan gibi ülkelerin stantlarının yer aldığı etkinlikte ayrıca Sivas’tan bazı okullar da bilimsel ve sanatsal çalışmalarını sergileme fırsatı buluyor.

Kent meydanındaki program öncesinde Vali Alim Barut, Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun ile il protokolünün de katılımıyla bir açılış töreni gerçekleştirildi. Yağışlı hava nedeniyle törenin bir kısmı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Kürsüye önce Sultanşehir Uluslar arası Öğrenci Derneği Başkanı Abdullah Altunkes geldi. Altunkes, dernek olarak organizasyonun 2.’sini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, ‘İlim aşkıyla bin bir zahmet çekerek ülkemize ve şehrimize gelen geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Sultanşehrimizi ve gönüllerimizi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz’ dedi.  Dernek olarak şu an Cumhuriyet Üniversitesinde okuyan 150 öğrenciye ev sahipliği yapmak adına kurulduklarını hatırlatan Altunkes, ‘Kurulduğumuz günden bugüne öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sanatsal ve manevi anlamda her yönüyle yanında olmaya, onların bu konudaki ihtiyaçlarını temin etmeye gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda da öğrencilerimizi Sivas halkıyla buluşturmak amacıyla her yıl Mayıs ayında 43 şehir ve 6 ülkede gerçekleştirilen bir organizasyonun parçası olarak sizlerin karşısına çıkmaya gayret ediyoruz’ diye konuştu.

‘YABANCI ÖĞRENCİ’ DEĞİL ‘MİSAFİR ÖĞRENCİ’

Altunkes’in ardından Uluslar arası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Genel Başkan Yardımcısı Orhan Pekçetin konuştu. Pekçetin, 9. Uluslar arası Öğrenci Buluşmalarını, Türkiye’de eğitimini gören 186 ülkeden 110 bin uluslar arası öğrencinin kamuoyu tarafından tanınması, bilinmesi, uluslar arası organizasyonlarda kabiliyet kazanmaları ve kendi ülkelerinde gönüllü medeniyet elçileri olarak tanıtılmalarını sağlamak üzere tertip ettiklerini ifade ederek, ‘UDEF olarak 110 bin öğrenciden 20 binden fazlasıyla birebir temas içerisinde ve problemleriyle ilgilenmek suretiyle bir Ensarlık görevi icra ediyoruz. Bu öğrencilerimizi ‘yabancı öğrenci’ değil ‘misafir öğrenci’ olarak nitelemeyi daha doğru buluyoruz. UDEF olarak kendisine bağlı 52 dernek ve 25 şehirde bulunan temsilcilerimizle büyük bir tarihi sorumluluğu yerine getiriyoruz. Sivas’ta 13 ülke standını gezerek 13 ayrı ülkeyi ziyaret etmiş ve ülkeler hakkında bilgiler edinmiş olacağız’ dedi.

DURSUN: BİZ KARDEŞİZ, MÜMİNLER KARDEŞTİR

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise şunları söyledi:

‘Hem ülkemizde hem de dünyada faydalı bir çalışma olacağına inanıyorum. Biz kardeşiz, müminler kardeştir. İnşallah kardeşliğimizin daim olması, hayırlı hizmetlere vesile olması, birbirimizin kültürünü ve geleneğini tanıma dileğiyle yapılacak bu çalışmalarda başarı dileklerimizi dile getirmek istiyoruz. Bu çalışmaların gönül coğrafyası içerisindeki yaşayanlara daha güzel bir gelecek çalışmalar ortaya çıkarmasını temenni ediyoruz.’

BİLGİN: ÜMMETİN GÖZÜ KULAĞI BİZDE

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği programda Dursun’un ardından AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de ‘Ümmet’ bilinci üzerinden dayanışmanın önemine dikkat çekti:

‘Biz burada Türkiye olarak tüm ümmetin gözü kulağı bizde. Osmanlıların torunları olarak ümmete sahip çıkabilmek adına, onların sorunlarını çözebilmek adına bizim güçlü olmamız lazım. Bizim bir ve beraber olmamız lazım. 100 yıl önce Çanakkale’de şehit olan 250 bin insanımız, bizim millet anlayışımızı ortaya koymaktadır. Bugün Türkiye 100 yıl önce çizdikleri sınırları tekrar küçük şehir devletlerine çevirmek için birileri yeni oyunlar peşindeyken biz güçlü olacağız, bir olacağız, beraber olacağız. İşte bu noktada da Uluslar arası Öğrenci Dernekleri yapmış oldukları bu organizasyonla farklı renkte, ırkta, ilde ancak aynı dünya görüşünü taşıyan aynı inanca sahip biz kardeşiz anlayışına hakim olan öğrencileri bir araya getiriyor, tanışmamıza kaynaşmamıza vesile oluyor.’

BARUT: GÖNLÜMÜZÜN SINIRLARI 7 KITAYA ULAŞIYOR

Son olarak Vali Alim Barut kürsüye geldi. Organizasyonun bu yıl ki ‘Biz kardeşiz, biz geleceğiz’ sloganının çok güzel bir slogan olduğunu kaydederek, ‘Çünkü iyi eğitim almış gençlik gelecek demektir. Bu her ülke için her millet için bu böyledir. Biz inanıyoruz ki kavimler birbirleriyle ilişki kursunlar diye yaratılmıştır. Bu gözle bakıyoruz ve gönlümüzün sınırları hiçbir zaman Edirne’de de, Kars’ta da, Hatay’da da bitmiyor. Bizim gönlümüzün sınırları yedi kıtaya ulaşıyor. O sebeple ülkemizde bulunan kaç öğrenci varsa onlar bizim öz kardeşimiz. Onlar bizim de öğrencimiz. Onlar bizimle birlikte görev yapmak üzere birlikte geleceğe hazırlanmak üzere görev almış kendini görevlendirmiş bireyler olarak görüyor ve vasıflandırıyorum’ ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Afganistanlı kültür elçisi Farit Farda kendi yöresel müziklerinden bir dinleti gerçekleştirdi. 

Halk Eğitim Merkezindeki programın ardından Vali Alim Barut ve beraberindekiler, Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi bahçesindeki stantları gezdi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!