USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tüm Projeler Masaya Yatırıldı

Tüm Projeler Masaya Yatırıldı

Tüm Projeler Masaya Yatırıldı
29-09-2016 17:11
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Valisi Davut Gül, Vali Yardımcıları ve tüm İlçe Kaymakamları ile istişare toplantısında bir araya geldi. Vali Gül, toplantıda KÖYDES yatırım programları, ORAN projeleri, DAP Projeleri ile FETÖ ve diğer terör örgütleri ile il merkezi ve ilçelerde yürütülen çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunacaklarını belirtti.

Sivas Valisi Davut Gül’ün Başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcıları, Sezgin Üçüncü, Turgay İlhan, Ömer Kalaylı, Mehmet Şerif Olcaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ve İlçe Kaymakamları ile bazı kurum yetkilileri katıldı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İl Encümen Toplantı salonunda yapılan toplantı Vali Davut Gül’ün açıklamalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Vali Gül, ‘Bugün 2016 yılı KÖYDES’in koordinasyon toplantısını yapacağız. Onun akabinde de Kaymakamlar toplantımıza geçeceğiz. İlimizde KÖYDES ile ilgili yapılan ve yapılacakları konuşacağız. Onun dışında Kaymakamlarımızla birlikte de ilimizin hedefleri olan okul öncesi eğitim de okullaşma oranının artırılması, 5 bin tane üniversite öğrencisine burs verilmesi, şehit aileleri ve gazilerimiz ile yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız olmak üzere dez avantajlı kesimlere yönelik yaptığımız çalışmaları istişare edeceğiz’ dedi.

ORAN Kalkınma Ajansı’nda Sivas’ın 24 adet projesinin kabul edildiğini belirten Gül, ‘Biliyorsunuz; Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na sunulan projeleriniz vardı. Sivas olarak 24 projeye 5 Milyon 500 Bin TL civarında kaynak aktarıldı. Sivas, Kayseri ve Yozgat illerinde ORAN Kalkınma Ajansına toplamda 16 Milyon TL ödenek aktarımı yapıldı. Şöyle bir ayrım yapabiliriz. Kayseri ilinde kabul edilen projelerin önemli bir kısmı özel sektörün sunduğu projeler. Sivas ve Yozgat’ta da daha çok kamu kurumlarının projeleri desteklenecek. Bu da şu anlama geliyor; Yozgat ve Sivas’ta belediyeler, Kaymakamlıklar bu işi özel sektörden daha çok ciddiye alıp, daha çok proje sunmuşlar. Biliyorsunuz, değerlendirme kriterleri belli. Bağımsız kişiler bunları değerlendiriyor. Dolayısıyla da ne kadar daha kaliteli proje giderse, projenin geçme ihtimali de o kadar yükseliyor. Ben gerek tüm Belediye ve Kaymakamlıklara ve Sivil Toplum Kuruluşlarına sunduğunuz projelerden ötürü teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yıl sunulacak olan DAP projeleri için şimdiden hazırlanılması gerektiğini belirten Vali Gül, ‘Ayrıcı Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla Doğu Anadolu Projesi’ne (DAP) dahil olmuştuk. Tabi Doğu Anadolu Projesi’ndeki fonlar dağıtıldıktan sonra biz bu işe girdiğimiz için yeterince projeden destek alamamıştık. Fakat Sivas’a özgü ek bir finans çıkarıldı. 2 Milyon 600 Bin TL’lik tarımsal projelerde kullanılmak üzere 5 adet projemiz geçti. Sivas’ın Doğu Anadolu Projesinde hak ettiği destekleri alabilmesi için şimdiden hem il merkezinde hem de ilçelerimizde projelerimizi hazırlayıp, gelecek yılın başında da DAP’a sunmamız gerekiyor. Sivas verilen desteğin 10-15 katını almayı hak eden ve almaya ihtiyacı olan bir il. Bu anlamda Kaymakamlarımızın konuyu yakından takip etmenizi istirham ediyorum’ şeklinde konuştu.

FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Gül, ‘Yine bu toplantımızda başta FETÖ olmak üzere PKK, DAİŞ ve diğer terör örgütleri ile ilgili ilçelerimizde yaptığımız çalışmalar ve il merkezinde yürütülen çalışmaları değerlendireceğiz. Toplantımızın ilimize ve ilçelerimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’ dedi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!