USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Spor Camiası Ödül Töreni Gecesinde Buluştu

Spor Camiası Ödül Töreni Gecesinde Buluştu

Spor Camiası Ödül Töreni Gecesinde Buluştu
20-10-2016 17:27
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve SODES tarafından düzenlenen ‘SODES Yetenekler Kaybolmasın Projesi’ ve Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen amatör spor haftası kapsamında ‘Amatörün Enleri Ödül Töreni’ coşkuyla yapıldı.

Kent Merkezindeki Hisar Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, okul müdürleri, antrenörler ve çok sayıda sporcu katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Uzmanı ve Hentbol Antrenörü Emrah Yıldırım’ın SODES’te gerçekleştirilen projelerin sinevizyon sunumu ile devam etti.

EKİCİ: ‘ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ REHBER ALIN’

Gecenin açış konuşmasını Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Zeki Ekici, Atatürk’ün söylediği ‘Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü sporculara rehber almasını ifade ederek; ‘Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ bu ifade üzerine kendinize bu ifadeyi yakıştırmanızı diliyoruz. Çünkü spor, birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Türkiye’nin içeride ve dışarıda yaşadığı sıkıntıları ancak birlikle, beraberlikle ve hoşgörüyle aşarız. Onun için siz sporcular önemlisiniz’ dedi.

KILIÇ: ‘SPOR ANLAMINDA DAHA DA İYİ OLACAĞIZ’

Daha sonra konuşan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç’ta proje hakkında katılımcılara bilgi vererek, şunları dile getirdi; ‘Biz bugün gerçekleştirdiğimiz programı birleştirdik. SODES Yetenekler Kaybolmasın Projesi kapanış programı ve amatörün enleri ödül törenini gerçekleştiriliyoruz. Sivas’ta amatör spor faaliyetleri 122 kulüp adı altında yapılıyor. Toplamda 12 bin tane faal sporcumuz var. Bu Sivas için yeterli değil. Biz bu sayının artmasını arzu ediyoruz. Altyapıyla ilgili sorunlarımız var ama inşallah bu sorunları aşacağımızı umut ediyorum. Sivas’ımızda yılda yaklaşık 3 bin 700 tane müsabaka yapılıyor. Her müsabaka bir tören niteliği taşıyor. Buda yetersiz aslında ama daha da iyi olacağız.’

AYDIN: ‘SPOR İNSANA BİRÇOK ŞEY KAZANDIRIR’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da, sporun öneminden bahsederek; ‘Böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştiren Spor İl Müdürlüğümüze ve Sivas’ın, Türkiye’nin enlerin projesine katkı sunan bütün sporcularımıza ve yöneticilerimize, bu imkânı sizlere tanıyan başta Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz ve bütün okul müdürlerimize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Her şeyden önemlisi bu çocuklarımızda, geleceğin sporcularıyla bir arada olmak bizler için büyük bir mutluluk. Ben inanıyorum ki gelecekte, sizler gerek spor alanında çok önemli yerlere geleceksiniz. Gerekse farklı alanlarda ülkemize hizmet edeceksiniz. Sporla uğraşanlar illa profesyonel sporcu olacaktır diye bir şey yoktur. Spor insana birçok şey kazandırır. Hepsinden önemlisi fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bireyler olacaksınız. Paylaşmasını bileceksiniz. Takım halinde dayanışmanın başarıyla geldiğini göreceksiniz. Sivas’ta sporun alt yapısının her geçen gün güçleniyor olması bizler adına da, şehrimiz adına da önemli bir gelişme. Sivas Belediyesi olarak bizler amatör sporcularımızın gelişmesi adına imkanlarımız ölçüsünde yatırımlar yapıyoruz, sizlere spor yapabileceğiniz ortamlar hazırlıyoruz. Bu organizasyona katkı sunanları kutluyorum. Sizlerin ailelerini kutluyorum. Sizleri yetiştiren öğretmenlerimizi kutluyorum. Almış olduğunuz ödüllerden dolayı da kutluyor başarılar diliyorum’ şeklinde konuştu.

KALAYLI: ‘EMEĞE GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ise, SODES projesinde ve programda emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek; ‘Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı tarafından yetenekler kaybolmasın projesinin kapanış programında ve amatörün enleri programında sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. SODES projesinin amacı sosyal yapının çıkardığı sorunları gidermek. Bu projeyle gençlerimizin sağlam birer birey olmasını hedefliyor, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını istiyoruz, bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapıyoruz. Bu programda emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. Bu projede de görev alan değerli hocalarımıza da teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından farklı branşlarda yılın sporcularına il protokolü tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!