USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Girişimcilik Eğitimi İçin İmzalar Atıldı

Girişimcilik Eğitimi İçin İmzalar Atıldı

Girişimcilik Eğitimi İçin İmzalar Atıldı
20-10-2016 17:45
Google News


ADEM NALBANT

Üniversite-KOSGEB işbirliği kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu için protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yanı sıra Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, Öğretim Görevlisi Fuat Çamlıbel, KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal ve kurum yetkilileri katıldı.

İmzalar öncesi konuşma yapan Rektör Yıldız, ‘Eğitimini başarı ile tamamlayanlara katılım belgesi verilecek. Hazırlamış oldukları proje KOSGEB tarafından onaylanırsa 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz geri ödemeli girişimcilik desteğinden faydalanma imkanı kazanacak. Öğretim görevlimiz Fuat Çamlıbel’in hazırladığı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Mehmet Şimşir hocamla birlikte yine böyle bir çalışmayı yapıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. İnşallah çalışmalarımız devam edecek’ dedi.

KOSGEB İl Müdürü Ünal, üniversitede yönetimin henüz yeni olmasına rağmen ekip ve akademik kadro olarak  çok profesyonel olduklarını ve tecrübe anlamında kısa vadede çok işbirliği yapmış olduklarını söyleyerek, ‘2 aşamalı bir işbirliği yapmış olduk başlangıç düzeyinde. Hem kısa hem orta hem de uzun vadede birçok anlamda bunun geri dönüşümü olacak bir sürece başladık. Öncelikle biz öğrencilerimize Mühendislik Fakültesinde, İktisadi İdari Bilimlerde birçok meslek yüksekokulunda girişimcilik dersleri almasını sağladık. Bu dersleri başarıyla tamamlarsa öğrencilerimiz Türkiye’nin herhangi bir yerinde yani sadece Sivas’a özgü değil neresinde olursa olsun yeni bir işyeri kurduklarında 150 bin TL’lik yeni girişim desteğine başvuru imkanı olacak’ diye konuştu.

Üniversitenin en önemli unsurlarından birinin öğrenci diğerinin ise öğretim görevlileri olduğunu kaydeden Ünal, ‘Onlarla da şöyle bir işbirliği yapmış olduk. Bu başlangıç oldu. Çok fazla destek programı var KOSGEB’in. Üniversite öğrencilerimizin bilgi ve birikimlerini aktarması için uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlemeye başlamış olduk. Öğrencilerden beklentimiz biraz daha farklı. Hem bilgi düzeyi yüksek, inovatif yönü bulunan yani farklılaştırılmış ürünlerin ortaya çıkarılması yönünden gerek teknoloji merkezlerinde gerek kuluçka merkezlerinde gerek Teknokentler’de işletmelerimiz yer aldığı sürece hocalarımıza da maddi yönden olsun bilgi yönünden olsun bir alışveriş sağlamış olacağız’ ifadelerini kullandı.

Desteklerin yeni girişimcilikten ibaret olmadığını da aktaran Ünal, ‘Eğer hocalarımız Ar-Ge ve yeni inovasyona yönelik yeni bir girişimlerde bulunursa hocalarımızın patent sayısının arttırılması için sinai mülkiyet hakları ile ilgili çalışmaları da yapacağız. Bunların ticarileştirilmesi yönünde, Ar-Ge boyutunda çalışmalar olduğu sürece 1,5 milyon TL’ye kadar desteğimiz var. O programa yöneltmeyi de hedefliyoruz. Bu kısa vadede başlangıcımız olacak’ dedi.

Daha sonra projeyi hazırlayan Prof. Dr. Mehmet Şimşir konuştu. Şimşir, amaçlarının üniversitenin gelişimine katkı sağlayacak bu tür faaliyetlerin sayısını arttırmak ve TÜBİTAK’ın belirlemiş olduğu girişimcilik ve yenilikçilik endeksini üniversiteye sokabilmek olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

‘Bu anlamda hem üniversitedeki öğretim üyesi arkadaşlarımızın hem de öğrencilerimizin bu girişimcilik adına uygulamalı programları almaları son derece önemlidir. Katılımın son derece yüksek olduğunu gördük. Bu tabi minimum 30 kişiyle sınırlı ama zannederim eğitim programları birkaç sefer tekrar edecekmiş gibi. Çünkü hem fakültemizde hem üniversitemizdeki diğer birimlerde bu kurslara katılmak isteyenlerin çok olduğunu biliyorum.’ 

Konuşmaların ardından imzalar atıldı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!