USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Avrupalı Türklere 15 Temmuz´u Anlattı

Avrupalı Türklere 15 Temmuz´u Anlattı

Avrupalı Türklere 15 Temmuz´u Anlattı
27-10-2016 17:00
Google News

HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilerek geçtiğimiz hafta Almanya’da gurbetçilerimiz ile buluşarak 15 Temmuz süreci hakkında konferans veren Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, düzenlediği basın toplantısında Almanya temasları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Söz konusu programların AK Parti Genel Merkezi tarafından organize edildiğini ve bu kapsamda yurt dışındaki vatandaşlarımızın bilgilendirildiğini kaydeden Başkan Aydın, bu kapsamda çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu ve 15 Temmuz süreci ile ilgili ülkemizde yaşanan olaylar hakkında oradaki vatandaşlarımızı bilgilendirdiklerini söyledi.

Başkan Aydın, ‘Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta sonu bir yurt dışı programımız vardı. Özellikle 15 Temmuz ile beraber gerçekten millet olarak çok önemli bir sınav verdik. Ancak başta Avrupa ülkeler olmak üzere bazı batılı ülkeler, bu süreci maalesef kendi kamuoylarına objektif bir şekilde yansıtmak yerine bunu Türkiye’nin aleyhinde olabilecek bir şekilde yansıtmaya çalıştılar. Bu nedenle Avrupa’da özellikle Almanya’da çok fazla Türk vatandaşımızın olması nedeniyle genel merkezimiz ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatıyla Avrupa’da bir takım bu süreci objektif bir şekilde anlatan programlar yapılıyor. Bu kapsamda UETT dediğimiz oradaki Türk vatandaşlarını parçalı yapıdan birleşik bir yapıya kavuşturmak adına bir kuruluş var. Bu kuruluş tamamen Türkiye’nin gerçeklerini ortaya koyan dile getiren ve Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde anlatmaya çalışan bir kuruluş. Bu kuruluşunda desteğiyle AK Parti Genel Merkezi Dış İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve eski Bakanımız Mehdi Eker’in öncülüğünde Avrupa’nın değişik ülkelerinde 15 Temmuz sürecini oradaki vatandaşlarımıza anlatan programlar organize edildi’ dedi.

Avrupalı vatandaşlarımıza ülkemizin içinde bulunduğu durum hakkında gerçek bilgileri ilettiklerini ifade eden Başkan Aydın, ‘Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu bizlerde oradaki vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu kapsamda Stuttgart’a gittik. Orada bir takım ziyaretlerimiz oldu. Konsolosumuz resmi olarak sağ olsun bize programlarda eşlik etti. Yine bir takım Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldik ve Pazar günü de yaklaşık 600 kişilik bir salonda konferans verdik, hem de UETT şube açılışını gerçekleştirdik. Başta 15 Temmuz süreci olmak üzere ülkemizle ilgili ülkemizin gerçekleriyle ilgili tecrübelerimizi onlarla paylaştık’ ifadelerini kullandı.

Şuan Avrupa’daki Türk neslin geçmişe göre çok daha bilgili ve bilinçli olduğunu aktaran Aydın, bu gelişmeler neticesinde Türk vatandaşlarımızın önümüzdeki yıllarda Avrupa’da daha da söz sahibi bir konuma geleceklerini anlattı.

Başkan Aydın şunları kaydetti:

‘Almanya’ya giden ilk nesil tamamen aş ve iş umuduyla belli bir süre çalışıp tekrar ülkesine dönmek isteyen, dil bilmeyen, belki ilk defa yurt dışına çıkmış, bir nesildi. Ben orada da ifade ettim. Bu nesil Avrupalılar için tehlikesiz bir nesildi. Çünkü en zor işlerde ve en kirli işlerde onları çalıştırıyorlardı ve bu nesil adeta köle gibi çalışıyordu. İkinci kuşak dediğimiz nesil ise, kısmen oranın dilini öğrenen, kısmen ticarete adım atabilen nesildi. Bu da yine çok büyük tehlike arz eden bir nesil değildi. Ama üçüncü kuşak dediğimiz şuan ki nesil ise çok eğitimli, donanımlı, artık sadece iş ve aş için değil, ülkenin yönetiminde söz sahibi olan, söz sahibi olmayı zorlayan, sivil toplum örgütlerinde ciddi görevler üstlenen, dünyayı tanıyan, Türkiye’yi tanıyan ve gerçekten de kendi yönünü kendisi belirleyen bir nesil haline geldiğini görüyoruz. Bu biraz da bazı kesimleri endişelendirmeye başladı. Aynı şey ülkemiz için de geçerli. Türkiye geçmiş dönemlerde tamamen batıya muhtaç, İMF memurlarının adeta talimatıyla yönünü belirleyen hatta önemli siyasi kararlarının üzerinde etkili olduğu bir Türkiye iken, bugün tamamen kendi milli menfaatleri doğrultusunda gerektiği zaman bazı politikaları reddeden gerektiği zaman batılılara karşı doğruyu yapan, ekonomisiyle, siyasetiyle, halkıyla güçlenmiş bir ülke…’

Şuan ki durumdan birilerinin rahatsız olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Aydın, ‘Bu nedenle ülke içinde ve dışında Türk milletini küçültmek, parçalamak ve bölmek isteyen odaklar, maalesef çok da az değil. Böyle olduğu zaman biz ne yapacağız? Elbette yolumuza devam edeceğiz. Gerek kendi ülkemiz içerisindeki vatandaşlarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek, onlara doğruları anlatmak ve gerekse yurt dışında bulunan vatandaşlarımıza da bu konularda gerekli eğitimleri, çalışmaları sunmak zorundayız.  Bizim yurt dışı temaslarımızın ana teması, ana hedefi bu idi. Bu doğrultuda programlarımızı tamamladık ve döndük.  Büyük bir mutlulukla şunu ifade edebilirim ki sürekli yurt dışına gitme fırsatımız oluyor. Yıllar önce benim ilk dönemimde de birçok programa katıldım. Bu dönemde de çok yurt dışına çıktım. Aynen Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da Türk vatandaşlarının ekonomide ve ticarette çok geliştiklerini gördüm. Gerçekten de bunlar bize gurur veriyor’ dedi.

Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız için ‘Avrupalı Türkler’ ifadesini kullanan Aydın, ‘İnşallah bundan sonra da böyle programlar devam eder. Çünkü o insanlar bizim insanlarımız. Bugün artık onlara gurbetçi demiyoruz. Bugün onlar Avrupalı Türkler… İnanıyorum ki gelecekte Avrupa’ya yön veren Türkler de olacaklardır yeter ki biz onlara sahip çıkalım. Ben ülkem adına, oradaki vatandaşlarımız adına gerçekten gözlemlediğim tablo bizleri duygulandırdı’ dedi.

Başkan Aydın, sözlerini, ‘Bu programlarımız elbette ki devam edecektir. Çünkü bunlar bir ihtiyaçtır. Eskiden bunlar yapılmadığı için farklı farklı parçalanmalar oluşuyordu. Bugün bu gibi sıkıntıların büyük ölçüde giderildiğini görüyoruz. Oradaki vatandaşlarımız yaptığımız temaslardan ötürü çok mutlu oldular. Gerçekten de gerek ülkemizin gündemini ve gerekse ilimizdeki gelişmeleri bizlerden çok daha iyi takip ediyorlar’ ifadeleriyle tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!