USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Domuzlar Artık Kampüse Giremeyecek?

?Domuzlar Artık Kampüse Giremeyecek?

?Domuzlar Artık Kampüse Giremeyecek?
10-11-2016 17:58
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, göreve geldiğinden itibaren 3 aylık dönemi değerlendirdi.

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesindeki sosyal tesislerde gazetecilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve rektör yardımcıları, göreve geldiklerinden itibaren yaptıkları çalışmaları anlatarak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

‘DOMUZLAR KAMPÜSE GİREMEYECEK’

Rektör Yıldız ilk olarak, Cumhuriyet Üniversitesinin büyük sorunu olan, domuzların kampüse inmesiyle ilgili konuştu. Yıldız, üniversiteyi duvarlarla ve tel örgülerle güvenli hale getireceklerini söyleyerek; ‘Üniversitemize ormanlık alanlarına duvar çekmeye başladık. 60 cm’lik bir beton duvarımız var. 140 cm’de bir tel örgümüz var. 1 Kilometrelik alan şuan bitmiş durumda. Kışın çünkü çokça rastlıyoruz. Domuzlar inmeye başladı. Şuanda da görüyoruz. Bazı fakültelerimizin önünden geçiyorlar. Bazı öğrencilerimiz videoya çekmişler ve bize de gönderiyorlar. ‘Hocam üniversiteye domuzlar inmeye başladı’ diye. Akşam saat 10.30-11 gibi ikinci öğretim yapan fakültelerimizde, yüksek okullarımızda öğrenciler çıktığında yurtlara giderken böyle bir tehlike ile karşılaşmalarını istemiyoruz. Bu sene bu işi bitireceğiz. Hastanemiz ve Diş Hekimliğimizi dışarıda bırakarak, eğitim alanlarını güvenli hale getireceğiz. Bu çalışmayı da yaptık’ dedi.

‘FETÖ’DE İŞLEM YAPILAN SAYISI 70’İN ÜZERİNDE’

Cumhuriyet Üniversitesindeki yapılan FETÖ operasyonları ile ilgili bilgi veren Rektör Alim Yıldız, temizleme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Yıldız; ‘FETÖ Operasyonları kapsamında üniversitemizde şuana kadar işlem yaptığımız 70’in üzerinde akademisyen ve idari personel var. Bunlarda 38 tanesi ihraç edildi. 12 soruşturma devam ediyor. 8 tanesi açıkta şuanda. 6 tane göreve iade var. 5 tanede tutuklu var. Bu konuda çalışmalarımızda yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz bunu yaparken, bazı ilgili kurumlardan bilgi geliyor ve ona göre işlem yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘10 BİN KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURTLARI YAPILACAK’

Sivas’ın öğrenci açısından en büyük sorunlarından biri olan öğrenci yurtları ile ilgili de Rektör Alim Yıldız müjde verdi. Yıldız, KYK tarafından 10 bin kapasiteli öğrenci yurdu yapılacağını söyleyerek; ‘KYK tarafından 10 bin kapasiteli öğrenci yurtları yapılacak. Arazi belirleme çalışmalarını Vali beyle birlikte yapmıştık. Hatta KYK’dan Sivaslı bir daire başkanı da görevli olarak geldi. Onunla da baktık araziye. Bugün senatomuzda belirlediğimiz yeri KYK’ya tahsisi hususunda da bir karar aldık. Yaklaşık 23 bin kapasiteli KYK’ya bağlı yurtlar olacak. Bu yapılacak olan yurtlar Cumhuriyet Üniversitesinin yurt sorununu çözer. Fakat bunu sadece Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri için de düşünmüyoruz. 2. Üniversite açıldığında onlar da kullanabilirler. Yurt yeri belli oldu, arazi ile ilgili kararı da çıkardık’ dedi.

‘100 BURS KATKIDA BULUNUYORUZ’

Sivas Hizmet Vakfının başlatmış olduğu 5 bin öğrenciye burs çalışmalarına, Cumhuriyet Üniversitesi olarak katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Yıldız, şunları dile getirdi; ‘Öğrencilerimize yönelik burs çalışmaları, Valimizin ve Sivas Hizmet Vakfının başlatmış olduğu 5 bin öğrenciye burs çalışmaları ile ilgili bugün senatoda da görüştük. Üniversite olarak, hocalar olarak bizlerde katılıyoruz. 100 burs da biz oraya katkıda bulunuyoruz.’

‘CÜ İÇİNE NOSTALJİK TRAMVAY YAPILACAK’

Üniversite yerleşkesine nostaljik tramvay yapmayı planladıklarını düşünen Yıldız; ‘Üniversitemizin gelecekte ne tarafa genişleyeceği. Binaların nereye yapılacağı, yolların nasıl olacağı ile ilgili bir çalışmamız var. Geometri bölümümüz yaptı. Çokta güzel bir çalışma yapmış. Onu da gelecek yıldan itibaren devreye koyacağız. Yeni yapılacak fakülte binaları veya ihtiyaç duyulan binalar nasıl yapılacak, yollar nasıl olacak. Yapılan çalışmada yeni bir yol açıyoruz. Bu yol çift gidiş, çift geliş şeklinde olacak. Bisiklet yolları olacak. Ayrıca bir tramvay yolu da orada planlıyoruz. Nostaljik bir tramvay sürekli üniversite içerisinde ring yapan bir tramvay düşünüyoruz’ dedi.

‘TATLI SU ÇEŞMELERİ YAPACAĞIZ’

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine tatlı su çeşmeleri yapacaklarını belirten Rektör Alim Yıldız, şunları ifade etti; ‘Üniversitemizin üzerinde tatlı su kaynağımız var. Bu tatlı su kaynağını yazın veya bahar döneminde üniversitenin içerisine getireceğiz. Tarihi çeşmeler yapacağız ve tatlı su akmaya başlayacak. Yine üniversitemizin çevresini güzelleştirmek adına Tecer Suyunu aktığı yerden alıp, üniversitemize getireceğiz ve üniversitemizin sulanmasında kullanacağız. Bu çalışmalara da başladık. Devlet Su İşleri ile görüşmelere başladık ve o da devam ediyor.’

‘1 MİLYON KARA GEÇTİK’

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitenin borçlarından bahsederek şu ifadelere yer verdi; ‘İlk geldiğimiz dönemde hastanemizin borçlarından bahsetmiştik. 70 milyon borcumuz olduğunu söylemiştik ve dönem sonuna kadar bunun 100 milyon olacağı gibi bir tahminimiz vardı. Yaptığımız çalışmalarda 1 milyon kara geçtik. Şimdiye kadar 1-1 buçuk milyon zarardaydık. Ocak ayından itibaren biz bu global bütçeden kaynaklanan zararı 3 ay içerisinde ödemek zorundayız. Şubat ayında 6 milyon ödememiz var. Ayrıca bazı firmalara ödemeler yapmaya başladık. Diş Hekimliğinde de bu çalışmayı yaptık. Vakıfla ilgili söylediğimiz şeyler vardı. 5 Milyona çıktı borcumuz. Öncede 1 milyon 200 bin lira denilmişti vakfı alırken. Yaptığımız hesaplarla 5 milyona çıktı. Vakıfta da 2 ay içerisinde 300 bin lira kara geçtik.’

‘UZAKTAN EĞİTİM DERS SAYISI 4 OLACAK’

Cumhuriyet Üniversitesi olarak uzaktan eğitim ders sayısını 4’e çıkartacaklarını söyleyen Yıldız; ‘Uzaktan eğitim ile ilgili de, Türk Dili ve İnkılap Tarihi derslerini de uzaktan eğitimle veriyoruz. 2. Dönemde Yabancı Dil ve Enformatiğin eğitimini vereceğiz. Böylece 4 dersi uzaktan eğitimle vermiş olacağız. İlçelerde bulunan öğrenciler de yararlanacak’ dedi.

‘ÖĞRENCİLERE SİVAS’I TANITTIK’

Üniversiteye yeni gelen öğrencilere Sivas’ı tanıttıklarını hatırlatan Rektör Alim Yıldız; ‘Bu 3 aylık süre içerisinde yeni gelen öğrencilerimizin tamamına Sivas’ı tanıtma toplantıları yaptık. 5’er yüz kişi aldık her bir toplantıda. Sivas ile ilgili bir gösterimimiz oldu ve daha sonra Sivas’ı tanıyan hocalarımız ve şehirden Sivas aşıkları ile bir araya getirerek onlara bu anlamda bilgiler verdik. 45 Dakikalık programlar yaptık, ilçelerde dahil olmak üzere’ ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRETİM ÜYESİ, ÖĞRETİM ELEMANI

ANLAMINDA İHTİYAÇLARIMIZ VAR’

Yıldız, İletişim Fakültesinde öğretim üyesi ve öğretim elemanı anlamında ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayarak; ‘İletişim fakültesinde öğretim üyesi, öğretim elemanı anlamında ihtiyaçlarımız var. Orada yaptığımız çalışmada da söyledik. Üniversiteyi şehre anlatacak iletişim fakültesidir. Bu konuda da neler yapılması gerekiyorsa desteğiniziz dedik. Bundan sonra üniversitemizi şehre anlatmaları için görevlendirdiğimiz kişiler gayret edecekler’ dedi.

‘DUYURU NOKTASINDA EKSİĞİMİZ VAR’

Cumhuriyet Üniversitesinin kurumsallaşma adına çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yıldız, duyuru noktalarında eksiklerinin olduğunu söyledi. Rektör Yıldız şöyle devam etti; ‘Üniversitenin kurumsal kimliği anlamında da çalışmalara devam ediyoruz. Her şey biranda olmuyor. Zamanla bunlar oturacak ama söylediğimiz her şeyi şuanda yapıyoruz. Bizim duyuru noktasında eksiğimiz var onu biliyoruz. Bireysel çalışmalar 1 ayda yapılacak çalışmalar değil, belki 1 yılda yapılacak çalışmalar vardır, 5-6 ayda yapılacak çalışmalar vardır. Bütün fakülteleri gezdik, kurullara katıldık. İlçeleri de gezdik. Sadece şuanda Koyulhisar’a gitmedik. Onu da haftaya düşünüyoruz. Üniversite içerisinde de 2 yere gidemedik. Haftaya onlara da gideceğiz. Orada hocalarımıza söylediğimiz şu, ‘Bilimsel anlamda hangi çalışmayı yapacaksanız biz her şeyi ile desteğiz.’ Bu desteklemeyi de veriyoruz.’

‘VAKIFTA İNDİRİME GİTTİK’

CÜ vakfında öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek için çeşitli indirimler yaptıklarını da belirten Alim Yıldız; ‘Vakıfta indirime gittik. Çay ve su biz geldiğimizde 75 kuruştu şuan 50 kuruş. Yine şehirde üniversite öğrencilerine yönelik indirimler aldık. Belediyenin ve Valiliğin tesislerinde %25, diğer yerlerde de %15 indirimler aldık ve ilgili yerlerde de o indirimi gösteren levhalar da asıldı’ dedi.

‘GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ EĞİTİME ALDIK’

Rektör Yıldız son olarak üniversitedeki güvenlik görevlilerini eğitime aldıklarını ifade ederek; şunları söyledi;‘Üniversite güvenliği önemli. Şuan 3 şeritli girişimiz yapılıyor. Hızlı giriş sistemi ile ana girişimiz var, yine lojmanlardan bir giriş var ve İsmet Yılmaz bulvarından gelen de bir girişimiz var. Üniversiteye giren herkesi kayıt altına alıyoruz kameralarla. Eğer üniversite mensubumuz ise hiç beklemeden geçiyor. Dışarıdan elen biri ise orada kimliğini alıp kayıt altına alıyoruz. Çıkarken de kimliklerini geri veriyoruz. Güvenlik ile ilgili bir çalışmamız daha var. 2 haftadır Emniyet Müdürlüğü ile bir ortak çalışma yapıyoruz. 4 hafta sürecek bir çalışma. Grup grup şuanda güvenlik görevlilerini eğitime aldık.’ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!