USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Fair-Play, Sporun Olmazsa Olmazıdır?

?Fair-Play, Sporun Olmazsa Olmazıdır?

?Fair-Play, Sporun Olmazsa Olmazıdır?
18-11-2016 16:45
Google News


İRADE / SPOR SERVİSİ

Ülkemizin ve Sivas’ın gururu olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, fair-play'in sporun olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun düzenlediği ‘Üniversiteler Fair-Play Kervanı’ konulu panel, CÜ Kültür Merkezi Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Panele, Dünya Fair-Play Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar, komisyon başkanı Murat Özbay, başkan yardımcısı Doç. Dr. Bilge Donuk, komisyon üyeleri Teoman Güray, Semra Demirer ve Sevim Gülü de katıldı.

CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, panelde yaptığı konuşmada, güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ve bunun için çok mutlu olduğunu bildirdi.

TAHA AKGÜL: ‘SPOR; KARDEŞLİK,

DOSTLUK, CENTİLMENLİKTİR’

Sporcunun her zaman fair-play ruhuyla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan milli güreşçi Taha Akgül, bütün sporcuların ve insanların kardeş olduğunu vurguladı. Akgül şu ifadeleri kullandı; ‘Biz bütün yarışmalarımızda, sportif faaliyetlerimizde sadece şampiyonluğumuz ile değil, yaşantımızla da örnek olmaya çalışan insanlarız. Çünkü tarihte şampiyonluğunla değil, insanlığın ile de örnek olman gerekiyor. Biz de büyüklerimizi örnek alarak, spor yaşantımıza devam ediyoruz. Fair-play, sporun olmazsa olmazıdır. Spor; kardeşlik, dostluk, centilmenliktir. Önemli olan nefsini, egonu yenebilmektir. Yani yenildiğin zaman da rakibi kalkıp tebrik edebilmektir. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün sporcular ve insanlar kardeştir.’

CENK İLDEM: ‘FAİR-PLAY,

DÜRÜST OLMAK DEMEKTİR’

2016 RİO Olimpiyatlarında 3. olan Sivaslı Milli güreşçi Cenk İldem ise, Fair-play’in dürüst olmak anlamına geldiğini dile getirerek; ‘Fair-play, dürüst olmak, yaptığın işi dürüst yapmak demektir. Bunu hayatın her alanına yaymak gerekiyor. İnsan normal hayatta da fair-play tarzında yaşamına devam ederse dünya barışına katkıda bulunmuş olur. Bunun için spor ahlakı, ilk başta yaptığın işi ve rakibini sevmekle, ona saygı göstermekle başlar. Hangi branşı yaparsanız yapın rakibiniz sizin var oluş sebebinizdir. Rakibiniz varsa siz varsınız’ şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!