USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Tabiat Turizmi İçin En Uygun Yer Sivas?

?Tabiat Turizmi İçin En Uygun Yer Sivas?

?Tabiat Turizmi İçin En Uygun Yer Sivas?
26-11-2016 00:36
Google News


ADEM NALBANT

Tabiat Turizmi Çalıştayı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Sivas Valiliği işbirliğinde düzenlenen toplantıya Vali Davut Gül başkanlık yaptı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Kürsüye önce Orman ve Su İşleri 15. Bölge Vekili Şevket Bozdağ geldi. Bozdağ, çalıştay ile tabiat turizmi kapsamında neler yapılabileceği hakkında tüm ilgili gruplar, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları arasında fikir birlikteliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapıldığını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

‘TURİZMDE ARTIK 3E’YE DOĞRU YÖNELME VAR’

Daha sonra kürsüye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, ise 81 ilde tabiat turizmi master planlarının tamamlandığını söyledi. Dünyada yükselmekte olan turizm çeşitlemesinden ülkemizin hak ettiği payı nasıl alabiliriz diye uzun süredir çalıştıklarını aktaran Akıncıoğlu, ‘Tamamlanan çalışmalar neticesinde gördük ki dünya turizm çeşitlemesinin ‘3S’ diye bilinen güneş kum ve deniz üçlemesinin 3E’ye doğru eğitim, eğlence ve çevre bilincine doğru yönlenmekte olduğunu ve yüzde 15-20 oranda turizm potansiyelinin artmakta olduğunu gördük. Bu durumdan hem ülke insanımızın hem de deniz kum ve güneş için gelen insanların da yükselmekte olan bu değerlere doğru kanalize etmek ülkemizin bu güzelliklerini bilinçli bir şekilde göstermek üzere hakikaten değerli bir çalışma yaptık’ dedi.

Akıncıoğlu ayrıca Gastronomi Turizmi yani lezzet turizminin de yükselmekte olduğunu kaydetti.

‘REHBERLİK VE TANITIM HİZMETLERİ ÖNEMLİ’

Akıncıoğlu’nun ardından konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ise her ilin ve dolayısıyla Sivas’ın turizm açısından hem ülke ekonomisine hem ülke tanıtımına ve turizmine katkı sağlayabilecek çok önemli değerlerinin olduğunu bildirerek, ‘Ancak bazen dışarıdakileri görürsünüz de sahip olduklarınızın farkında olamayabilirsiniz. Özellikle Anadolu şehirlerinde maalesef bu mevcuttur. Çünkü yakın zamana kadar turizm dendiği zaman ilk akla sahil şehirleri gelmiştir. Bu nedenle bizler daha yeni yeni şehrimizde sahip olduğumuz gerek tarihi eserlerimizin gerek kültürel değerlerimizin gerekse doğal güzelliklerimizin turizm için bir potansiyel olduğunu yeni yeni anlamak üzereyiz. Henüz anladık diyemiyoruz’ ifadelerini kullandı. Aydın, tabiat turizmine katkı sunmak adına Paşabahçe’de yürütülen çalışmalar, Kızılırmak Projesi ve Kardeşler Ormanı Projesi örneklerini verdi. Ancak Başkan Aydın yapılacak işin çok bütçenin ise kısıtlı olduğunu da ifade etti.

Aydın son olarak daha önceki turizm master planı tanıtım toplantısındaki, rehberlik ve tanıtım hizmetlerinin turizmin gelişimi açısından önemine ilişkin mesajını da burada yineledi.

VALİ GÜL: TABİAT TURİZMİ İÇİN EN UYGUN YER SİVAS

Daha sonra kürsüye gelen Vali Gül ise tabiat turizminin en iyi uygulanabileceği illerden birinin Sivas olduğuna dikkat çekerek, ‘Neden? Bizde 4 mevsim yaşanıyor. Bir sınırımız ile diğer sınırımızın arası 500 kilometre. Dolayısıyla da Sivas’ta Koyulhisar’da başka İmranlı’da başka Gemerek’te başka Gürün’de Divriği’de başka bir güzellik görürsününüz. Bu Sivas’ın önemli bir potansiyeli. Bunların tespit edilmesi çok önemli. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

‘TANITIM İÇİN GURBETTEKİ SİVASLILAR ÇOK ÖNEMLİ’

Vali Gül bu potansiyelin harekete geçirilmesi gerekliliğine de vurgu yaparak, şunları söyledi:

‘Sivas çok vakit kaybetti. Olağanüstü ihtiyaçları var ve olağanüstü potansiyeli var. En önemli potansiyeli Sivas olup dışarıda yaşayan insanlar. Onlar geldiklerinde sunum yapabileceğimiz güzel bir ortam hazırlamamız lazım. Yani dışarıdaki 3-3,5 milyon Sivaslı’nın buraya gelmesi, bu güzellikleri tanıması bunu birilerine tavsiye etmesi bizim için çok önemli bir sermaye ve avantaj. Ulaşım anlamında çok avantajımız var. Biz iki sene sonra Eskişehir’e, Konya’ya, Bursa’ya, Ankara’ya, İstanbul’a birçok yere hızlı trenle ulaşabilecek durumdayız. Yollarımız bölünmüş yol. Limanlara çok yakınız. Havalimanımız çok iyi durumda. Biz bu potansiyelin farkına vararak yatırım yapmamız lazım. Orman ve su işlerini ilgilendiren çok geniş bir yelpazemiz var. bunları değerlendirmemiz gerek.’


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!