USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MR Çilesi Bitti

MR Çilesi Bitti

MR Çilesi Bitti
25-09-2013 09:12
Google News


Radyoloji bölümünde düzenlenen açılış töreni ile hizmete giren MR cihazı için bir de kokteyl düzenlendi. Cihazın, Türkiye’deki üst düzey teknolojiye sahip 7 MR cihazından biri olduğu belirtirken, CÜTF Hastanesi’nin bu teknolojiye sahip olan 5. hastane konumunda olduğu belirtildi.

ERSAN ARSLAN

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi (CÜTF) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne yeni alınan Manyetik Rezonans (MR) cihazı için tanıtım kokteyli ve açılış töreni düzenlendi.

Hastane’nin Radyoloji servisinde gerçekleştirilen kokteyle, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, hastane Başhekimi Prof. Dr. Ferhan Candan, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Okay Bulut, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Solak, rektör yardımcıları, hastane yöneticileri, akademisyenler ve radyoloji personeli katıldı.

Kokteyl öncesinde, yeni MR cihazının açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış öncesinde kısa bir konuşma yapan CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, yeni MR cihazının Sivas’a ve Cumhuriyet Üniversitesi’ne hayırlı uğurlu olmasını diledi. MR Konusunda yaşanan sıkıntıların sona erdiğini belirten Kocacık, cihazın Üniversite Hastanesi’ne kazandırılmasına katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kocacık, konuşmasının ardından hastane Başhekimi Prof. Dr. Candan, CÜTF Dekan Vekili Rektör Yardımcısı Okay Bulut ve Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Solak ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

‘ÇEKİMLERİ SERİ HALE GETİRECEĞİZ’

Açılış töreninin ardından yeni MR cihazı hakkında bilgi veren Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Solak, yeni MR cihazı ile birlikte çekim sürelerini mümkün olduğunca kısaltacaklarını söyledi. Çekimlerin türüne göre günlük ve belirli periyotlarda çekim yapılacağının da altını çizen Solak, ‘Al git, gel git usulü hiçbir zaman olmaz. Olması doğru da olmaz ve zaten yapılamaz da o’ dedi.

Solak, şu ifadeleri kullandı:

‘Cihazımız 1,5 tetra gücünde, ful bir cihaz. Ekstre çekimlerin dışında bütün rutin çekimlerin tümünü yapabilen bir cihaz. Bizim bu cihazı mümkün olabildiği kadar biriken hastalarımızı da eritmek için günde 16 saat çalıştırarak, sorunları hafifletmeyi, mümkünse çözmeyi planlıyoruz. Yerimiz ve imkanımız bu. Şuanda ulaştığımız kapasite, 55 hasta civarında. Bunu daha da seri hale getirip, raporlamayı da hızlandırdıktan sonra uzun süredir sorun olarak gözüken çekimler çözümlenmiş olacaktır. Umarım doğru sonuç elde ederiz. Burası bir üniversite hastanesi. Dışarıdan bütün problemli hastalar bize naklediliyor. Bizim burada, bir üniversitenin, eğitim kurumu şartlarında çalışılması gerekiyor. Tabi ki, hastaları bekletmeyi ve hastalara randevu vermeyi kimse arzu etmez. Ama mevcut şartlarda asistanın eğitimi, hastaların iyi değerlendirilmesi, zaman ayırmak gibi sorunlar dikkate alınırsa tabi ki randevu verilecektir. Ama bu makul ölçülerde olacaktır. Yani insanlara, bir ay, iki ay sonra gel değil, 3 gün sonra, çekimin özelliğine göre randevu vereceğiz. Bazı çekimleri günlük yaparsınız, bazılarını farklı günlerde yaparsınız. Örneğin, aç gelmeniz gerekiyor, bir iki gün sonraya bırakırsınız. Ya da ilaç kullanacaksınız, ondan sonra geleceksiniz gibi… Bunlar kaçınılmazdır. Günlük çekim de olur, randevulu çekim de olur. Bunu hastaların sayısı, o günkü eğitim programınız belirler. Ama amaç, hastayı bekletmek üzerine kurulmaz. Biz de onun için programlama yapmaya çalışıyoruz. 3 haftadır cihazı çalıştırıyoruz ve şuanda 3 hafta üzerine indirdik. Demek ki, bayramdan sonra kendi teknisyenlerimizin eğitimi ve adaptasyon süreci geçtikten sonra da daha kısaltacağız bunu. Günlük çekim de yapılır ama bunların raporlanması, değerlendirilmesi de bir süreç alır. Al git, gel git usulü hiçbir zaman olmaz. Olması doğru da olmaz ve zaten yapılamaz da o.’

‘2-3 HAFTA İÇERİSİNDE

GÜNLÜK ÇEKİM YAPACAĞIZ’

CÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ferhan Candan ise, MR cihazı ile 2-3 hafta içerisinde günlük çekim yapılmaya başlanacağını söyledi. Daha önceden randevulu olan hastaların çekimlerinin öncelikli olarak bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Candan, hastanede yatan hastaların ise bölümlerin isteği doğrultusunda günlük olarak MR çekimlerinin yapılacağını söyledi.

Diğer teknolojik cihazlarla Radyoloji bölümünü güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Candan, şu ifadeleri kullandı:

‘Hastanemize kazandırdığımız yeni MR cihazı ile artık, hastanemizde uzun süreli randevular 2-3 hafta içerisinde, normal olarak günlük çekim aşamasına gelecektir.  Dolayısıyla artık hastamıza inşallah 2-3 hafta içerisinde aynı gün gelip MR’ını çekinme şansı olacaktır. Tabi mevcut randevuları öncelikle eritmemiz gerekiyor. Hocamızla bunu planlayarak en kısa zamanda günlük çekimlere ulaşmak istiyoruz. Özellikle yatan hastaların kesinlikle aynı gün içerisinde klinikten istem yapıldığı takdirde, öğretim üyesi de bunun acil olduğunu belirttiği takdirde Radyoloji bölümü bu konuda gereken hassasiyeti gösterip aynı gün içinde ihtiyaçları karşılamaya çalışacak. Bu bizim için önemli bir cihaz gerçekten. Bunu radyolojinin diğer aletleri ile de desteklemek istiyoruz. Onlarda da hedefimiz, kaliteyi artırarak hastaların daha kaliteli hizmet almasını sağlamak. Bunun için gereken her türlü şeyi Radyoloji Anabilim Dalı ile işbirliği yaparak gerçekleştirmek istiyoruz.’

Açılış töreninin ardından, kokteyle geçildi. CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve beraberindekiler, hastane yönetimi tarafından hazırlanan ikramlar eşliğinde bir süre sohbet etti. Kokteylde açılış töreninin ardından MR çekinmek için sıra bekleyen hastalara da ikramda bulunuldu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!