OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER
Cumhuriyet Üniversitesi Algoloji Bilim Dalı tarafından 4 yıldır uygulanan ozon tedavisi, hastalar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Türkiye’de Cumhuriyet Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi olmak üzere 2 üniversitede uygulanan ozon tedavisi, hem sağlıkta, hem hastalıkta hem de kozmetikte kullanılıyor.
Cumhuriyet Üniversitesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Mimaroğlu, ozon tedavisinin birçok hastalığa da iyi geldiğini söyledi.
OZON TEDAVİSİ NEDİR?
Prof. Dr. Caner Mimaroğlu ozon tedavisi hakkında gazetemize bilgi vererek sözlerine şöyle başladı; ‘Ozon 3 moleküllü havada da olan bir gaz. Ama tabi bizim verdiğimiz medikal ozon dediğimiz oksijenden ozon jeneratörü vasıtasıyla elde ettiğimiz 3 moleküllü bir oksijen atomu. Biz genelde burada ağrı kliniği olduğumuz için, ozon tedavisini ağrı hastalarında kullanıyoruz. Bugün bir faset sendromlu hastaya yaptık. Yine bir başka hasta disk intradiskal olarak yine ozon tedavisi yaptık. Ağrı hastalarında kullanıyoruz. Hangi hastalarda kliniğimizde ozon tedavisi kullanıyoruz? Majör hemoterapide kan ozonlaması yapıyoruz. İntramüskünal yolla kullanılabiliyor. Vektal yolla kullanılabiliyor. Ve cilt yoluyla kullanılabiliyor. Solunum yoluyla kesinlikle ozonu vermiyoruz. Hiçbir şekilde hastanın almasını istemiyoruz’ dedi.
‘KESİNLİKLE SOLUNUM YOLUYLA OZON VERİLMİYOR’
Solunum yoluyla verilmemesinin sebebini açıklayan Prof. Dr. Caner Mimaroğlu; ‘Solunum yoluyla verilmemesinin sebebi akciğerlerde ozonun menfi etkisi var. Olumsuz etkileri var. komplikasyon yaratıyor. Onun için kesinlikle solunum yoluyla medikal ozon verilmiyor.’
‘OZON BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR’
Birçok hastalığa iyi geldiğini dile getiren Caner Mimaroğlu şöyle devam etti; ‘Enfeksiyon hastalıkları bize başvurmalı, kolon hastalıkları, tümörler, alerjik reaksiyonlar, bağışıklık problemi olanlar, ağrı hastaları bize başvurmalı böyle geniş bir popülasyonumuz var. Bunu da daha genişletebiliriz. Biz bugünden itibaren mezoterapide ozonu kullanacağız. Yani estetik zayıflama açısından, bölgesel zayıflama açısından yine ozon kullandığımız bir yöntem’ dedi.
‘GAYET OLUMLU SONUÇLAR ALIYORUZ’
Uygulanan ozon tedavisinden olumlu sonuçlar aldıklarını dile getiren Prof. Dr. Mimaroğlu; ‘Ozon bir alternatif tedavi, Sağlık Bakanlığınca da yeni kabul edilen alternatif tedavi. Ozon’un farklı her hastaya, her tedavinin kendine özgü olumlu ve olumsuz yönleri var. Ozon’u biz zaten tek olarak kullanmıyoruz kliniğimizde. İlave tedavileri olarak kullanıyoruz. Gayette olumlu sonuç alıyoruz. Bu şekilde bütün hastalara tavsiye ediyoruz’ ifadelerini kullandı.
‘TEDAVİDEN SONRA KESİNLİKLE CİLTTE AÇILMA OLMUYOR’
Gerçekleştirilen tedavi sonrası kesinlikle ciltte açılma olmadığını belirten Prof. Dr. Caner Mimaroğlu, ‘Tedaviyi iğne veya kata ter yollarıyla yapıyoruz’ dedi. Mimaroğlu şöyle devam etti; ‘Yapılan tedavi sonunda kesinlikle ciltte bir açılma olmuyor. Bunu ya damar yoluyla veriyoruz. Veya diz içine ya da herhangi bir eklem içine iğne yardımıyla yapıyoruz. Hiçbir şekilde bir açılmayla yapmıyoruz. İğne veya kata ter yollarıyla yapıyoruz’ şeklinde konuştu.
‘OZON TEDAVİSİNİ BÜTÜN HASTALARA TAVSİYE EDİYORUM’
Uygulanan ozon tedavisini bütün hastalara tavsiye ettiğini dile getiren Caner Mimaroğlu; ‘Ozon tedavisi bizim çok sıklıkla kullandığımız yani hemen hemen günde kliniğimize 35, 40 hastaya uyguladığımız bir metot. Biz girişimsel ozon derneğini de kurduk. Şuandan ben oranın başkanlığını da yapmaktayım. Ozonu herkese tavsiye ediyorum. Bu kliniğimize gelmelerini bütün hastalara ve Sivaslılara tavsiye ediyorum’ dedi.
HASTALAR OZON TEDAVİSİNDEN MEMNUN
Hastalardan Firuze Bark, çok güzel bir tedavi olduğunu dile getirerek şunları kaydetti; ‘Ben buraya İstanbul’dan geldim. İstanbul da böyle bir tedavi yok. Bende halsizlik vardı. Bir iş yaptığım zaman hemen yoruluyordum. Böyle bir tedavinin Sivas’ta yapıldığını duydum. Hemen gelip yaptırdım. Hala da tedavim devam ediyor. 10 seansta bitecek. Böyle bir tedavi yaptıkları için başta doktorlar ve hemşeriler olmak üzere herkese teşekkür ederim. Sanki yeniden doğmuş gibiyim’ ifadelerini kullandı.
Editor : Haberpanelim