USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yardımlar Sürüyor

Yardımlar Sürüyor

Yardımlar Sürüyor
10-12-2013 17:35
Google News


Kış döneminde ayrıca kışlık kıyafet yardımında da bulunan Hayat Ağacı Derneği, Sivaslı hayırsever iş adamı, Sivasspor Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Bozatlı’nın bağışladığı 1 kamyon kışlık giyim eşyasını da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

ERSAN ARSLAN

Hayat Ağacı Derneği, Sivas Belediyesi işbirliği ile ihtiyaç sahibi vatandaşların kış dönemindeki ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Gıda Bankası’ndan gıda, temizlik ve diğer ev eksikleri karşılanan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kış döneminde de yakacak odun yardımı alıyor. Bu yıl 600 civarında ihtiyaç sahibi aileye kışlık odun yardımında bulunacak olan Hayat Ağacı Derneği, odun dağıtımlarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, kış döneminde ihtiyaç sahibi vatandaşların Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın kömür dağıtımlarını gerçekleştirdiğini Hayat Ağacı Derneği olarak da bu vatandaşlara odun yardımında bulunduklarını söyledi.

Kentte, ihtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan kırtasiyeye kadar geniş bir yelpazeden hemen her türlü ihtiyaçlarını karşılanmaya çalışıldığını belirten Avcı, ‘ihtiyaç sahibinin ihtiyacı her mevsime göre de değişiyor. Her yıl, ihtiyaçlının ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Şehrimizde de fakir fukara, garip, yetim vatandaşlarımız mevcut. Vatandaşlarımıza Hayatağacı Gıda Bankası vasıtasıyla çorbalarında tuz olsun noktasında gıda alışverişlerini yaptırıyoruz. Her ay düzenli olarak limitleri dışında et veriyoruz. Yılda iki defa kıyafet alışverişi yaptırıyoruz. Okul sezonlarında özellikle eğitime ve gençliğe verdiğimiz önemi bütün hemşerilerimiz bilmekte. Eğitimde hem okul kıyafetleri hem de kırtasiye noktasında insanlarımıza yardımcı oluyoruz.

Tabi ki, evlerine yemek götürdüğümüz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız var. Bunun yanı sıra da kışla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın odun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bilindiği gibi Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma Vakfı Düzenli olarak yıllardır fakir fukaranın kömürünü vermekte. Vatandaşımız odunsuz kalıyor. Odunu da biz belediye olarak karşılıyoruz. Dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelerimizi kışta kıyamette yakacaksız bırakmamış oluyoruz. Devletin sıcak eli, sosyal devlet olma anlayışı içerisinde hem merkezi idare, hem yerel yönetim birlikte koordineli bir şekilde çalışmış oluyor. Biz bu odunları daha ziyade park bahçelerimizin çalışmaları sonucunda veya eski binaların yıkılması sonucunda, çeşitli resmi kurumlarımızın ihtiyaç fazlası olan çürük diye adlandırabileceğimiz odunlarını almamız sonucunda biriktiriyoruz saha amirliğimizde. Bu odunları yaz boyunca kurutup, parçalar halinde, torbalara koyup kışa doğru da bu odunları dağıtmaya başlıyoruz’ dedi.

‘10 GÜN İÇİNDE İLK ETAP

DAĞITIMLARIMIZ BİTECEK’

Sivas’ta bu kapsamda 600 civarında aileye odun yardımında bulunacaklarını belirten Avcı, ilk etapta başvuruda bulunanlar için dağıtımların 10 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Avcı, ‘Bu yıl bize odun için müracaat eden vatandaş sayımız yaklaşık olarak 600 civarında. 10-15 gün öncesinde odun dağıtmaya başladık 1 hafta 10 gün içerisinde de birinci etapta bize müracaat etmiş olan vatandaşlarımızın odun ihtiyaçlarını da evlerine bırakmış olacağız inşallah. Tabi kış boyunca odunu biten veya belediyenin odun dağıttığından sonradan haberdar olan vatandaşlarımız da oluyor. Veya komşuları vasıtasıyla, ‘komşumuzun odunu bitti’ diye bize gelen talepler oluyor. Bu talepleri de yaza kadar devam ettireceğiz. Çok şükür depolarımızda yeteri kadar odunumuz var. Yaz boyunca bu odunlarımızın tasnifini, parçalamasını yaptık, torbaladık. Şuanda da dağıtıma hazır bir şekilde çalışıyoruz.

Odunla kış boyu ısınma imkânı yoktur. Kömürünü tutuşturacağı kadar, 8 torba veriyoruz. Bu talep ve elimizdeki odun durumuna göre de değişiyor. Çok talep olduğunda ve kış çok çetin geçtiğinde bunu 4-6 torbaya düşürüyoruz. Sonra tekrar ihtiyacı olan olur ise ikişer torba daha veriyoruz. Yani bunu elimizdeki odun miktarı ve talebe, mevsimin durumuna göre değiştiriyoruz. Yani şuanda 8’er torba odun veriyoruz bu odun bir kış boyu normal şartlarda kömürünü tutuşturacağı miktarı oluşturuyor. Ama yetmediği durumlarda takviye yapıyoruz.

Odunla ısınmaya kalktıkları zaman bizim verdiğimiz odun, 2-3 günde yanar gider. Bu yıl çok şükür kömürler dağıldı. Kömür dağılımı geç kalınca biz perişan oluyorduk. Çünkü odunu veriyorduk, kömürü yoktur ve vatandaş mecburen soğukta odunu yakmak zorunda kalıyordu. Bu sefer kömürü geliyordu ama odunu kalmıyordu, tekrar odun vermek durumunda kalıyorduk ve bunu da yetiştirmek zor oluyordu. Yoksa elimizde çok şükür odunumuz var o hazırlıklarımızı yaz boyunca yaptığımız için. Odunu veririz ama odunla ısındırma imkânı olmadığı için o tür sıkıntılar zaman zaman geçmiş yıllarda oldu. Ama bu yıl bildiğim kadarıyla özellikle şehir merkezinde, köylerimizdeki vatandaşlarımızın kömürleri de dağıldı diye biliyorum.’

GİYECEK YARDIMI

Kış dönemi ile birlikte özellikle öğrencilerin, kışlık kıyafet ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışma yaptıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Gıda Bankası’na her yıl bir kamyon giyecek yardımında bulunan Sivasspor Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Bozatlı’nın yine bir kamyon kışlık kıyafet gönderdiğini söyledi.  Bu doğrultuda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazarak, okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin ve ihtiyaçlarının belirlenmesi için girişimde bulunduklarını söylen Avcı,

Bozatlı’ya Sivas halkı adına teşekkür etti.

Avcı, şu ifadeleri kullandı:

‘Artık Sivas Kamuoyunun ismini de öğrenmiş olduğu hemşerimiz Erdoğan Bozatlı, Sivassporumuzun da yönetim kurulu üyelerinden. Bu hemşerimiz her yıl bize kazak seweet türünden malzemeler veriyor. Bu yıl yine bizim bir kamyonumuz gitti, fabrikasından bu kazakları getirdik. Önceki gün itibariyle depolarımıza indirdik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir yazı yazarak gönderiyoruz. Bu yazı ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğümüz, öğrencilerin yaşlarını ve hangi okulun ne kadar ihtiyacı olduğuyla ilgili bize listeyi gönderdikten sonra biz hızla bu çocuklarımızın kazak ve sweetlerini okullarına ulaştıracağız inşallah. Erdoğan Bey sağ olsun her yıl bir kamyon malzemeyi gönderiyor, biz de bütün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu yardımları ulaştırma gayreti içerisinde oluyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!