USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslıdan Tokat´a Dev Proje

Sivaslıdan Tokat´a Dev Proje

Sivaslıdan Tokat´a Dev Proje
23-01-2014 17:14
Google News


Sivas Yıltaş Gurup ve Turkmall ortaklığında Tokat’ta hayata geçirilen Novada Tokat Alışveriş Merkezi (AVM) projesinde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 60 milyon Euro’luk dev proje ile bölgenin en büyük yatırımlarından birini gerçekleştiren ortak girişim, dev markaları Tokatlılarla buluşturacak. AVM’de bin 500 kişi istihdam edilecek.

ERSAN ARSLAN               

Novada Tokat AVM açılışa hazırlanıyor. 2013 yılı mart ayında inşaat çalışmaları başlayan AVM, 17 Nisan’da hizmete açılacak.

Proje ortakları Yıltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, başkan Yardımcısı Alihan Çiçek ve Turkmall yöneticileri Tokat’taki Grand Ballıca Otel’de düzenledikleri basın toplantısında proje hakkında bilgi verdi.

Toplantıya katılmak için havayolu ile Sivas’a oradan da Tokat’a gelmeyi hedefleyen Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu ve beraberindeki heyet, Sivas’taki hava muhalefeti nedeniyle uçak Kayseri’ye indiği için toplantıya katılamadı.

Sivas’tan da çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Yıltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Tokat Novada AVM’nin kentin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacağını söyledi.

Yıldırım; ‘Gerçekten yapılan alışveriş merkezi sadece Tokat’a değil, bölgeye hizmet edebilecek kapasitede olacak. Bu alışveriş merkezimizi 17 Nisan’da Tokat’a kazandırıyoruz. Tabi bu hem Sivas’a, hem Amasya hem de bölgedeki ilçelerle birlikte düşünüldüğü zaman Tokat’ın ekonomik Sosyal ve Kültürel hayatına bayağı bir katkı sunacağını biz biliyoruz. Özelikle bin 500 tane direkt istihdam var ama bunun yansıması ile bu sayı 5 binlere erişecek.’

‘SİVAS’A DA YAPACAĞIZ’

Bir soru üzerine yatırım için Tokat’ı seçmelerinin nedenini açıklayan Yıldırım, bunun yatırımcının Tokat’ın geleceğine güvendiğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, Turkmall ile birlikte Yozgat ve Sivas’ta da yatırım düşündüklerini söyledi.

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

‘Tabi yabancı bir şirketin Anadolu’dan çıkmış yerli bir ortakla gelip buraya yatırım yapmasının Tokatlıların şöyle yorumlaması gerektiğini düşünüyorum, özellikle yatırımcı yatırım yapmak istediği yere güvenirse yatırım yapar, geleceğine güvenirse yatırım yapar. Onun için Tokatlılar bundan mutlu olsun. Dışarıdan gelip insanlar buraya 60 milyon Euroluk yatırım yapıyor ise demek ki Tokat’ın geleceğine güveniliyor. Bunlarla birlikte düşünürsek Tokat önümüzdeki yıllarda her alanda gelişmiş olacak. Biz de Sivaslı bir grup olarak kardeş ilimizde birlikte burada yatırım yapmaktan gurur duyduk, memnunuz. İnşallah 17 Nisan’da hep beraber alışveriş merkezimizi açacağız.

Biz yatırımcıyız. Şuanda Yozgat’ta da bir projemiz var. Sivas’ta da düşünüyoruz. Yatırım yapmak için ortamın ve şartların uygun olmazı lazım. O anda Tokat daha uygundu ve ortağımızla birlikte yatırım yaptık. Biz yine bölgemizde Sivas’ımız olsun, diğer bölge illerimiz olsun, yatırım yapabilecek alanları bulduğumuzda fizibilite uygun çıktığında yine Turkmall ile birlikte yatırım düşünüyoruz. Tabi, Tokat’tan sonra inşallah hedefimiz Sivas, uygun yatırım alanı bulduğumuz takdirde Sivas’a da yapacağız inşallah’ dedi.

‘SİVASLILAR DA GELECEK’

AVM’de yer alacak işletme sahiplerinin büyük çoğunluğunun Tokatlı olduğunu, 5-6 işletme sahibinin ise Sivaslı olacağını belirten Yıldırım, Sivas-Tokat arasındaki mesafenin 1 saat olduğunu ve Sivaslıların da buraya alışveriş için geleceklerini savundu.

Yıldırım, ‘Şuanda projelerde Çamlıbel’e tünel yapılma projesi var. O tünel yapıldığı zaman burası merkez oluyor ve Yıldızeli’ne de hızlı tren istasyonu yapılıyor. O zaman Yıldızeli’ne yarım saatlik mesafede, Sivas’a ise 45 dakikalık mesafede oluyor. Sivas’a AVM yapılana kadar sanıyorum Sivaslıların hepsi Tokat’a gelecek’ ifadelerini kullandı.

‘SOSYAL YAŞAMIN

YENİ ADRESİ OLACAK’

Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu toplantıya katılamadığı için onun yerine konuşan ve proje hakkında bilgi veren Turkmall Gayrimenkul Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Müge Karahan, Tokat Novada AVM’nin kentin yeni sosyal yaşam merkezi olacağını söyledi.

Karahan, ‘Proje 2013 Mart ayında inşaatına başlandı ve 13 ay gibi çok kısa bir süre sonra, 17 Nisan’da açılışını gerçekleştireceğiz.

Tokat’ın merkezinde Gaziosmanpaşa Bulvarı ve Yeşilırmak’ın kesiştiği noktada 17 bin 750 metrekare alan üzerine kurulan Novada Tokat Alışveriş ve Yaşam Merkezimiz; 28 bin metrekarelik toplam kiralanabilir alanıyla 2 bin 500 metrekarelik hipermarketi, ulusal ve uluslararası markaların yer aldığı 20 bin metrekarelik perakende mağazaları, bin 600 metrekarelik sinema kompleksi,  bin 400 metrekarelik eğlence alanı ve 2 bin 500 metrekarelik restoran ve kafeleri ile Tokat’ın alışveriş ve sosyal yaşamın yeni adresi olmaya hazırlanıyor.

17 Nisan tarihinde hizmete açılacak olan ve 60 milyon Avroluk yatırım değerine sahip Novada Tokat Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bölgede bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Yılda 5 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedefleyen Alışveriş Merkezimiz, bölgenin iklim şartlarına ve geleneksel mimarisindeki özgün detaylara uygun şekilde hazırlandı.

Selçuklu motifleri ile bezenmiş ferah girişi, bölgenin doğal taşlarıyla süslenmiş mekânlarıyla ziyaretçilerine yeni bir yaşam alanını sunan Novada Tokat; zengin marka karmasının yanı sıra Türk ve dünya mutfağının seçkin örneklerini bir arada bulunacağı restoran-kafeleri ile de dikkat çekecek.

Novada Tokat Alışveriş ve Yaşam Merkezimiz; bir tarafında Yeşilırmak,  diğer tarafında Tokat Kalesi manzaralı terasları ile Tokat’ın yeni çekim merkezi olmaya hazırlanıyor’ ifadelerini kullandı.

Novada Tokat AVM’de yer alacak bazı markalar hakkında da bilgiler veren Karahan, AVM’nin birçok önemli markayı Tokatlılarla buluşturacağını söyledi.

Karahan şu ifadeleri kullandı:

‘Novada Tokat, Migros’dan Turkcell’e, Fenerbahçe Store’dan Linens’e, Teknosa’dan Greyder’e, Derimod’dan Damat’a, İpekyol’dan US Polo’ya kadar ulusal ve uluslararası 90 markaya ev sahipliği yapacak. Ayakkabı sektörünün lider markaları Flo, Deichmann, Hotiç, Bambi, İnci mağazaları, yeni konseptleriyle gelecek olan LC Waikiki ve DeFacto Novada Tokat’ın en iyi mağazaları arasında yer alacak.

Kadın giyiminde öncü markalardan ADL, Love my Body, erkek giyiminde Kiğılı, Sarar, Suvari ve Hatemoğlu 17 Nisan’dan itibariyle Tokatlılara buluşacaklar.

Çocuk ve genç eğlence alanımız Playland içerisinde 6 hatlı dev bir bowling salonu da Novada Tokat’ta ayrıca yerini alacak. Ev tekstilin güçlü markaları Madam Coco ve English Home’un yanı sıra Beymen Business, Mavi, Dagi, Gold, Arçelik, Samsung, Adidas, Flormar, Yves Rocher, Vestel, Avea, Gratis, Saat&Saat, Vodafone, Penti, Atasay, Watsons, ToyzzShop, Novada Tokat’ta yer alan diğer markalardan bazıları.

2 bin 300 metrekarelik yeme içme katında yer alan restoranlar arasında da Köfteci Ramiz, McDonalds, Abide Kebap, HD İskender, Pidem, Burger King, Popeyes, Usta Dönerci, Sbarro, Otantik Kumpir gibi markalarımız bulunacak.’

Basın toplantısının ardından Yıltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, başkan yardımcısı Alihan Çiçek, Turkmall Gayrimenkul Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Müge Karahan ve diğer firma yetkilileri Sivas ve Tokat basını ile birlikte Novada Tokat AVM inşaatında incelemede bulundu. Heyete burada Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat da katıldı. Arat, gezinin ardından yatırım ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!