USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sandalyeler Yatakta, Hasta Sedyede Yatıyor

Sandalyeler Yatakta, Hasta Sedyede Yatıyor

Sandalyeler Yatakta, Hasta Sedyede Yatıyor
30-01-2014 17:36
Google News


Hasta yataklarında sandalyeler ters çevrilerek konulurken, hasta çocukların tedavisi ise sedye üzerinde yapıldı. Hasta yataklarının kullanılmamasına, sandalyelerle yataklara set çekilmesine hasta sahipleri bir anlam veremedi. Çalışanlar ise yatakların kullanılmaması için sandalyeleri üzerlerine koyduklarını söylediler.

RUHİ DEMİR / ÖZEL HABER

Sivas Devlet Hastanesi çocuk acilde neler oluyor.

Devlet Hastanesi Çocuk Acilde yaşanan görüntü herkesi hayrete düşürdü. Hasta yataklarında sandalyeler ters çevrilerek konulurken, hasta çocukların tedavisi ise sedye üzerinde yapıldı. Hasta yataklarının kullanılmamasına, sandalyelerle yataklara set çekilmesine hasta sahipleri bir anlam veremedi. Çalışanlar ise yatakların kullanılmaması için sandalyeleri üzerlerine koyduklarını söylediler.

YATAKLARDA SANDAYLE YATIYOR

HASTA ÇOCUK İSE SEDYEDE

Sivas Devlet Hastanesi Çocuk Acilde garip ama gerçek bir olay yaşandı. Acil servise başvuran hastaların gördükleri manzara fıkralık bir manzara gibiydi. Çocuk hasta yataklarının birisi çalışırken iki yatakta ise hasta yerine sandalyeler yatırılmış, gelen hastalar ise sedyelerde tedavi ediliyordu.

Hasta yakını tarafından cep telefonu ile görüntülenen bu manzara karşısında yetkililerin nasıl bir savunma yapacağı merakla beklenirken, çocuğunun acildeki tedavisini sedye üzerinde yaptırmak zorunda kaldığını dile getiren hasta sahibi ‘Çocuğumu acile götürdüm. Gerekli tedavinin ardından belli bir süre doktor kontrolünde bulunması gerektiğini söylediler. Acilde bulunan yataklardan birisine çocuğumu koymak istedim ama gördüğüm manzara karşısında ne yapacağımı şaşırdım. Bir yatakta tedavisine başlanılan bir çocuk vardı, diğer iki yatakta ise hasta yerine sandalyeleri yatırmışlardı. Sandalyelerle yataklar koruma altına alınmış, hastalar ise sedyelerde tedavi görüyordu. Yetkililere sorduğumda cevap alamadım ama orada çalışanların söyledikleri beni şaşırttı. Yatakların üzerine kimsenin oturmaması için böyle bir tedbir aldıklarını söylediler. Şimdi sormak lazım. Hasta yataklarında sandalyelerin yatması ve hastalarımızın sedye üzerlerinde tedaviye alınmaları hangi vicdana sığar. Hastanelerin teknolojiyle donatıldığını, personel ve yatak sayısına takviye yapıldığını ve hiçbir mağduriyet yaşanmayacağını söyleyenler şimdi size soruyorum. Bu manzara karşısında neler söyleyeceksiniz?’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!