USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Destek Bekliyoruz

Destek Bekliyoruz

Destek Bekliyoruz
11-03-2014 23:00
Google News


Kalaylı, ‘Liselerimiz, gençlik örgütlerimiz, topluluklarımız yine üniversitemiz proje hazırlayabilirler. 28 Mart’a kadar bir başvuru süresi var önümüzde. İnşallah okullarımızda, öğretmenlerimizden, başta okul müdürlerimizden proje hazırlanması konusunda destek bekliyoruz’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SODES Proje Ofisi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Sosyal Destek Proje Ofisi Birim Sorumlusu Hasan Yıldırım, ‘Sivas 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı’ ile ilgili sunum yaptı. Yıldırım Programın amacı, hedef kitlesi, hedefleri, proje çeşitleri, proje bütçeleri, desteklenecek proje türleri, başvuruş şartları ve şekli ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca oluşturulan programın ülke gençliği için daha iyi yaşam koşulları ve fırsatlar sağlamayı amaçladığını belirten Yıldırım, projenin 2014 yılını kapsadığını söyledi. Yıldırım programın hedef kitlesinin 14-29 yaş arası gençler olduğunu belirten Yıldırım, sivil toplum kuruluşları, liseler ve gençlik gruplarının proje yürütücüsü olarak proje teklifinde bulunabileceklerini söyledi. Yıldırım her bir yürütücünün bu çağrı başlığında en fazla 2 proje teklifi sunabileceğini söyledi.

‘DESTEK İSTİYORUZ’

Programda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, gençlik projelerinin önemine dikkat çekti. Bu konuda ciddi bir hibe desteğinin bulunduğunu belirten Kalaylı, okul müdürleri ve öğretmenlerden nitelikli ve özgün projeler oluşturulması için destek istedi.

Kalaylı, şu şekilde konuştu:

‘bu gençlik projeleri 2012 yılında ülke genelinde başlatıldı. Bugüne kadar da Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 350 proje desteklendi. Burada önemli olan gençlik faaliyetleri ve hareketlerini azami ölçüde değerlendirmek ve desteklemek…

Onların sosyal hayatla uyumunu daha fazla sağlamak, onları girişimciliğe, eğitime, bilimsel projelere, araştırmaya, üretkenliğe teşvik etmek ve aynı zamanda da karar alma süreçlerine dâhil etmek. Projenin genel amacı bu.

Bu 2014 yılının ilk dönem çağrısı. Sivas’ta bugüne kadar 3 proje desteklenmiş, 192 bin lira tutarında bir destek söz konusu. Bizim amacımız, burada proje yapabilecek bütün liselerimize bu projeyi anlatarak ekip çalışması ile ekip ruhu ile nitelikli, özgün proje yapabilmek. Bunu oldukça önemsiyoruz. Çünkü hakikaten iyi bir bütçe söz konusu burada... Proje hazırlama konusunda zaten bizim bir birikimimiz var. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve gerekse okullarımızda zaman zaman gerek AB projelerinde gerekse de SODES projelerinde okullarımızın hazırlamış olduğu güzel, özgün, nitelikli projeler var. Projelere çok yabancı değiliz ki, AB projeleri konusunda ilimiz önemli bir yere sahip. En fazla proje üreten illerin başında geliyor. Aynı şekilde bu tecrübeyi, bu özgüveni ve bu çalışmaların inşallah biz gençlik projelerinde de gösterilmesini istiyoruz. Bu bahsedilen 3 projede sivil toplum kuruluşlarına ait projeler. Liselerimiz, gençlik örgütlerimiz, topluluklarımız yine üniversitemiz proje hazırlayabilirler. 28 Mart’a kadar bir başvuru süresi var önümüzde. İnşallah okullarımızda, öğretmenlerimizden, başta okul müdürlerimizden proje hazırlanması konusunda destek bekliyoruz. İlimizde 100 civarında lisemiz mevcut. İnşallah çok sayıda proje ön değerlendirme ve içerik değerlendirmesinde başarılı olurlar ve il olarak iyi miktarda hibe alırız diye temenni ediyorum.’

‘BAŞARILIYIZ’

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Sivas’ta eğitim kurumlarının projeler konusunda başarılı bir performans ortaya koyduğunu belirtti. Bu konuda bazı örnekler veren Akpınar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Kayseri’de düzenlenecek TÜBİTAK sergisinde Sivas’ın Kayseri’den sonra en fazla proje ile yer alacağını belirten Akpınar, şu ifadeleri kullandı:

‘Bizler, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar olarak gerek bakanlıkça hazırlanan ve gerekse bölgemizdeki projelerde gerçekten bir tecrübemiz var. Ben özellikle AB projelerinde son yıllarda ciddi bir gelişme sağladınız. SODES projelerinde, yine ORAN projelerinde bu sene çok ciddi, özgün, güzel projeler hazırlandı. Tüm okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Özellikle önümüzdeki hafta Kayseri’de sergisi düzenlenecek TÜBİTAK ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan projelerde ilimiz olarak liselerimiz çok ciddi başarıya imza attı. Bölgede rekor sayıda başvuru sağlandı ve sergide de yine rekor sayıda projemiz sergilenecek.

Kayseri 32, Sivas 26, Kırşehir, 12, Niğde’nin 10, Aksaray’ın 9, Nevşehir ve Yozgat’ın 7’şer projesi orada sergilenecek. Nüfusa baktığımız zaman ve okul ve öğrenci olarak baktığımız zaman orada sergilenen proje olarak ciddi başarı elde ettiniz.’

‘BU FIRSATI DEĞERLENDİRELİM’

Diğer başarı elde edilen projelerden de bahseden Akpınar, gençlik projelerindeki konu başlıklarının aslında bugüne kadar gerçekleştirilmek istenip kaynak bulunamayan konular olduğunu söyledi.

Bu açıdan fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini belirten Akpınar; ‘Gençlik projelerinde de ben, rekor sayıda başvuru olacağını ve nitelikli projeler hazırlattıracağınızı şimdiden düşünüyor ve biliyorum. Projelerin konusuna baktığımız zaman yıllardır ‘aslında şöyle bir proje yapmak istiyoruz ama sponsor bulamadık veya veli desteği alamadık, bütçesini oluşturamadık’ dediğimiz projeler. İşte bu bizim için ciddi bir fırsat. Bu fırsatı hep beraber değerlendirelim’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, soru cevap bölümüne gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!