USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KARNE SEVİNCİ

KARNE SEVİNCİ

KARNE SEVİNCİ
13-06-2014 17:21
Google News


MUSTAFA IŞIK

Sivas’ta 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi sona erdi. İlk ve Orta dereceli oluklarda 9 aylık maraton bitti, öğrenciler için en uzun tatil başladı. Kent genelinde yaklaşık 125 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Kent Merkezi’nde 2013-2014 Eğitim Öğretim döneminin son gününü dolayısıyla Cebeci İlköğretim Okulunda Karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törene Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Adana Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve beraberindekiler ilk olarak l ana sınıfını ziyaret etti. Burada öğrencilerle yakından ilgilenen Ömer Kalaylı, bir süre sohbet ettikten sonra karnelerini takdim etti. Kalaylı, ayağı kırıldığı için alçıda olan ve karne almak için okula gelen ana sınıfı öğrencisi Hilal Sarıkaya ile de yakından ilgilendirdi. Sarıkaya’nın bacağındaki alçıyı imzalayan Kalaylı, daha sonra minik öğrenciye karnesini takdim etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir’de Sarıkaya ile yakından ilgilenerek öğrencinin bacağındaki alçıyı imzaladı. Kalaylı ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra birinci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı.

‘KENDİMİZE PAY ÇIKARMALIYIZ’

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, karne töreninin ardından yaptığı değerlendirmede, öğrenci velilerine önemli mesajlar verdi. Velilerin çocuklarının başarılarında olduğu gibi başarısızlıklarında da kendilerine pay çıkarmalarını isteyen Kalaylı, ‘Zaman onları incitme zamanı değil’ dedi.

Kalaylı, şu ifadeleri kullandı:

‘İlimizde eğitim öğretim gören yaklaşık 125 bin öğrencimiz karne heyecanı yaşıyor. Allah’a şükür bu dönem büyük bir sorun olmadan atlatıldı. Ben bütün öğrencilerimize öncelikle yeni karnelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu manada eğitim-öğretim yılı boyunca canla başla fedakarca çalışan öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve Milli Eğitim Müdürümüz ve personeline teşekkür ediyorum.

Karneler, gösterilen ilgi, alaka yada ihmalin bir tezahürü olarak ortaya çıkıyor. Öğrenciler, bir dönem buyunca yapmış oldukları çalışma ve performansların sonucunda almış oldukları notlarla bu karneleri almaya hak kazanıyorlar.

Ben burada velilerimize seslenmek istiyorum. Nasıl ki her başarıdan yada kazanılan değerden kendimize bir pay çıkarabiliyorsak, öğrencinin başarısızlığı yada düşük not almasından da kendimize bir pay çıkarmamız lazım. Gün, bunu iyi değerlendirme zamanı, gün hiçbir zaman çocuklarımızı azarlama ve incitme zamanı değil. Bu konuda çok dikkatli olmamız lazım. Çocuklarımızın psikososyal gelişimi bakımından da bu son derece önemli. Biz onları azarlayarak aynı zamanda gelecek için heveslerini kırabiliriz. Bu konuda özellikle karne değerlendirmelerini iyi yapmaları gerekiyor. İyi bir özeleştiri yapmamız, çocuklar üzerinde empati kurmamız lazım. Hepimiz bir öğrencilik hayatı yaşadık. Yeri geldi iyi karnelerimiz, yeri geldi düşük notlu karnelerimiz oldu. Dolayısıyla bu sonuçtan kendimize bir pay çıkararak gelecek yıl için öğrencimizin başarısını, performansını nasıl artırabiliriz, hangi eksikliklerini nasıl telafi edebiliriz. Bunları düşünmeliyiz. Özellikle yaz dönemi çocukların tatil dönemi. Bu dönemini de iyi değerlendirerek çocuklarımızı yeni eğitim-öğretim dönemine zinde bir şekilde hazırlamamız lazım. Öğrencilerimize de en büyük tavsiyemiz; mutlaka dinlenecek, tatil yapacaklar ama özellikle kitap okumaya da zaman ayırmalarını istiyoruz.’

AKPINAR SİVASLILARA

TEŞEKKÜR ETTİ

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise konuşmasında Sivaslılara veda etti. Kentte, eğitim-öğretimin kalitesinin sürekli olarak arttığını belirten Akpınar elde edilen başarılara değinerek bu başarılarda emeği geçen milli eğitim ailesine de teşekkür etti.

Akpınar, ‘Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, bugün ülkemiz genelinde olduğu gibi 125 bin öğrencimiz, 8 bin öğretmenimiz ve idarecilerimizle birlikte bir eğitim öğretim dönemini bitirmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimiz bir kısmı istediği düzeyde not almamış olabilir. Ben öncelikle değerli velilerimizden çocuklarımızı, akranları ile diğer arkadaşlarıyla kıyaslamamalarını, her çocuğun ayrı bir özelliği olduğunu düşünerek değerlendirmelerini rica ediyorum.

Yöneticilerin iş ve işlemleri devam edecek. Yoğun bir çalışma dönemi aslında yazın da bizleri bekliyor. Ben başarılı bir öğretim-öğretim yılı geçirdiğimizi rahatlıkla ifade ediyorum. Bu eğitim-öğretim yılında bir çok alanda başarılar sağlandı. Özellikle ülke genelinde yapılan ortak sınavlarda 6 dersin tümünde Türkiye ortalamasının fevkalade üzerinde bir puan alındı.

Bakanlığımızca gerçekleştirilen TÜBİTAK, ‘Bu benim eserim’ yarışmalarında ciddi dereceler elde edildi. Bir çok öğrencimiz Türkiye derecesi yaptı. Kültürel ve sosyal etkinliklere yıl boyunca ciddi önem verildi. Bizim hedefimiz her alanda sürekli iyileşme ve gelişmeydi. Fiziki alanların gelişmesi ile bu alanlardaki eğitim ve öğretimin kalitesinin artacağını düşündük ve toplam bir iyileşmenin peşinde olduk ekip olarak. Ben bu çalışmaların hepsinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bakanlık kararnamesi ile başka bir ilde görevlendirileceğimden dolayı birkaç gün içinde ilimizdeki görevimden ayrılarak yeni yerimde göreve başlayacağım. 2,5 yıldır Sivas’taki eğitim çalışmalarına liderlik etmeye çalışıyorum. Ben eşim ve çocuklarım adına tüm Sivaslı hemşerilerimize bizleri kucakladıkları, sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!