USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gönüllü Kan Bağışçıları Ödüllendirildi

Gönüllü Kan Bağışçıları Ödüllendirildi

Gönüllü Kan Bağışçıları Ödüllendirildi
17-06-2014 17:23
Google News


MUSTAFA IŞIK

Kızılay Sivas Şubesi gönüllü kan bağışçılarını ödüllendirdi. Ödül töreninde 45 ve üzeri kan bağışında bulunan Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’a da plaket takdim edildi.

Büyük Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde 45 ve üzerinde kan bağışında bulunan 6 kişiye plaket, 35 ve üzeri kan bağışında bulunan 3 kişiye altın, 25 ve üzeri kan bağışında bulunan 9 kişiye gümüş ve 10 ve üzerinde kan bağışında bulunan 150 kişiye ise bronz madalya takdim edildi.

Ödül törenine Sivas Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Baro Başkanı Av. Muharrem Eliş, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar,  il protokolünün önde gelen isimleri ve gönüllü kan bağışçıları katıldı.

 ‘KIZILAY BARIŞIN

SEMBOLÜ OLDU’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar yaptı.

Kızılay’ın tarafsızlığın ve barışın sembolü olduğunu belirten Sarılar; ‘tüm dünyada olduğu gibi Kızıl Haç ile birlikte 14 Haziran Dünya Kan Alma Günü. Başka faaliyetlerimizden dolayı bu programımızı 17 Haziran’a sarkıtmak zorunda kaldık. Kızılay’ın amacı, nerede olursa olsun, hiçbir ayrım yapmaksızın, insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliği ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olmuştur.

Türk Kızılay’ı halkımızdan aldığı desteği yine halkımız için kullanmaktadır. Kızılay, gücünü sizlerin desteğinden almaktadır ve sizlerle daha da güçlenmeye devam edecektir. Bu inanç ve şuurla yapmakta olduğumuz çalışmalarda sizlerin de desteğini alarak Kızılay’ımızı şehrimizde daha da ileriye taşıyacağımızın sözünü veriyorum.’

‘KIZILAY HAYAT KURTARAN

BİR MİSYON ÜSTLENMEKTEDİR’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında Kızılay’ın önemine değindi. Kızılay’ın hayat kurtaran bir misyonu üstlendiğini belirten Aydın, Kızılay’ın sadece Türkiye değil dünyanın her bir köşesine ulaşabildiğini söyledi.

Aydın; ‘Kızılay, her nerede insani bir yarımda ihtiyaç duyulursa derhal oraya ulaşan, depremde, yangında, sel baskınında, her türlü afetlerde yanımızda olan ve en önemli ihtiyaçlardan birisi ki özellikle kan bağışı noktasında ihtiyaç olduğu anda kanın her zaman bulunmadığı bir gerçek. Bunun maliyetini de her birimizin her zaman karşılayamadığı bir gerçek. Bu kapsamda bedelsiz olarak hayatımızı kurtaran bir misyonu üstlenmektedir. Bu sadece ülke sınırlarıyla da kalmamakta, Kızılay’ımız artık dünyanın her bir köşesine ulaşabilmektedir. Bu ülkemiz adına da artık gurur duyulacak bir vesiledir. Çünkü ülkemiz her konuda yardım alan bir ülke olmaktan çıkmış, artık başkalarının sıkıntılarına çözüm üreten, onlara yardım eden, zor gününde onların elinden tutan bir ülke konumuna gelmiştir. Bu anlamda Kızılay’ın üstlendiği misyon son derece önemli ve hassastır.’

‘KIZILAY MİLLİ KURULUŞUMUZ’

Sivas Valisi Âlim Barut ise Kızılay’ın 17 Ağustos 1999 depreminden sonra daha güzel ve iyi teşkilatlandığını söyledi. Kızılay’ın övgüye değer bir faaliyet gösterdiğini belirten Barut; ‘Kızılay milli bir kuruluşumuzdur’ dedi.

Barut, şu şekilde konuştu:

‘Kızılay; 1868 yılında kurulmuş ve asırları aşan milli bir kuruluşumuz.  Tüm dünya çapında görev yaptığı, zor günlerde görev üstlendiği için beynelmilel bir kuruluşumuz. Tüm, bu milli ve beynelmilel kuruluşların ötesinde Kızıla, tamamıyla insani bir kuruluşumuz. Yani din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin zor günde, acı günde yanımızda bulunan, hizmete hazır bir kuruluşumuz. Gerçekten bu fonksiyonu, misyonuyla övgüye ve takdire değer bir faaliyet gösteriyorlar. Biliyorum ki 1999 yılındaki meşhur depremden sonra Kızılay’ımız kendine bir çeki düzen verdi. Çok daha güzel teşkilatlandı, çok güzel operasyonlarda hizmete devam etti ve kendine verilen görevi layıkıyla yaptı. İşte bunun Sivas’a bir yansımasını da burada görüyoruz. Tamamıyla Kızılay’ın görevi olan kan konusunda faaliyet gösteriyor. Onlarca arkadaşımız madalya almaya hak kazanmış. Ne kadar güzel bir hizmet, ne kadar güzel bir bağış ve fedakârlık. Bütün bunları bir araya topladığımızda Sivas’ta da Kızılay’ımızın zor, acı günümüzde yanımızda olacağının ifadesi. Ben bu sebeple Kızılay’ın gerek yönetiminde, gerek kadın kollarında gerek diğer birimlerinde görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü idaresinden sorumlu olduğum ilimde bizim hizmetimizde, bize büyük kolaylık ve imkân sağlıyor. En azından acı günümüzde arkamızda bir teşkilat olacağından emin oluyoruz. Madalya almaya hak kazanan ve kan bağışı yapanlara da teşekkür ediyorum. Çünkü biliyorum ki kan, hiçbir yerde üretilemeyen, sadece insan bedeninde üretilen ve sıkça da ihtiyaç duyulan, tamamıyla kendine has özelliği olan bir anlamda ilaç.’

GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇILAR

ÖDÜLLENDİRİLDİ

Vali Barut Konuşmasının ardından 45 ve üzerinde kan bağışı yaparak plaket almayı hak eden gönüllü kan bağışçılarına plaketlerini takdim etti. Vali Barut’un plaket takdim ettiği isimler arasında Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’da vardı. Barut Aydın ve diğer kan bağışçılarını tebrik etti.

Daha sonra 35 ve üzeri kan bağışlayan 3 gönüllü bağışçı, 25 ve üzeri kan bağışlayan 9 bağışçı ile 10 ve üzeri kan bağışlayan 150 bağışçıdan programa katılan bağışçılara madalyaları takdim edildi.

Gönüllü bağışçılara madalyalarını Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Baro Başkanı Av. Muharrem Eliş, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar tarafından takdim edildi.

Kızılay Sivas Şube Başkanı Sarılar daha sonra Vali Barut ve diğer protokol üyelerine Kızılay’a verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Ödül töreninin ardından konuklara yemek ikramında bulunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!