USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yayaya Yol Vermeyen Sürücüye 172 LİRA CEZA

Yayaya Yol Vermeyen Sürücüye 172 LİRA CEZA

Yayaya Yol Vermeyen Sürücüye 172 LİRA CEZA
26-06-2014 19:31
Google News


İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü yayaların karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek için çalışma başlattı. Yaya geçitlerinde denetim yapan ekipler, yayalara yol vermeyen sürücüleri hem uyarıyor, hem de cezai işlem uyguluyor.

İRFAN ÖZŞEKER

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik kurallarına yönelik başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Kentte emniyet kemeri takma bilinci oluşturmaya yönelik uygulamalarla sürücüleri sık sık uyaran ekipler, şimdi de sürücülerde yayalara yol verme bilinci oluşturmaya yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda kentte yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Atatürk ve İstasyon Caddeleri sivil ekipler, radar ve MOBESE kameraları ile mercek altına alındı.

Bu kapsamda İstasyon Caddesi’nde ihbarlı denetim çalışması gerçekleştirildi. 50. Yıl kavşakta görevlendirilen sivil ekipler, yayalara yol vermeyen araçların plakalarını Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyen trafik ekiplerine bildirdi. Ekipler bu araçları durdurarak hem uyardı hem de Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesi uyarınca 172 TL trafik cezası uyguladı.  Ekipler aynı zamanda İnönü Bulvarı’nın girişindeki yaya geçidinde yayalara yol vermeyen sürücüleri de durdurarak cezai işlem uyguladı.

Cadde üzerindeki sivil ekiplerin bildirim yaptığından haberdar olmayan bazı sürücüler, ‘yayalara yol vermedikleri için kendilerine cezai işlem uygulanmasına tepki gösterip’ duruma itiraz etti. Trafik ekiplerinin çalışmalarına Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza da katıldı. Trafik ekiplerinin uygulamasını yakından takip eden çok sayıda vatandaş, sürücülerle ilgili şikayetlerini Vali Yardımcısı Aydın ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza’ya aktardı. Sivas’ta çok sayıda sürücünün yayalara yol vermediğini, aksine yayayı gördüklerinde hızlarını artırdıklarını belirten vatandaşlar, trafik ekiplerinin bu sorunla ilgili çalışma başlatmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

‘SÜRÜCÜLERİMİZ

DAHA DİKKATLİ OLMALI’

Gerçekleştirilen çalışma ile ilgili değerlendirmede bulunan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, trafik güvenliği konusunda bir dizi çalışma yapıldığını, şimdi ise sürücülerin yayalara yol vermesi konusunda bir çalışma gerçekleştirildiğini söyledi.

Aydın; ‘Trafik güvenliği eylem planı ile ilgili olarak 2014 yılında ilimizde bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Önce, hız ve emniyet kemeri kullanımı konusunda arkadaşlarımız önemli çalışmalara imza attı. Vatandaşlarımızı bilgilendirme ve eğitim yönünde çalışmalar yaptık. Okulların kapanması ile birlikte yaya geçidini kullanma konusunda gerek yayalarımızı gerekse araç sürücülerimizi eğitme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde yaya geçitlerinin kullanımı konusunda araç sürücülerimizin biraz daha dikkatli olması gerekiyor. 2013 yılında yayaların şehir merkezinde karıştığı trafik kazası sayısı maalesef 160’tır. 2014 yılının ilk 5 ayında da bu rakam 50’dir ve ilimiz ölçeğinde küçümsenecek rakamlar değildir. Yaya geçitlerinin kullanımında yayaların öncelikli olması gerekir. Özellikle yaşlılarımız ve çocuklarımızın güvenliği açısından araç sürücülerimizin yayalarımıza yol verme konusunda daha çok duyarlı olması gerekiyor.

Bu sene emniyet kemeri ile ilgili yaptığımız çalışmalarda belirli periyotlarda örnekleme tespiti yapıyoruz. Emniyet kemeri kullanımı şehir içinde daha önce düşüktü. Şimdi emniyet kemeri kullanan sürücü sayısında ciddi bir artış söz konusu ama bu yine bizim beklentilerimizin altında. Aynı şekilde yaya geçidi kullanımı konusunda sürücülerimizin daha dikkatli olması için gerçekleştirdiğimiz bu eğitim çalışmalarının da katkısının olacağını düşünüyorum.’ İfadelerini kullandı.

‘SÜRÜCÜLERİMİZ RAMAZAN’DA

SABIRLI VE SAYGILI OLSUN’

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza ise yaz aylarında artan yayaların karıştığı trafik kazalarını azaltmak için böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Ayrıca Ramazan ayı öncesinde sürücülere önemli uyarılarda bulunan Emirza, şu şekilde konuştu:

‘Okulların tatil olması ve havaların ısınması ile birlikte yaya trafik kazalarında ülkemizde olduğu gibi ilimizde de artış olduğu gözlenmekte. Bunu en asgariye indirmek için çalışmalar başlattık. Radarla hız çalışmalarımız var. Radarla yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermeyen sürücüleri tespit ediyoruz, MOBESE kameralarımızdan takip ediyoruz. Sivil giyindirdiğimiz memurlarla birlikte fotoğraflama yapıyoruz.  Sizlerin de sayesinde vatandaşlarımıza bu konuyu duyurduğumuzda daha da azalma olacağını düşünüyoruz. Biz burada bir alışkanlık kazandırma çalışması başlattık. Bundan sonra da çalışmalarımız artarak devam edecek.

Tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum. Özellikle ramazan ayında akşam üzeri vatandaşımız evine gitmeyi son raddeye bırakıyor. Trafikte yoğunluk oluyor. O nedenle vatandaşlarımızın biraz daha erken hareket etmelerini, varacakları yere daha erken gitmelerini, sabırlı, hoşgörülü ve saygılı olmalarını istiyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!