USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ın, Yıldız´ı

Sivas´ın, Yıldız´ı

Sivas´ın, Yıldız´ı
11-07-2014 10:52
Google News


15 Eylül 2013’te temeli atılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi tüm hızıyla ilerliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin kaynakları ile Sivas’a kazandırılan 75 milyon liralık dev yatırımın ilk etabı bu kış hizmete girecek.

ERSAN ARSLAN /ÖZEL HABER

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi ile Sivas, kış turizminin merkezi olacak. Sivas’ın kaderine etki edecek dev proje de Yıldız Dağı’nın zirvesinde kurulan Mekanik tesislerin test sürüşü yapıldı. Proje alanında incelemede bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, beraberindeki teknik heyet ile telesiyejleri bizzat kullanarak test etti. Telesiyeje binerek Yıldız Dağı’nın zirvesine çıkan Ayhan ve beraberindekiler büyük heyecan yaşadı. Test turunun ardından gazetemize açıklama yapan Ayhan, bu kış Yıldız’da kayak yapılabileceğini söyledi.

Kentin kaderine etki edecek dev proje ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ayhan, Sivas’ta 2 günlük bir kış turizmi çalıştayı yapılacağını, ayrıca İstanbul Feshane’de düzenlenecek Sivas Günleri’ne katılarak, ‘Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştireceklerini söyledi.

‘SİVAS’IN CAN DAMARI OLACAK’

2015 yılında Yıldız’da start verilen tüm çalışmaları nihai noktaya vardırmayı hedeflediklerini belirten Ayhan, 2013-2014 ve 2015 yılları için gerçekleştirilecek yatırımların toplam değerinin 75 milyon lira olduğunu belirterek, bu yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin Sivas’ın can damarı olacağını belirten Ayhan, şu ifadeleri kullandı:

‘2014’te makaralar dönecek demiştik, burada makaraların döndüğüne hep birlikte şahit olduk. İlk deneme sürüşünü hep beraber heyecanlı bir şekilde test ettik. Burada bu sene Ağustos ayında mekanik tesislerin hepsi bitecek ve teslim edilecek. Mutluyuz, ilk defa burada makaralar döndü. Bunu kışın da göreceğiz. Tabi sadece iş bununla bitmiyor. Bu bölgede çok yoğun bir şekilde devam eden inşaatlar var. Otel inşaatımız devam ediyor, günübirlik tesisler devam ediyor. Zirvede, M3’ün bulunduğu yerde günübirlik tesisimiz olacak. Güvenlik tesisimizin inşaatı devam ediyor. Bu Cuma, sağlık tesisinin ihalesini yapacağız. Yol inşaatımız devam ediyor. Pistlerin de son aşamasına geldik. İnşallah pistlerin de bu ay içerisinde uygulamasına başlayacağız. Dolayısıyla kayak merkezinde olması gereken tüm dönelerin startı verildi. En önemlisi olan telesiyej ve teleski de bitmek üzere. Her zaman söylüyoruz; burası Sivas’ın can damarı olacak. Heyecanlı bir merkez olacak. Sivas’a belki de 100 yılın hizmetini sunmuş olacağız. Burada planlanan yatırım yaklaşık 75 milyon lira. Ama bu her yıl artarak devam edecek. 2013-2014 ve 2015 planlamamız 75 milyon lira.

Bizim hedefimiz, 2015 yılında burada startı verilen tüm çalışmaları nihai noktaya vardırmak ve çevre düzenlemelerini yapmak ve pistlerin etrafını çok güzel bir şekilde ağaçlandırmak istiyoruz. Türkiye’de örnek bir tesis yapmak için bütün ekibimizle beraber çalışıyoruz.

Burada planlamamız bin 750 yatak kapasitesi. Bu tesis yeterli olmadığı zaman yeni etaplar oluşturulabilir. Bizim ilk etap olarak planladığımız çalışmalar bittikten sonra baktık ki, yeterli olmuyor ilave etaplarla ilgili çalışma yapılacak.

Bizim bu tesisimizi daha da anlamlı kılanlardan birisi de üniversitemizin buraya çok ciddi heyecan duyması. Hem üniversitemizin bilimsel bilgisini burada kullanacağız, hem potansiyelini kullanacağız.

Bu dev proje için Başta Bakanımız İsmet Yılmaz, milletvekillerimiz, valimiz ve tüm emek verenlere ben teşekkür ediyorum. İnşallah Ocak ayında tam tekmil açılışını yapacağız. Otelimiz yetişmeyebilir. Ama günübirlik olarak burada her türlü aktivitenin gerçekleştirilebileceği bir ortam olacak.’

‘MADDİ SIKINTIMIZ YOK’

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’ne hükümetin büyük destek verdiğini belirten Ayhan, ilgili tüm bakanlıkların proje için büyük oranlarda kaynak aktardığını, maddi desteğin artarak devam edeceğini söyledi.

Ayhan; ‘Biz bu işin mutfağındayız. Asıl karar verici mekanizma Ankara ve ilimizdeki devlet büyüklerimiz. Onların bize açık çek vermesi ve ‘bu iş bitecek’ diye talimat vermesiyle bu işi neticelendiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 10 milyon lira aldık, Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan 10 milyon lira aldık ve bir 10 milyon lira daha gönderme planlaması yapılıyor.  İl Özel İdaremizin kaynakları var ve burayla ilgisi olan bütün bakanlıklarımızın buraya parasal katkısı var. Ben bundan dolayı hükümetimiz başta olmak üzere bakanımız ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.’

‘SİVAS’IN KARI, KARA DÖNÜŞECEK’

2015’te Yıldız Dağı’nda uluslar arası bir etkinlik yapmayı hedeflediklerini söyleyen Ayhan, projenin uluslar arası standartlara uygun olmadığı yönündeki söylentilere de değinerek, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Ayhan, ‘Burada bir hususunda altını çizmek istiyorum. Kamuoyunda burasının uluslar arası standartlara uygun olmadığı yönünde bir söylem vardı. Geçtiğimiz günlerde İtalyan uzmanlar geldi. Burada, 3 tip pist yapılacak. Büyük slalom, küçük slalom ve süper c şeklinde. Bunlar uluslar arası standartlara uygun olacak ve beklide biz 2015 yılında uluslar arası bir etkinliği burada yapmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bunun kayak federasyonunun takvimine girmesi lazım ve konuşla ilgili görüşmelerimiz var. Biz ayrıca Sivas’ta 2 günlük bir kış turizm çalıştayı yapacağız. Sivas’ı ve kamuoyunu buna hazırlamamız lazım. Biz şunu diyoruz; Sivas’ın soğuğu, karı kara dönecek. Eskiden kar yağdığı zaman omzumuza yağardı yollar kapandı diye. Emin olun şuan karın yağmasını dört gözle bekliyoruz.’ İfadelerini kullandı.

‘TÜM İSTANBUL’U

SİVAS’A BEKLİYORUZ’

İstanbul Feshane’de gerçekleştirilecek Sivas Günleri’nde Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nin tanıtımını yapacaklarını belirten Ayhan, tüm İstanbulluları ve özellikle İstanbul’da yaşayan Sivaslıları Yıldız Dağı’na davet edeceklerini söyledi.

Ayhan; ‘Bizim, İstanbul Feshane de yapılacak etkinlikte sloganımız, ‘Bu kış tüm İstanbul’u Sivas’a bekliyoruz, özellikle Sivaslıyım diyenlerin hepsini bekliyoruz’ olacak. 28-29-30 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Sivas Günleri’nde bir tanıtım standı açacağız ve buradaki çalışmaları orada anlatacağız.’ Dedi.

75 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK…

Kentte ilk kez 1991 yılında gündeme gelen ancak, Bakanlar Kurulu’nun 2010 yılında Yıldız Dağı’nı ‘Kış Sporları Turizm Merkezi’ olarak onaylaması ile resmiyet kazanan proje 75 milyon liraya mal olacak.

Sivas Nuri Demirağ Havaalanı ile bağlantı yolu yapılması planlanan Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nde 1 teleski, 2 telesiyej ve 1 babylift ile bin 750 yatak kapasiteli 4 tesis, park ve spor alanları, sağlık tesisi, kayak evi, kamp alanları, yönetim merkezi, otopark alanları ve çeşitli sosyal donatılar yer alacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!