USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan İsmet Yılmaz Yetimlerle İftar Etti

Bakan İsmet Yılmaz Yetimlerle İftar Etti

Bakan İsmet Yılmaz Yetimlerle İftar Etti
14-07-2014 16:28
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 11 Temmuz Dünya Yetimler Günü nedeniyle memleketi Sivas’a gelerek Belediye tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'ndaki Kütük Ev'de yetimler için düzenlenen iftar programına Bakan Yılmaz'ın yanı sıra, Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, vali yardımcıları ve kentte yaşayan yetim çocuklar katıldı.

Akşam ezanın okunması ile birlikte oruçlarını açan davetliler daha sonra dua etti.

ŞAHİN; ‘PARTİMİZ YETİMLERE AYRI BİR ÖNEM VERMEKTEDİR’

İftar sonrası açılış konuşmasını yapan Ak Parti Sivas il Başkanı Ziya Şahin, yetimler için verilen iftarın her yıl yapılacağın ümit ettiklerini belirterek, Ak partinin yetimlere ayrı bir önem verdiğini söyledi.

Şahin şunları kaydetti; ‘Öncelikle bu davete icap ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 11 Temmuz Yetimler günü nedeniyle partimiz bütün belediyeler ile bugün buraya gelmeyi öngördü. Sivas Belediyemizin organizasyonunda bugün burada birlikteyiz. Bu organizasyon için belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonun her yıl yetimler için yapılacağını ümit ediyoruz. Toplumumuzun çeşitli kesimleriyle her zaman bir araya gelen bir partiyiz. Ama bugünü özellikle yetimlere ayırdık. Partimiz yetimlere ayrı bir önem vermektedir’.

BAŞKAN AYDIN; ‘YETİMLER GÜNÜ HERKESE HAYIRLAR GETİRSİN’

Yetimler gününün herkese hayırlar getirmesini dileyen Belediye Başkanı mimar Sami Aydın; ‘Yetimler gününüz hepimize, bütün ailelere hayırlar getirmesini diliyorum. Bizlere düşen bu öksüz ve yetim çocuklarımızın ve onların ailelerinin özellikle yöneticiler olarak bizlere bir emanet olduğu bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. Bu anlamda Başbakanımıza ve hükümetimize şükranlarımı sunuyorum. Son 12 yılda bu ülkede kendini yalnız hisseden her bireyin yanında devletimizin olduğunu görüyoruz. Bu sadece yetim ve öksüz çocuklarımız için değil; dul kadınlarımız için de geçerli, engelli kardeşlerimiz için de geçerli, yaşlı tek başına kalmış ninelerimiz ve dedelerimiz için de geçerli olması gereken sosyal devletçilik anlayışının bugün bu ülkede mükemmel bir şekilde işlenmiş olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Emeği olanları tebrik ediyoruz’ dedi.

BAKAN YILMAZ; ‘RAMAZAN AYI DAYANIŞMA AYIDIR’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, programda yaptığı konuşmada Ramazan ayının birlik ve beraberlik açısından önemli bir ay olduğunu belirtti.

Bakan Yılmaz, şunları söyledi; ‘Ramazan ayı dayanışma ayı Ramazan ayı sorulmayanların sorulduğu ay, Ramazan ayı görülmeyenlerin görüldüğü aydır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın güzel bir sloganı var ‘Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın’ diye Ramazan ayı başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş. Rahmetle başladık mağfirete eriştik ve inşallah kurtulanlardan olarak bayrama eksiksiz erişiriz. Ramazan Kur’an ayıdır, çünkü bu ayda bin aydan hayırlı Kadir Gecesi var. Ramazanda bütün kardeşlerimizin Kur’an okuması lazım, evlatlarına da Kur’an öğretmesi lazım veya öğretilecek okullara, camilere, mescitlere göndermesi lazım. Ramazan yardımlaşma ayı gariplerin yoksulların gurebaların birbirini gözetmesi ayı tabi burada zengin olmaya gerek yok. Bir hurması olanın yarısını vermesi bu Ramazan da ki dayanışmayı göstermesi için yeterlidir. Cenab-ı Allah bu ayda yardımlaşmayı emretmiştir’ ifadelerini kullandı.

‘BİZİM, KAVGALARI, KÜSLÜKLERİ UNUTMAMIZ LAZIM. BİRBİRİMİZİ SEVMEMİZ LAZIM’

Sivas'ta ve ilçelerinde güzel bir Ramazan geleneğinin devam ettiğini dile getiren Yılmaz, Ramazanda bir araya gelmenin önemine değinerek, şunları söyledi; ‘Sivas’ta ve ilçelerinde güzel bir Ramazan geleneği devam ediyor. Ramazan da bir araya gelmemiz lazım çünkü rahmet birliktedir. Bizim kavgaları, küslükleri unutmamız lazım. Bizim birbirimizi sevmemiz lazım. İşte sevmeyi öğrenebilmemiz için de birbirimize daha çok gidip gelmemiz birbirimizle daha çok bir arada bulunmamız lazım. Ortak konuşacak konularımız çoğaltmamız lazım. Bazen ortak konuşulacak konu bulunamıyor. Ne yapmamız lazım, bu bizim kültürümüze yabancı bir şey bu yabancılaşmadan kurtulmak içinde bizim bir araya gelmemiz lazım cemaate devam etmemiz lazım. Sohbete devam etmemiz lazım sohbet iklimini oluşturmamız lazım. İşte o iklim ramazanda olur. Bu bir ayda öğrendiğimiz hasretleri bütün bir yıla yayarsak işte biz o zaman yüz akıyla sıratı geçeriz’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

VALİ ALİM BARUT’A TAZİYE ZİYARETİ

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, daha sonra kısa bir süre önce ablası Şemsi Özsu’yu kaybeden Sivas Valisi Alim Barut’a taziye ziyaretinde bulundu.

KIZILAY ŞUBE BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Bakan yılmaz taziye ziyaretinin ardından Sivas Kızılay Şube Başkanlığı’na geçti. Şube başkanı Mustafa Sarılar'dan çalışmaları hakkında bilgi alarak kısa süre sohbet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!