USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kardeşlik Sofrası Kurulacak

Kardeşlik Sofrası Kurulacak

Kardeşlik Sofrası Kurulacak
16-07-2014 17:13
Google News


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Binlerce İnsan Tek Bir Sofra’ projesinin Sivas için çok önemli olduğunu söyledi. Aydın; ‘Ülkemizin, Sivas’ımızın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Biz bu tür organizasyonları fırsat olarak görüyoruz. Dolayısıyla Sivas’ta her kesimden her vatandaşın bu sofrada bizimle birlikte olmalarını arzu ediyoruz. Ne yediğimiz, ne içtiğimiz, iftarımızın, iftarlığımızın nasıl olduğundan çok, oradaki o kaynaşmayı, birlikteliği, o havayı birlikte teneffüs etmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.’

MUSTAFA IŞIK

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kanal 58 işbirliğiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan ‘Binlerce insan tek bir sofra’ projesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Belediye Meclis Salonu girişinde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Muaz Uzun, Ahmet Özaydın ve Kanal 58 Genel Müdürü Gülsever Akyol da katıldı.

‘Binlerce insan tek bir sofra’ projesini Sivas’ın birlik ve beraberliği için çok önemli gördüğünü belirten Başkan Aydın, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek organizasyonda yine binlerce kişinin tek bir sofrada buluşarak güzel bir birliktelik örneği sergileyeceğini söyledi.

‘ESAS OLAN, BİRLİK VE BERABERLİK’

Organizasyon hakkında bilgi veren Başkan Aydın, burada esas olan şeyin birlik ve beraberlik olduğunu belirterek, projeyi bu açıdan çok önemsediklerini söyledi.

Aydın; ‘Projeyi geçen dönem başlatan ve fikir babası olan Kanal 58, bu dönem bu projeyi bizimle birlikte yapma talebini ilettiklerinde tabii ki daha kapsamlı bir çalışmayı birlikte yapma kararı aldık. Sivas Belediyesi-Kanal 58 işbirliği ile tabi ki birçok hemşerimizin, iş adamlarımızın, firmalarımızın destekleri ile bu sene çok daha organize ve planlı bir sokak iftarı yapmak istiyoruz. İstasyon Caddesi Sivas’ın en prestijli caddesi. Bu caddemizi iftar saatinde trafiğe kapatarak burada on binlerce vatandaşımızla iftarımızı paylaşmak istiyoruz.

Burada esas olan bir iftar programına katılmak değil. Ramazan birlik, beraberlik ayı, kardeşliğin pekiştiği, yardımlaşma duygularının hat safhaya ulaştığı bir ay. Sadece basın ve ekranlarda Ramazan’ın atmosferini yaşatmak elbette çok önemli bunlar zaten yaşatılıyor ama biz asıl şunu hedefledik; Sivas’ta yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelelim. Ne yediğimiz, ne içtiğimiz, iftarımızın, iftarlığımızın nasıl olduğundan çok oradaki o kaynaşmayı, birlikteliği, o havayı birlikte teneffüs etmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve buna inandık. Bu bakımdan bu projeyi devam ettirmemizin çok çok önemli olduğu kanaatine vardık.’

‘10 BİN KİŞİLİK YEMEK DAĞITACAĞIZ’

Geçen yıl yaşan bazı aksaklıkların tekrar etmemesi için çeşitli önlemler alındığını belirten Başkan Aydın, organizasyonda toplam 250 personelin görev alacağını söyledi.

Bu yıl geçen yılın yaklaşık iki katı oranda yemek ikramında bulunulacağını belirten Aydın, yetmemesi halinde sıkıntı yaşanmaması için vatandaşların kendi yemeklerini de getirebileceğini dile getirdi.

Engellilere yönelik de bazı tedbirler alındığını belirten Aydın, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Elbette, geçen yıl yaşanan bir takım aksaklıkları masaya yatırarak, bunların bir daha olmaması için tedbirler aldık. Özellikle iftar saatinde aynı anda vatandaşlarımızın iftarlarını açabilmesi için 4 tane dağıtım bölgesi oluşturduk. Burada 150 civarında arkadaşımız vatandaşımıza hizmet edecek. Bu 4 dağıtım noktasından 1 tanesini sadece engelli vatandaşlarımıza tahsis ettik. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımız belli bir noktadan direkt olarak ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Hizmetler servisler o noktan engelli vatandaşlarımıza sunulacak. Sıra bekleme ve diğer konularda daha rahatlık olsun diye.

Toplamda 4 noktadan dağıtımlarımız olacak. Geçen yıl bu 1 noktadan yapılmıştı ve ciddi sıkıntılar, ciddi sorunlarla karşılaşılmıştı. 50 güvenlik 50 de zabıta arkadaşımız da görev yapacaklar. Toplamda 250 arkadaşımız bu projenin verimli yürütülmesinde hizmet sunacak.

Ülkemizin, Sivas’ımızın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Biz bu tür organizasyonları fırsat olarak görüyoruz. Dolayısıyla Sivas’ta her kesimden her vatandaşın bu sofrada bizimle birlikte olmalarını arzu ediyoruz ve onları buraya davet ediyoruz. 10 bin adet yemeğimiz hazırlanıyor. Buna rağmen isteyen vatandaşlarımız, Ramazan olduğu için en azından iftarlarını direkt açmak için kendi evlerinden de bir şeyler getirebilirler. Ama biz 10 bin adet hazır yemeği kendilerine sunacağız. Buna ilave olarak birçok esnafımız da ikramları ile bizim bu projemize katkı sunacaklar. Ben inanıyorum ki, güzel bir organizasyon olacak. Ramazan’ın ruhuna uygun konserle de programımız devam edecek. Bu, organizasyonda katkısı olan bütün arkadaşlarımıza, iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve esnaflara teşekkür ediyorum.

Bu kadar büyük katılımlı organizasyonlarda her zaman küçük aksaklıklar olabilir. Bunların olmaması için biz gereken çabayı ortaya koyuyoruz. Küçük çaplı olabilecek eksiklik ve aksaklıklardan dolayı şimdiden vatandaşlarımızın hoşgörüsünü beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile Kadir Gecemizin ve akabinde Ramazan Bayramımızın, Sivas’a, tüm İslam âlemine hatta insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.’

Aydın, konuşmasının ardından basın mensuplarının proje ve organizasyonla ilgili sorularını yanıtladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!