USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Tüm Vesayet Makamlarını Yerle Bir Ettik?

?Tüm Vesayet Makamlarını Yerle Bir Ettik?

?Tüm Vesayet Makamlarını Yerle Bir Ettik?
23-08-2014 16:58
Google News


AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, ‘14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti’yi kurulduğu gün, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, artık milletten yetki almayanlar bu millete hükmetmeyecek demiştik. O günden bu güne kadar 12 yıl boyunca milletten yetki almadığı halde millete hükmedenlerle olan mücadelemiz devam etti ve 10 Ağustos’ta inşallah tüm vesayet makamlarını, organlarını yerle bir ettik.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanlığı Sivas’taki mahalle muhtarlarına yönelik kahvaltı programı düzenledi. Sivas Belediyesi Selçuklu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Programa, AK Parti Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman ve Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç da katıldı.

Sohbet ortamında geçen kahvaltının ardından bir konuşma yapan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, muhtarların aynı 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi hiçbir parti amblemi olmadan seçildiklerini belirti.  Muhtarların önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Bilgin, tüm muhtarlara kendi mahallerine ve Sivas’a verdiği hizmetten dolayı teşekkür etti.

Siyasiler olarak muhtarlarla sürekli diyalog halinde olduklarını ve bu diyalogun devam edeceğini belirten Bilgin; ‘Gerek belediye olsun gerekse bizlerin bir mahalle ile ilgili bir sorun var mı yok mu diye ilk irtibata geçtiğimiz kişiler sizlersiniz. Mahallenizi temsil noktasında göstermiş olduğunuz gayretten dolayı, hizmet endeksli çalışan bir partinin mensubu olarak sizlerle birlikte hizmet etme noktasındaki duruşumuz devam edecek.’ Dedi.

‘VERDİĞİMİZ SÖZLERİ

YERİNE GETİRDİK’

Milletin geride gelen 9 seçimde kendilerine büyük destek verdiğini belirten AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Kadrolar olarak kendilerinin de verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini söyledi.

Bilgin, ‘Bundan sonra milletimizle kol kola yürüyüşümüz devam edecek’ dedi.

Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

‘Siz muhtarlarımız aracılığıyla Sivas halkına teşekkür ediyorum. Gerek 30 mart seçimlerinde gerekse 10 Ağustos seçiminde partimize ve partimizin adaylarına gösterdikleri teveccühten dolayı Sivas halkına müteşekkiriz. Bizler, 14 Ağustos’ta yola çıktığımız zaman millete bir söz verdik.  Daha güçlü bir Türkiye,   daha kalkınmış şehirler, daha yaşanabilir beldelerde insanlarımızı yaşatmak için, Türkiye’yi lider ülke yapmak için, Türkiye’yi geçmişten gelen, ecdadımızdan aldığımız miras doğrultusunda kendi bölgesinde lider yapıp, güçlü bir ekonomi ile tüm dünyada uydu olmaktan çıkarıp gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke yapmak için çalışacağız dedik. Bu noktada tek bir dayanağımız oldu; milletimizin iradesi. Millet bize, yetki verdiği müddetçe, millet bizim çalışmalarımızı tasvip ettiği müddetçe, aynı aşk, aynı şevk ve heyecanla milletimizle birlikte, milletimizin çizdiği rotada, milletimizin belirlediği gündemle çalışmaya devam edeceğiz dedik. Bu beyanımız üzerine 3 Kasım da yapılan seçimlerde milletimiz bize yüzde 34 ile tek başına bu millete hizmet etme yetkisi verdi. O günden bu güne yapılan seçimlerde 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum ve 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere 9 seçimde de Allah’a şükürler olsun milletimiz her seçimde oyumuzu artırarak, ‘siz bu yolda, aynı aşkla, şevkle yürüyün’ mesajıyla partimize destek verdi.

Bizler de 3 Kasım 2002’den bu tarafa milletimize hangi sözü verdiysek, milletimize hangi beyanda bulunduysak, Allah’a şükürler olsun her verdiğimiz sözü yerine getirdik. Milletimizle birlikte kol kola yürüyüşümüz devam ediyor. İnşallah, milletimizin duası ve desteği devam ettiği müddetçe öncelikle 2023 hedefini gerçekleştirmek üzere yolumuza devam edeceğiz.’

‘BAŞARISIZ OLDUĞUMUZ YERDE

MİLLETİMİZİ SUÇLAMIYORUZ’

AK Parti’nin az oy aldığı yerlerde başarısız sonuç için halkı suçlamadığını, kendisini sorguladığını belirten Bilgin, ‘Yani, ‘millet pikniğe gitti onun için seçimi kaybettik’, ‘Millet şezlonglardan kalkıp oy vermeye gelmedi, onun için seçimi kaybettik’ anlayışına sahip değiliz.’ Dedi.

AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne milletten yetki almadığı halde millete hükmedenlerle mücadelesine devam ettiğini belirten Bilgin, 10 Ağustos ile birlikte tüm vesayet makamlarının yerle bir olduğunu söyledi.

Bilgin, ‘Bu hizmet yolculuğunda bizim tek gücümüz ve dayanağımız var; milletimizin rızası ve milletimizin desteği. Biz seçimlerde milletimizden az oy aldığımız yerde veya başarılı olmadığımız yerlerde milletimizi suçlamıyoruz, vatandaşı suçlamıyoruz. Biz nerede yanlış yaptık, nerede hata yaptık onu araştırıyor, ona bakıyoruz. Hiçbir zaman hatayı millete addetmiyoruz. Yani, ‘millet pikniğe gitti onun için seçimi kaybettik’, ‘Millet şezlonglardan kalkıp oy vermeye gelmedi, onun için seçimi kaybettik’ anlayışına sahip değiliz. Eğer, bir yerde, mahallede, ilçede, beldede partimiz düşük oy aldıysa bunu sorguluyoruz. Teşkilatımızın mı hatası var, adaylarımızın mı hatası var, hizmetimizi doğru anlatamadık mı? Diyerek öz eleştirimizi yapıyor, kendimizi kontrol ediyor, kendimizi millete daha doğru anlatarak o yerlerde de başarılı olmanın yollarını arıyoruz. İşte bu şekilde siyaset yaptığımız için, milleti bu devletin sahibi gördüğümüz için, devletine hizmet eden millet anlayışı yerine, milletine hizmet eden anlayışını hakim kıldığımız için, ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışını hakim kıldığımız için ve tüm çalışmalarımızın, hizmetlerimizin merkezine insanı koyduğumuz için de Allah’a şükürler olsun ki, 9 seçimden de başarıyla çıktık. Bizim bu ülkeye olan hizmet aşkımız 12 yıl önce hangi noktada ise, bugün de aynı nokta. Millete hizmet etme noktasında yorulmadık. 10 Ağustos ile birlikte inşallah yeni bir heyecan ve dinamizmle milletimize hizmet etme yolunda aynı aşk ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz. 10 Ağustos’ta milletimiz ilk defa kendi Cumhurbaşkanını aracısız bir şekilde seçti. 10 Ağustos’tan sonra artık Türkiye’de yeni bir sayfa açılıyor. 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti’yi kurulduğu gün, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, artık milletten yetki almayanlar bu millete hükmetmeyecek demiştik. O günden bu güne kadar 12 yıl boyunca milletten yetki almadığı halde millete hükmedenlerle olan mücadelemiz devam etti ve 10 Ağustos’ta inşallah tüm vesayet makamlarını, organlarını yerle bir ettik. 12 yıl boyunca yapmış olduğumuz restorasyon, eski Türkiye’nin millete dayanmayan, kurum, kuruluş ve makamlarını tasfiye ederek inşallah 10 Ağustos’tan sonra seçilmiş Cumhurbaşkanımız, seçilmiş başbakan ve hükümetimizle birlikte daha güçlü olarak, millete daha dayanarak milleti olması gereken noktaya götürmek için aynı şekilde çalışmalarımız devam edecek. Artık bu ülkede yüzde 52 oy oranı ile seçilmiş bir cumhurbaşkanımız var. İnşallah Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yeni hükümetimiz ve yeni kadrolarımızla bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz.’ Şeklinde konuştu.

‘MUHTARLIK ZOR BİR İŞ’

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise konuşmasında tüm mahalle muhtarlarına, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Muhtarlığın zor ve önemli bir iş olduğunu belirten Şahin, muhtarlara yönelik yapılan iyileştirmelerden bahsederek bu iyileştirmelerin devam edeceğine vurgu yaptı.

Şahin, ‘Birçoğunuz kıdemlisiniz, 3’üncü, 5’inci dönem muhtar olanlar var. Muhtarlık zor bir iş. İlimizde de özellikle ihtiyacı çok fazla olan aileler var. Öyle olunca muhtarlarımız, her gün insanlarımızın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet eden, halkla bire bir muhatap olan kamu temsilcileri. Dolayısıyla devletin en uçtaki, yetkilisi, görevlisi, temsilcisi ve yükünü çekeni… Biz bunu biliyoruz parti olarak. Özellikle bu dönemde hiç olmazsa muhtarlarımızın emeğine az bir destek verelim diye hükümetimiz iyileştirmeler yaptı. İnşallah daha sonraki zamanlarda daha iyileştirmeler olur. Hem mahalle muhtarları, hem köy muhtarlarının ne kadar zor şartlarda, imkânlardan yoksun çalıştığını geçmişte biliyoruz. Hem muhtarlık binaları, hem ücretler konusundaki iyileştirmeler daha da atarak devam eder diye diliyorum’ dedi.

‘SORUNLARI İSTİŞARE EDECEĞİZ’

Sivas Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ise belediye olarak muhtarlardan gelen talepleri her zaman dikkate aldıklarını söyledi. Mahallerin birikmiş sorunları olduğunu, kente gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili planlamaların yapıldığını belirten Karaca, ilerleyen günlerde muhtarlarla bir araya gelerek istişarede bulunacaklarını söyledi.

Karaca; ‘Belediye olarak sizlerin taleplerinize mümkün olduğu ölçülerde karşılamaya çalışıyoruz. Tüm mahallelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Yapılacak çalışmalarla ilgili şuan bir analiz yapılıyor. İnşallah zamanlar sizlerin taleplerini yerine getirmek için elimizden geleni yapağımızı bilmenizi isterim. Mahallelerimizin birikmiş sorunları var. Bunlarla ilgili talepler dosyalar halinde geliyor. İnşallah yakın zamanda başkanımız, başkan yardımcılarımız ve ilgili birim müdürlerimizin katılımlarıyla sizlerle bir toplantı yapacağız. Burada gerçekleştireceğimiz istişareyle daha faydalı olmaya çalışacağız.’ Şeklinde konuştu.

‘TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu ise konuşmasında bu programı özverili çalışmalarıyla Sivas’a hizmet eden muhtarlara teşekkür etmek için düzenlediklerini söyledi.

Kuzu, ‘Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapmış olduğunuz katkı ve desteğe teşekkür etmek istedik. Siz, saygıdeğer muhtarlarımız kendi isimlerini aday göstererek halk tarafından seçilen insanlar olduğunuz için ve mahallenizde her sokakta her apartmanda kimin oturduğunu bildiğiniz için, o mahallede tümsek mi var, yollarında mı sıkıntı var tamamen bilen sizler olduğunuz için, teşekkür etmek istedik.’ Dedi.

‘PUSULALAR GEÇ GELDİ’

Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ise konuşmasında kendilerine gösterilen yakın ilgiye teşekkür etti. Sorunları iletme noktasında, ilgili makamlarla sürekli diyalog halinde olduklarını belirten Koç, diyalog noktasında ise her zaman yakın ilgi ile karşılaştıklarını söyledi.

Koç konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde pusulaların dağıtılmaması konusunda muhtarlara yönelik yapılan eleştirilere de değindi.

Koç, şu ifadeleri kullandı:

‘Demokrasilerin birinci basamağını, mihenk taşını, seçilmiş olduğu bölgelerin temsil gücünü oluşturan biz muhtarlar her zaman için tüm kurumların, partilerin, belediyelerin yapmış olduğu hizmet ve projelerini halka ulaştıran birer vasıtayız. Daha önceki seçim günlerinde seçmen kâğıtlarının pusulaları 1-1,5 ayda geliyor ve dağıtımını yapıyorduk. Son seçimde seçmen pusulalarının geç kalması, biz muhtarlara da bir hafta kalası Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen kâğıtlarını vermesi dağıtımda sıkıntıya neden oldu. Bizler basın aracılığıyla ve belediye anonsuyla, camiler ve bütün esnafların dükkânlarına asmış olduğumuz ilanla bütün milletimize duyuru yaptık. Seçim günü de muhtarlarımızın görevi olmadığı halde akşama kadar milletimize, yardımcı olduk.’

Konuşmaların ardından, program sona erdi. Daha sonra AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve parti yöneticileri, muhtarlarla birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!