USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğrenciler Güvende

Öğrenciler Güvende

Öğrenciler Güvende
21-09-2014 15:02
Google News


Güvenlik sorgulaması temiz çıkan şahısları uyararak uzaklaştıran polis, problemli şahısları ise gözaltına alarak işlem yaptı.

ERSAN ARSLAN

Sivas emniyeti yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte valilik kararıyla okullardaki güvenlik tedbirlerini artırdı. Kent merkezindeki 36 okulda öğrencilerin giriş ve çıkışları polis ekiplerinin gözetiminde gerçekleştiriliyor. Ayrıca her okula, 1 bayan,  1 erkek olmak üzere iki polis daha görevlendirilerek bu polislerin sürekli olarak okul yöneticileri ile temas halinde olmaları sağlandı.

Okulların ders başı ve dağılma saatlerinden önce belirli noktalarda konuşlandırılan ekipler, sürekli olarak okul çevresini gözlemliyor. Ayrıca polisler okulların çevresinde yaya devriye olarak da görev yapıyor. Okul girişi ve çevresinde okulla ilişkisi olmayan ve durumundan şüphelenilen şahıslar üst araması ve gerekli kontrollerinin ardından ekip arabasına götürülerek güvenlik sorgulamasından geçiriliyor.

Sivas Valiliği’nce alınan karar doğrultusunda uygulanan güvenlik tedbirlerinin eğitim-öğretim dönemi boyunca sürdürüleceği öğrenildi.

Güvenlik tedbirleri İl merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde de etkin olarak uygulanacak. Okul önlerinde alınan güvenlik tedbirleri ile ‘Şiddetin önlenmesi, okul giriş ve çıkış saatlerinde olması muhtemel kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi, uyuşturucu ve uyuşturucu satıcıları ile yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik gurupların öğrencilerle temasının önlenmesi’ sağlanacak.

OKUL İDARECİLERİ VE

ÖĞRENCİ VELİLERİ MEMNUN

Polisin, okullarda uyguladığı güvenlik tedbirlerinin memnuniyet verici olduğunu belirten okul idarecileri ve öğrenci velileri, Sivas Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüne teşekkür etti.

Geçmiş yıllarda zaman zaman okul çevresinde bulunan problemli şahısların öğrencileri rahatsız ettiğini belirten okul yöneticileri, polisi aradıklarını ancak polis gelene kadar bu kişilerin gözden kaybolduğunu belirtti. 

Polisin varlığının bile bu kişilerin okul çevrelerinden uzaklaşmasını sağladığını belirten okul idarecileri, ‘Güvenlik tedbirleri ile birlikte okullarımızda yaşanan ya da yaşanması muhtemel olan birçok olumsuzluğun önüne geçilmiş oldu. Artık çocuklarımızın güvenle okula girip çıktıklarını biliyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Öğrenci velileri de Okullarda alınan güvenlik tedbirlerinin son derece yerinde olduğunu belirterek, ülke genelinde bonzai, çakmak gazı ve bağımlılık yaratan diğer zararlı maddelerle ilgili birçok olay yaşandığını, yaşanan bu olayların yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde kendilerini endişelendirdiğini dile getirdi. Polisiye tedbirlerin kendilerini rahatlattığını belirten veliler, bu uygulamanın sürekliliğinin de çok önemli olduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!