USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eteklerindeki Taşları Döktüler

Eteklerindeki Taşları Döktüler

Eteklerindeki Taşları Döktüler
02-10-2014 17:29
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

İl Genel Meclisi Ekim ayı meclis toplantıları dün yapılan 2. oturumla devam etti. Öncelikle bazı gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında, gündem oldukça yoğun geçti.

Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım, CHP Grup Başkanı Sadık Güller, BBP Merkez İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç ve bazı meclis üyeleri söz alarak önümüzdeki Kurban Bayramı’nın şehrimize ve Tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ettiler.

Gündem dışı konuşmalarda ilk sözü alan CHP Grup Başkanı ve Divriği İl Genel Meclis üyesi Sadık Güller, bazı köylerdeki orman kesimlerinde sıkıntılar yaşandığını kaydederek, birçok köylümüzün bu konudan muzdarip olduğunu kaydetti. İl Orman ve Su İşleri Müdürü’ne seslenen Güller, köylülerin bu sıkıntısının giderilmesi konusunda destek istedi.

İlimiz yerel basınına da teşekkür eden Güller, gerek il merkezindeki gerekse ilçelerdeki sıkıntıların gündeme getirilmesinde basının büyük emeğinin olduğunu ifade etti.

İşkur İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Toplum Yararına Programı kapsamındaki kura çekimlerine de dikkat çeken CHP İl Genel Meclis üyesi Sadık Güller, ‘200 tane işçi alınacak, 500 kişi müracaat ediyor. Bu da demektir ki Sivas’ta veya ilçelerimizde işsizlik sorunun hala çözülemediğini ve hala devam ettiğini görmekteyiz’ dedi.

AK Parti hükümetine karşı da eleştirilerde bulunan Güller, ‘Şimdi elektriğe, doğalgaza yüzde 9 zam yapıyorsunuz. Haklı olabilirsiniz. Ama asgari ücretliye ne kadar zam yapıyorsunuz? İçimizde galiba hepimiz emekliyiz. Emeklinin bir yıldaki zammı ne kadar? Bunların sizler tarafından değerlendirilmesini istiyoruz’ dedi.

Divriği ilçemize hayırsever bir vatandaşımız tarafından akıllı bir hastane yapıldığını kaydeden Güller, hastanede halen doktor olmadığını ifade etti. Güller, ‘Anestezi uzmanımız var. Kardiyoloji doktoru yok. Ortopedi doktoru yoktur. Sivas’tan Divriği’ye aktarmalı doktor geliyor. Pazartesi ve Perşembe günleri arasında doktorumuz ilçemizde hizmet veriyor. Ama Perşembe gününden Pazartesi gününe kadar ilçede doktorumuz yok. Divriği bir maden bölgesidir. Bu diğer günlerde insanlarımız iş kazası yaşandığında ne yapacak?’ dedi.

Sonrasında söz alan BBP Merkez İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç ise Mart ayından bu yana ikinci kez gündem dışı söz aldığını kaydetti. Eski dönemde her toplantıda gündem dışı söz verildiğini ancak yeni dönemde pek fazla söz verilmediğini kaydeden Kulmaç, ‘Bugün görüyoruz ki, İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızın gerek ilimiz gerekse ilçelerimiz ile ilgili sıkıntıları bir hayli artmış’ dedi.

Türkiye genelinde işsizlik oranının her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden Kulmaç, artık insanlarımızın sırtını devlete vererek, basa başında oturup para kazanmaya alıştığı bir dönemin ardından, İşkur kura çekimlerinde başvuru sayısında artış olmasının doğal olduğunu kaydetti. Kulmaç ayrıca 9 ay gibi bir süre olarak geçici de olsa insanların evine ekmek götürmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Daha önceki gündem dışı konuşmasında önemli bir sorunu dile getirdiğini kaydeden Kulmaç, okullardaki Müdür ve Müdür yardımcılarının yaşadığı sıkıntılar ile kendisinin görüş ve yorumlarını dile getirdiğini ve AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım’ın da bu konunun takipçisi olacağını beyan ettiğini kaydetti. Kulmaç ayrıca yine o dönemde bu Müdür atamalarının bir sendikanın referansıyla mı atanacağı sorusunu yönelttiğini ifade etti.

Son olarak söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım da AK Parti iktidarına yöneltilen soruları cevaplandırdı. İşkur tarafından yapılan kuralara değinen Yıldırım, TYP Programı kapsamında en fazla istihdamın ilimizde yapıldığını vurguladı.

İşkur’un işçi alımıyla ilgili bilgiler veren Yıldırım, geldiğimiz noktada işsizlik noktasında sıkıntıların yaşandığını doğrulayarak, geçtiğimiz yıllarda bu sorunun çok daha ciddi boyutlarda olduğunu vurguladı.

Divriği İlçesindeki hastanede yaşanan doktor sıkıntısına da değinen Fikret Yıldırım, 10 yıl öncesine baktığımızda istediğimiz hastaneye gidip muayene olamadığımızı, Üniversite’ye gitmek için büyük torpillere ihtiyaç duyduğumuzu, ilaç alabilmek için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldığımızı hatırlatarak, gelinen noktada bu sorunların büyük çoğunluğunun çözüme kavuşturulduğunu vurguladı.

Eğitimdeki sıkıntılara da dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Yıldırım, Müdür atamalarında işlenen prosedürü anlattı. Yıldırım ayrıca birçok okul müdürünün değişen yönetmeliğin ardından yine görevine devam ettiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!