Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Buruciye Kültür Sohbetleri çerçevesinde başlatılan etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Kocacık, Buruciye Medresesinde önceki akşam düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Üniversitenin 39 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, Rektörlük görevine başlayalı 6,5 ay geçtiğini, önceliklerinin yol haritasını doğru çizmek olduğuna dikkat çekerek 'Kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapmaya’ gayret gösterdiklerini kaydetti.
‘Biz daha çok Sivas'ın gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Üniversitelerin bir görevi de bu olmalı, eğitim yoluyla bulunduğu şehre fayda sağlamalıdır’ diyen Kocacık, finansman konusunda kendi öz kaynaklarına yönelmenin yanında dışa açılarak projelere ağırlık vermeye gayret gösterdiklerini anlatarak, ‘Başka üniversitelerle işbirliği yaparak hem eğitimin kalitesini artırmak hem de ortak projeler hazırlamak anlamında bu önemli. Biz göreve geldiğimiz sürede 50'ye yakın projeye destek vermişiz. Şehirle kaynaşmayı sağlayalım ve uluslararası alanda ismimiz duyulsun diye’ şeklinde konuştu.
Çeşitli kurumlarla da işbirliği içinde olduklarına değinen Rektör Kocacık, şöyle devam etti:
‘ASELSAN ile savunma sanayi alanında projemiz var. Hayata geçirmeyi düşündüğümüz projelerimiz de var. Bakü-Ceyhan-Tiflis Boru Hattı malum buradan geçiyor. Neden Sivas'ta da bir petrol işleme tesisi olmasın. Doğal gaz ile ilgili bir tesisin yanında Hızlı trenle ilgili vagon üretimi için yer aranıyor. Biz Sivas olması için çalışıyoruz. Altyapımız var . Ama daha çok avantaj sunmamız gerekiyor. Yöneticilere konuyu ileterek yatırımın Sivas'a gelmesi için çalışıyoruz. Bu projelerden birisi Sivas'ta faaliyete geçse işsizlik için bir çözüm olabilir’
Mesailerini Sivas için harcadıklarını, üniversitelerin sadece eğitim değil, şehrin gelişimi için de çalışması gerektiğine vurgu yapan Kocacık, Sivas'ın sanayi mi, tarım ve hayvancılık mı yoksa kültür şehri mi olması gerektiği konusunda araştırmalar yapıldığını ancak üçünün de olması için çalışma içinde olduklarını dile getirdi.
Editor : Haberpanelim