USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Üzerimize Düşeni Yaptık?

?Üzerimize Düşeni Yaptık?

?Üzerimize Düşeni Yaptık?
01-12-2014 16:58
Google News


TOBB ETÜ Fakültelerinin açılmasıyla ilgili üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Yıldırım, Aralık ayı içerisinde Ankara’da bir takım ziyaretlerde bulunacaklarını belirtti. Konuyla ilgili İl Genel Meclis üyelerine siten eden Yıldırım, ilimiz Milletvekillerinden destek talebinde bulunmadıklarını belirtti. Yıldırım, siyasiler olarak da herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantılarının 1. oturumu dün başladı. Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım meclise konuk olarak, TOBB ETÜ Fakülteleri ile ilgili gelişmeler hakkında İl Genel Meclis üyelerini bilgilendirdi.

TSO Başkanı Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde temelini atarak açılışını yapmadığı tek yerin ilimizdeki Fuar ve Kongre Merkezi olduğunu belirtti.

İl Genel Meclis üyelerine de sitem eden Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Milletvekillerinin sık sık ilimize geldiğini ancak hiçbir İl Genel Meclis üyesinin bu alanla ilgili destek talebinde bulunmadığını vurguladı.

TOBB ETÜ Fakülteleri ile Fuar ve Kongre Merkezi konusunda Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerlerine düşen göreve yerine getirdiklerini belirten Yıldırım, söz konusu inşaatın tamamlanması için toplamda 20 Milyon TL gibi bir paraya ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

TSO Başkanı Yıldırım ayrıca Aralık ayı içerisinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere Sivas Milletvekilleri, Sivaslı Bürokratlar ve ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte Ankara’ya bir ziyarette bulunacaklarını ve YÖK’ün onayını bekleyen TOBB ETÜ Fakülteleri için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Fuar ve Kongre Merkezi ile TOBB ETÜ Fakültelerinin ilimize açılmasıyla ilgili yaşanan süreçle ilgili bilgiler veren TSO Başkanı Yıldırım, ‘2001 yılında danışma kurulu ve oda meclisimiz tarafından belirlenen 16 maddelik acil sorunlar üzerine beklentilerimiz içerisindeki fuar alanı projemiz vardı. Ticaret ve Sanayi ürünlerinin kalıcı hale gelmesi için çalışmalar yapılmıştı. Projenin hayata geçirilmesi amacıyla 4 Eylül Fuarcılık şirketi kuruldu, Fuar ve Kongre Merkezi’nin kurulması için hükümete başvurularda bulunuldu’ dedi.

Projenin temelinin 2006 yılında dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatan Yıldırım, ‘Bu temel Fuar ve Kongre Merkezi olarak atıldı. Bugüne kadar o alan 9 milyon 850 bin liraya ihale edildi ve o günden bugüne kadar İl Özel İdaresi bütçenizden 13 milyon 711 bin lira bütçe ayırdı’ dedi.

Yıldırım şunları kaydetti:

‘İhale iki bölümden oluşuyordu. İlk bölüm Fuar ve Kongre Merkezi olarak belirlendi. Birinci bölümünün de yüzde 80’i tamamlandı. İkinci bölümün de bitirilip faaliyete geçirilmesi için 20 milyon liraya ihtiyaç vardı. 4 Eylül 2013 yılında Meclis Başkanımızın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ın ve diğer Milletvekillerimizle beraber yaptığımız bir törenle Fuar ve Kongre Merkezi ve TOBB ETÜ yapılması için Odalar Birliğiyle protokol imzaladık.

Daha sonra Odalar Birliği TOBB ETÜ Fakültesi bu fakültelerin teknoloji ve iktisat fakültesi açılması talebiyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)’e müracaatını yaptık. Tüm milletvekillerimizle YÖK’e gittik. Sivas’a ikinci üniversite yapılması ve Fuar ve Kongre Merkezi’nin kurulmasını amaçlıyoruz.’

DİLEKÇEMİZ YÖK’TE DURUYOR

TOBB ETÜ Fakültelerinin açılmasıyla ilgili gerekli resmi müracaatı yaptıklarını belirten TSO Başkanı Yıldırım şöyle devam etti:

‘Dilekçemiz şuan YÖK’te duruyor. Kayseri’yi her zaman örnek veriyoruz. Kayseri’de TÜYAP’ın binası var ve 2015 yılında 2 adet fuar yapmak için başvuru yapılmış. Malatya’da ise 4 fuar yapılmış ve bu fuar sadece tarım fuarı olarak yapılmıştır. Biz Sivas’a bu alanı yapsak dahi çok amaçlı şekilde kullanmamız lazım. Sadece fuarla burayı ayakta tutamayız. Bizim orayı yapmamızın birinci amacı üniversite olmalıdır. Devlet üniversitesi için de müracaat yaptık. Bu fakültelerin açılması için YÖK’ün karar vermesini istiyoruz. Biz Sivas’ın üniversite şehri olmasını istiyoruz. Başbakan’ın temel atıp bitirmediği tek yer burasıdır. 2006’da temel atıldı. 2012’de teslim edildi. Bizim amacımız Fuar ve Kongre Merkezi’nin açılması ve TOBB ETÜ Üniversitesinin Sivas’a kazandırılmasıdır.’

HEM 2. ÜNİVERSİTE OLSUN

HEM DE FUAR MERKEZİ OLSUN

TSO Başkanı Osman Yıldırım, TOBB ETÜ Fakülteleri ile Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili yaşanan gelişmeleri anlatmasının ardından İl Genel Meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

AK Parti İl Genel Meclis üyesi Emin Ünlüer, yaklaşık 2 yıldır YÖK’ten onay beklendiğini bu alanın Kongre ve Fuar Merkezi’ne dönüştürülmesinin Sivas’ın tanıtımına daha faydalı olacağını belirtti.

Konya, Bursa ve Malatya gibi Büyükşehirlerin düzenledikleri fuarlarla illerinin tanıtımını yaptıklarını ifade eden Ünlüer, bu alanda yıl içerisinde düzenlenecek fuarlarla Sivas’ın tanıtımının daha iyi yapılacağını savundu.

Bunun üzerine söz alan TSO Başkanı Yıldırım, komşu ilimiz olan Malatya’nın dahi yılda en fazla 4 kez fuar düzenlediklerini belirtti.

‘Şehrimize ikinci bir üniversitenin açılmasından neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz’ diyen Yıldırım, ‘İlla TOBB ETÜ olacak diye bir şey yok. Bir başka üniversite de açılabilir. Sivas’tan Cumhuriyet Üniversitesi’ni çıkardığınızda Sivas’ta büyük bir boşluk olur. Biz Kongre ve Fuar merkezi yapılmasın da demiyoruz. Hem TOBB ETÜ Fakülteleri açılsın. Hem de Fuar ve Kongre Merkezimiz olsun’ dedi.

Daha sonra söz alan BBP İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç ve CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller de Osman Yıldırım’a Meclis’i bilgilendirdiği için teşekkür ederken, siyasiler olarak Genel Başkanlarıyla görüşerek TOBB ETÜ Fakültelerinin açılması noktasında Genel Başkanları ile ilgili görüşme yapacaklarını ifade etti.

ARALIK AYINDA ANKARA’YA GİDECEĞİZ

AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım da yaşanan süreç ile ilgili yapılan araştırmaların gerek İl Genel Meclisi açısından gerekse Sivas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yararlı olduğuna değinerek, TOBB ETÜ Fakülteleri’nin açılmasıyla ilgili son gelişmeleri sordu.

Yıldırım ise TOBB ETÜ Fakültelerinin açılmasıyla ilgili YÖK’e yazılı başvuruda bulunduklarını ve onaylanmasını beklediklerini ifade etti. Daha önce de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Milletvekilleri ile birlikte ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları ve bürokratlarla Ankara’da bir takım ziyaretlerde bulunduklarını kaydeden Yıldırım, Aralık ayı içerisinde yine Ankara’ya gideceklerini ve onayın alınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!