USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KALDIRILACAK

KALDIRILACAK

KALDIRILACAK
05-12-2014 17:21
Google News

ERSAN ARSLAN

1271 yılında inşa edilen 743 yıllık tarihi Çifte Minareli Medrese’nin Dar’ül Hadis alanındaki çay bahçesi için kısa süre önce yapılan pergolalar kaldırılacak. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Anıtlar Kurulu’nun izni olmadan yapıldığı belirtilen ve bu yönüyle tartışma konusu olan pergolalarla ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü kararını verdi.

Kurum yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Çay bahçesi işletmecisinden alana yerleştirilen pergolaların kaldırılması istendi. İşletmecinin onaysız pergolaları birkaç gün içinde sökmesi bekleniyor.

KARARI KURUL VERECEK

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kurul onayı alması ve tarihi yapıya uygun olması şartıyla çay bahçesinde kapalı alan oluşturulması projesine sıcak bakıyor. Edinilen bilgiye göre çay bahçesi işletmecisi bu doğrultuda bir proje hazırlayarak Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne sundu ve proje Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sevk edildi. Kurulun kısa süre içinde projeye ilişkin gerekli değerlendirmeleri yaparak karar vermesi bekleniyor. Kurul, kararı onaylar ise tarihi alanda kapalı bir mekân oluşturulacak. Kurulun projeye onay vermemesi halinde, yeni bir projenin gündeme gelebileceği ya da kapalı alan fikrinden vazgeçilebileceği belirtiliyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri tescilli tarihi eserlerle ilgili yapılacak olan bütün çalışmaların mutlaka projeli ve kurul kararıyla onaylanmış olması gerektiğini belirterek, projesiz ve kurul kararına dayanmayan bu yapının da kaldırılmasının istendiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!