USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Toprak Yığınına Sac Önlemi

Toprak Yığınına Sac Önlemi

Toprak Yığınına Sac Önlemi
22-01-2015 17:47
Google News


Tonlarca toprak yığınının beton duvarı dahi yıkılacak seviyeye getirdiği alana çatılarda kullanılan saclardan set çekildi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta Rahmi Günay Caddesi üzerindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun üst kısmında yer alan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tehlike oluşturan bahçe duvarı kısa süre önce yıkıldı. Tonlarca ağırlığındaki toprak kütlesine dayanamayarak eğim kazanan duvar, caddeyi kullanan yaya ve araçlar için büyük tehlike oluşturuyordu. Oluşan tehlike ve tepkilerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, duvarın yıkılması için Sivas Belediyesi’nden yardım istedi. Belediye ekipleri, iş makineleriyle tehlike oluşturan beton duvarı yaklaşık 20 gün önce yıktı. Gazetemiz alanda oluşan tehlikeyi ‘Eğri duvar korkutuyor’  başlıklı haberi ile gündeme getirmişti.

DUVAR YIKILDI

SAC BARİYER ÇEKİLDİ

Yıkım işleminin ardından bu kez, dev bir toprak kütlesi boşta kaldı. Hızlı bir şekilde yeniden istinat duvarı yapılması beklenen alana geçici tedbir olarak milimetre ile ölçülecek kalınlıktaki çatı saclarıyla bariyer oluşturuldu. Bariyerleri sağlamlaştırmak için, yıkılmak üzere olan toprak kütlesinin üzerindeki ağaçlara demir tellerle bağlantı kuruldu.

Her gün yüzlerce yaya ve aracın geçtiği cadde üzerinde oluşan tehlike karşısında saclarla alınan basit önlem, şaşkınlık yarattı. Tehlikeye rağmen, cadde üzerinde trafik akışı olduğu için yaya kaldırımını kullanmak zorunda olan vatandaşlar büyük risk altında yollarına devam etti. Duruma tepki gösteren bölge halkı, istenmeyen kazaların yaşanabileceği söz konusu alanda biran önce kalıcı önlemler alınmasını istiyor.

‘DUVAR YAPIMINI

PROGRAMIMIZA ALDIK’

Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, duvarla ilgili çalışmanın programa alındığını ancak belediyenin orada gerçekleştireceği yol genişletme ve imar çalışmasının neticelenmesini beklediklerini söyledi.

Çınar; ‘orayla ilgili belediyemizin yol genişletme çalışması olacak. Şuanda onunla ilgili imar değişikliğini bekliyoruz. İmar durumu netleşir netleşmez tedbirlerimizi alarak ilk etapta o duvarı yeniden yapacağız. Bu planımız içerisinde. 2015 yılında yapılacak ilk çalışmalar arasında. Parası da hazır. Sadece belediyenin imar değişiminin netleşmesini bekliyoruz. Bu sonuçlanır sonuçlanmaz hemen biz ihalemizi yapıp duvarı yapacağız.’ İfadelerini kullandı.

‘MİLLİ EĞİTİM YAPACAK’

Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün duvarın yıkımı için belediyeden yardım istediğini ve belediye ekiplerinin tehlike oluşturan duvarın yıkımını gerçekleştirdiğini söyledi. Duvarın yapılması ile ilgili çalışmanın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyleyen Ceyhan,  ‘Orası Anıtlar Kurulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün duvarı olduğu için bizden sadece teknik olarak destek istediler. Duvarı biz yıktık naklettik. Kendileri yapacaklar.’ Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 869

The include file 'json/puan_58918_0_1.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!