USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ONLAR ARTIK PROFESYONEL FOTOĞRAFÇI

ONLAR ARTIK PROFESYONEL FOTOĞRAFÇI

ONLAR ARTIK PROFESYONEL FOTOĞRAFÇI
03-02-2015 18:13
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fotoğraf Kursunu başarı ile bitiren kursiyerler sertifikalarını aldı.

Fotoğraf sanatını sevdirmek amacıyla Sivas Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Ekim 2014 tarihinde start alan ’96 saatlik fotoğraf çekimi’ kursu sona erdi.

Teorik açıdan bilgiler ve birçok çekim gezisine giden kursiyerler, fotoğrafçılığın temel bilgilerini öğrendiler.

Kursiyerler ayrıca ‘Darende, Ballıca Mağrası ve Gürün Gökpınar’ gezileriyle kendilerini uygulama yaparak geliştirme imkânı buldu.

Kent merkezinde bir kafede düzenlenen törende, eğitmen usta fotoğrafçı Ergin Avcı tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

AVCI; ‘TEMEL AMACIMIZ SİVAS’TA FOTOĞRAFÇILIĞI SEVDİRMEK’

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Fotoğraf Eğitmeni Ergin Avcı, yaptığı açıklamasında kursta fotoğrafçılığın çekim tekniklerini öğrettiklerini ve temel amaçlarının Sivas’ta fotoğrafçılığı sevdirmek olduğunu dile getirerek; ‘36 kursiyerimizle başladığımız fotoğrafçılık derslerimizi 18 kursiyerimize sertifikalarını vererek kursumuzu tamamladık. Biz bu kursumuzda arkadaşlarımıza fotoğraf çekim tekniklerini, İSO, enstantane, diyafram, fotoğrafçılığın temel değerlerini ve bununla beraber ışıkla boyama, mağara fotoğrafçılığı, gece çekimi, portre çekimi ve manzara çekimi gibi ileri düzey fotoğraf çekimi tekniklerini de arkadaşlarımız verdik. Bunun üzerine sosyal medya Facebook’ta kurduğumuz grupta arkadaşlarımız çektikleri fotoğrafları paylaştılar. Bizlerde bu paylaşımları fotoğrafçılık kriterleri açısından değerlendirdik ve arkadaşlarımıza geri dönüş sağladık. Temel amacımız Sivas’ta fotoğrafçılığı sevdirmek. Tabi bunu yaparken de normal bir fotoğraf makinesini eline alıp çekmeden ziyade fotoğrafçılığın temel değerleriyle beraber insanların öğrenmesini ve bu kriterlere göre fotoğraf çekmelerini sağlamak temel amacımız’ dedi.

‘DERNEK KURACAĞIZ’

‘Sivas Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’ adlı dernek kuracaklarını da sözlerine ekleyen fotoğraf eğitmeni Ergin Avcı; ‘Şuan ki geldiğimiz noktada da bizler arkadaşlarımızla beraber bu işi biraz daha ileriye götürerek bir dernek çatısı altında toplayalım istedik. Şuanda da bunun son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. İnşallah önümüzdeki günlerde bir dernekleşme faaliyetimiz gerçekleşmiş olacak. Buradaki temel amacımız da şudur. Sivas’ta fotoğraf çekiminin yerleşmesiyle beraber fotoğraf kültürünün de oluşması. Yani sadece bir portre çekimi veya basit bir manzara çekimi fotoğrafçılığın temel değeri olmamakla beraber bunun dışında farklı sanat alanlarının da aslında fotoğrafla iç içe olduğunu insanlara göstermek istiyoruz. İlerleyen dönemlerde ‘Sivas Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’ olarak dernekleşeceğiz. İlimizde ve Türkiye genelinde fotoğraf sanatıyla uğraşan ünlü fotoğrafçıları ilimize davet edeceğiz ve onların tecrübelerinden istifade edeceğiz’ diye konuştu.

KURSİYERLER’DEN TEŞEKKÜR

Kursa katılan kursiyerler ise, bu kurs sayesinde çok güzel bir aile ortamı oluşturduklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

UFUK TAVLIOĞLU; ‘ÖNCEDEN OTOMATİK MODDA ÇEKİYORDUK’

Kursiyerlerden Ufuk Tavlıoğlu, kursa katılmadan önce otomatik moda çekim yaptıklarını dile getirerek; ‘Öncelikle biz bu fotoğrafçılık işine bir makine alarak başladık ama bir makinenin sadece otomatik çekimi üzerinden çekimler yapıyorduk. Fakat bunun daha profesyonel olduğunu, daha zevkli hale geldiğini bu kursa katılarak öğrendik. Kursun bitimine müteakip arkadaşlıklarımızın ne kadar samimi olduğunu gördük. Halen kursla ilgili olsun, hayatla ilgili olsun bir şeyler öğreniyoruz onlardan ve halen de görüşüyoruz.’

ALEV TAVLIOĞLU; ‘İYİ Kİ DE BU EĞİTİME KATILMIŞIM’

Kursta çok güzel arkadaşlıklar edindiklerini söyleyen kursiyer Alev Tavlıoğlu; ‘2 yıl önce profesyonel bir makinem vardı ama sadece otomatik moda çekim yapabiliyordum. Daha sonra sosyal medyada fotoğraf söyleşileri grubuyla tanıştım. Eğitime katıldım ve iyi ki de bu eğitime katılmışım. Kursun sonunda çok güzel arkadaşlıklar edindik’ dedi.

SÜMEYYE AVCI; ‘FOTOĞRAF BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Fotoğrafın kendisi açısından çok önem arzu ettiğini ifade eden kursiyer Sümeyye Avcı, şunları söyledi; ‘Fotoğraf benim için çok önemli. Fotoğraf çekmek hayatımın en önemli şeylerinden bir tanesi Uzun yıllardır fotoğrafa karşı yoğun bir ilgi duyuyordum. Bu son 2 yılda artık zirve yaptı. Öğrendiğim şeyleri paylaşmayı severim. Bu kurs olsun, olmasın. Fotoğraf üzerine gezilere gitmeyi zaten çok seviyorum. Bu geziler, bu arkadaşlıklar benim için bir fırsat oldu.’

TOLGA KOCAGİL; ‘BU KURSTA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK’

Bu kursta çok şey öğrendiklerini vurgulayan Tolga Kocagil; ‘Bu kurs hakkında olumsuz hiçbir şey söyleyemem gayet mutluyduk ve keyifliydik. Gerçekten bu kursta çok şey öğrendik. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

YASİN ASLIVAR; ‘ŞUANDA FOTOĞRAFÇILIĞA DAİR BİRÇOK ŞEY BİLİYORUZ’

Fotoğrafçılığa dair önceden bir şey bilmediklerini ancak bu kurs sayesinde birçok şey bildiklerinin altını çizen Yasin Aslıvar; ‘Halk eğitim merkezinin başlatmış olduğu kursu tamamlamış bulunmaktayız. Kursta cidden fotoğrafçılık adına işe yarar şeyler öğrendik. Başta Ergin hocam olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu kursa gelemeden önce fotoğraf adına hiçbir şey bilmiyorduk. Ama şuanda fotoğrafçılığa dair birçok şey biliyoruz.’

MUHAMMED FATİH AKTAŞ; ‘KURSU HERKESE TAVSİYE EDİYORUM’

Kursiyer Aktaş ise, bu kursu herkese tavsiye ederek; ‘Fotoğraf kursunda arkadaşlığı, kardeşliği öğrendik başta. Fotoğraf çekme konusunda iyi bir yol kat ettik. Bu halk eğitimin başlatmış olduğu kursu herkese tavsiye ediyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerler sertifikalarını alarak hatıra fotoğrafı çekindi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!