USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İŞKUR´da Proje Hazır

İŞKUR´da Proje Hazır

İŞKUR´da Proje Hazır
05-02-2015 00:14
Google News


Türkiye’de faaliyet gösteren İŞKUR hizmet binaları arasında, Sivas’ta yapılacak olan yeni binanın bir ilk olacağını söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nurettin Köksal, ‘İş ve meslek danışmanlarına özel, korumalı odalar yapacağız. Böylece buraya gelen vatandaşlar, rahatlıkla kendilerini ifade edebilecekleri özel imkânlara kavuşmuş olacak’ dedi

SECAN ÇETİNEL

Uzun bir süredir Ticaret ve Sanayi Odası’na ait bir binada kiracı olarak hizmet veren Sivas Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü 2015 yılı sonu itibariyle yeni binasına geçme planları içerisinde. Yeni yapılacak bina için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2 mimar görevlendirdiğini ifade eden Sivas İŞKUR İl Müdürü Nurettin Köksal, örnek 4 adet proje hazırlandığı ifade etti. Bu projeler arasında önümüzdeki günlerde hangisinin uygulanabileceğine karar vereceklerini ifade ederek şunları kaydetti:

‘Karar verdiğimiz imar projesini Sivas Belediyesine vererek tasdik ettireceğiz. Sivas Belediyesinden bir problem çıkmazsa, bu projeyi Sivas Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne vereceğiz. Çünkü onlar makine, elektrik çizimlerini yapacaklar. Bu işlemlerde sona erdiği zaman büyük ihtimalle bizim tahminlerimize göre Nisan ayının ortasında falan ihale aşamasına gelmiş olacağız. Dolayısıyla temeli atmayı planlıyoruz. Bütün planlarımız böyle.

300 günlük bir zaman dilimi koyacağımız için ihaleye, küçük bir bina olduğu için kış şartları eğer olumlu geçerse Aralık sonuna doğru teslim alabiliriz diye düşünüyorum. Kış şartları biraz ağır geçerse, özellikle dış mimarisi noktasında özel bir mimari kullanılacak. Sivas’ta olmayan bir teknik. Belki gelecek sene 6. ve 7. aylarda binamızı teslim alıp bizde orada hizmet vermeye başlarız.

15-20 Şubat tarihleri arasında Sivas Belediyesi’nden bunu tasdik edilmiş şekliyle Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ileteceğiz. Çünkü orada da bir çalışma olacak. Mart ayı içerisinde 20-25 günlük sürecek bir çalışma olur bu. İhale aşaması var, yasal süreler bekleme süreleri. Mutlaka bunu Nisan ayında en son noktasıyla ihale edilmiş, müteahhit firması belirlenmiş sadece temel atma noktasında Nisan ayına denk getirmeye çalışıyoruz. Dış mimarı çok kritik. Şuan itibariyle Türkiye’de yeni yeni yapılıyor. İçişleri Bakanlığı bundan sonra illerdeki valilik, kaymakamlık binalarında karar aldı. Her ilin kaymakamlık ve valilik binalarına o ilin yöresine göre yapılacak. Hiçbiri bir diğerinin aynısı olmayacak. Bu noktada da Zara Kaymakamlık binası Selçuklu eseri olacak birde bizim yeni yaptıracağımız bina Selçuklu eseri olacak. Bunu taş işçiliği biraz zaman alacak. O yüzden titiz davranıyoruz.’

Yeni yapılacak binanın fiziksel özelliklerine değinen Köksal, şöyle devam etti:

‘Yeni binamız, zemin dâhil 6 kat olacak. Bir de zemin altında arşiv yapacağız. Ayrıca zemin etüdü çıktı. Zemin etüdü biliyorsunuz orası dere yatağı olduğu için biraz sıkıntılı. Şuan için sert bir toprak ya da zemin bulamadık. Biraz daha aşağı ineceğiz. Bunda da bizim maliyetlerimizi bir hayli artıracak. Ödeneğimiz 6 milyondu. Bunu belki yeniden gözden geçireceğiz. Bir de acaba 25-30 araçlık otopark yapabilir miyiz diye düşünüyoruz. Çünkü orası çarşının içi. Yarın bir gün daha büyük sorunlarla karşılaşacağız. Hem çalışanlar olsun, hem oraya gelen vatandaşlarımız, işverenlerimiz açısından. Çünkü bizimki çok hareketli bir müdürlük. Günlük 500 kişinin sürekli gelip gittiği bir yer. Bütçeyi artırabilirsek arşivin altına bir de otopark yapacağız. Yani toplam 8 kat olacak ayrıca bir de teras yapacağız.’

Mevcut binada çalışan sayısı ile yeni yapılacak binada aynı personel sayısı ile hizmetin yetersiz olacağına değinen Köksal, ‘Yeni yapılacak binamızda 150 personele göre tasarladık. Şuan bizde personel sayısı 80 kişi. Personelin artışını da Ankara kendisi planlıyor. Bizim bununla ilgili bir bilgimiz yok’ dedi.

Mevcut binanın yetersiz olduğu ve yeni binada çok özel imkânlar sunulacağını ifade eden Köksal, tek kişilik odalarda meslek danışmanlarının olacağını ve böylece vatandaşların rahatlıkla kendilerini ifade edebilecekleri ortamlar oluşturacağını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Şuan ki mevcut binamızda sıhhi şartlar yeterince iyi değil. Vatandaşlarla görüş alışverişler sağlıklı değil. Aynı yerde 40-50 kişi ile görüşülüyor. İşsizlik konusu biraz özel konudur. Anlatacağı şeyler olabiliyor danışmanına, anlatamıyor söyleyemiyor. Çünkü ortam çok kalabalık oluyor. Ama orada özel korumalı odalar yapacağız. Tek kişilik ses geçirmeyen, birebir konuşulacak. Yani giriş katın yaklaşık 20 odasını iş ve meslek danışmanlarına tahsis edeceğiz. 10 metrekarelik bir alan olup, herkes birer kişilik odada olup danışanda içeri giremeyecek. Kapalı oda ve pencereden mikrofon ve kulaklık ile konuşabilecek. Böylece daha rahat kendisini ifade edebilecek. Dolayısıyla aşağı tarafta 20 kişilik bir danışmanlarımıza burayı verdikten sonra bir üst katta hemen hemen her servise, çok rahatlıkla vatandaşlarla görüşebilecek alanlar yapacağız. Mutlaka bir VİP görüşme odası yapılacak. 50’den fazla işçi çalıştırılan firma sahipleri ile görüşme alanları yapacağız. Onlara orada iş ve meslek danışmanlarımızla beraber planlarını gerçekleştirecek. Biraz daha işverenlerimiz için daha güzel, daha nezih ve daha rahat bir ortamda görüş alışverişi yapabileceğiz. Güzel bir çalışma olacak.

Böylece Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir sistem yapacağız. Bir ilki gerçekleştireceğiz. İŞKUR binalarının genel olarak eski yapıya sahip. İŞKUR olarak daha yeni yeni ayaklarımızı yere basıyoruz. Bizim en güzel projelerimizden bir tanesi de ve Türkiye de ses getirecek olan özelliği dış mimarisiyle, iç mimarisiyle gündeme gelecek. Biz burayı biran önce bitirmek için uğraşıyoruz. Isparta ilini örnek verecek olursak 6 yıldır tamamlayamıyor. Ama biz 1 yıl içerisinde tamamlayacağız.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!