USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas, Hak Ettiği Seviyeye Ulaşacak?

?Sivas, Hak Ettiği Seviyeye Ulaşacak?

?Sivas, Hak Ettiği Seviyeye Ulaşacak?
23-02-2015 00:55
Google News


AK Parti Sivas Milletvekili aday adayı Ömer Duman, ‘Siyasette amacım, sahip olduğu kadim kültürü ve medenî dinamizmiyle Selçukluya başkentlik etmiş olan, Osmanlı döneminin en önemli vilayet merkezlerinden biri olan, kararlı, güvenli ve emin bir belde olarak Cumhuriyetimizin kuruluşuna ev sahipliği ve 108 gün başkentlik yapmış olan şehrimizi, hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaştırmaktır’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Sivas Milletvekili aday adayı Ömer Duman, önceki gün sabah kahvaltısında ilimizdeki basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Eski Sayıştay Başsavcısı Duman, sözlerine Cuma günü aramızdan ayrılan Fidan Yazıcıoğlu’nu da unutmadı.

AK Parti Milletvekili aday adayı Duman, ‘Sözlerime başlarken, şehrimizin önemli değerlerdin birisi olan, şehrimizin yetiştirdiği mümtaz evlatlardan bir tanesi olan BBP Lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu annemizi bildiğiniz gibi dün toprağa verdik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Sevenlerine, yakınlarına da başsağlığı diliyorum’ dedi.

Türkiye olarak 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçim sürecine girildiğini kaydeden Duman, ‘Bizde bu anlamda Ankara’da yürüttüğümüz memuriyet görevini 10 Şubat 2015 tarihi itibariyle sonlandırarak, bu sürece dahil olmuş olduk ve bu anlamda da sizlerle bir arada bulunmayı arzu ettik’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili aday adayı olarak Sivas’ın sorunları ve çözüm yolları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ömer Duman şunları kaydetti:

‘Sivas’ın en önemli sorunu hepimizin de yüreğini yakan, her evde bir sızısı olan konu işsizlik ve göçtür. İşsizlik göçü tetikleyen bir unsurdur. Hiç kimse ekonomik durumunun iyi olduğu yerden başka bir yere göz etmez. Sivas’taki göçü önlemek için AK Parti büyük bir şans… TÜDEMSAŞ bu zamana kadar Sivas’ta büyük katkılarda bulunmuştur. TÜDEMSAŞ’la birlikte Sivas’a büyük yatırımlar yapılmış ama bunlarda ilimizde girişimci ruhu öldürmüştür. Biz özel sektördeki yatırımları artırmak amacıyla teşvik mekanizmalarını bölge düzeyinden ve en alt tabakada neler yapılacağına kadar tek tek mikro bazda değerlendireceğiz.

Sivas ile ilgili 2023 hedefleri konusunda detaylı incelemeler yaptık. Buradaki hedeflere ulaşabilmek için, yatırımları Sivas’a kazandırmak için bu konuların takipçisi olmak gerekiyor. Türkiye’nin 2023 hedeflerinde Sivas’ı da yakından ilgilendiren çok önemli yatırımlar bulunuyor. Burada önemli olan bu yatırımları Sivas’a kazandırmak için Ankara’da girişimlerde bulunarak yatırımların takipçisi olmak gerekiyor. Her hangi bir yatırımla ilgili Başbakan’ın karşısına ilk kim çıkıp da kendi ilindeki sıkıntıları dile getirirse, o il yatırımı alır. Bizde bu konuda Sivas’a kazandırabileceğimiz yatırımların takipçisi olarak gerekli girişimlerde bulunacağımızın taahhüdünü veriyoruz.’

Sabah kahvaltısının ardından öğlen saatlerinde AK Parti Sivas İl Teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sivas Milletvekili aday adayı Ömer Duman, aday adaylığı süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Duman, ‘Konuşmama başlarken, içinde bulunduğumuz ve 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sürecinin, şehrimize, ülkemize halkımıza ve tüm insanlığa hayırlar ve güzellikler getirmesini, bu sürecin barış ve kardeşlik ortamında geçmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

İş hayatı boyunca üst düzey birçok önemli görevlerde bulunan AK Parti Sivas Milletvekili aday adayı Ömer Duman, ‘Tüm bu üst düzey görevlerim sırasında özellikle memleketim ve yerleşik düzenimin de olduğu Sivas ile yakından ilgilendim Sivas’ın tüm sorunları ve çözümleri ile ilgili fikirler geliştirdim. 2002 yılından bu yana Sivas’ta yapılan tüm kamu yatırımlarına doğrudan ya da dolaylı olarak önemli katkılar sağladım’ dedi.

Duman, 10 Şubat tarihinde kamuda 26 yıldır aşkla ve şevkle sürdürdüğüm memuriyet ve bürokrasi hayatımı noktaladığını belirterek, ‘AK Parti Sivas Milletvekili aday adayı olarak huzurunuza gelmiş bulunmaktayım’ şeklinde konuştu.

Duman şunları kaydetti:

‘10 Şubat 2015 tarihini, AK Parti saflarında yeni bir hizmet sayfasının açıldığı, aşkla ve şevkle gerçekleştirilecek güzel başlangıçların, hizmetlerin tarihi ve miladı olarak görüyorum. Sivas’ımızın yetiştirdiği bir evlat ve milletimizin emek verdiği bir bürokrat olarak, AK Parti saflarında ülkeme, milletime ve memleketime hizmet görevinin bir vatan borcu olduğunu düşünüyorum. Çünkü AK Parti, Milletimizin kendi öz evladı olarak doğmuş, kendi öz değerleriyle beslenmiş ve medeniyetimizin kökleri üzerinde yükselmiş bir partidir.

Bu ülkenin, bu milletin emek verdiği, biri olarak, bürokraside kazandığım bilgi, birikim ve tecrübelerimi, bir taraftan ülkemin, hükümetimizin, yasama görevi gören meclisimizin yararına kullanacağım gibi, diğer taraftan da özellikle doğup büyüdüğüm, yetiştiğim, şehrimin gelişmesi ve kalkınması yolunda çalışmaya adayım.

Sivas’ımızın daha da gelişmesi, ilerlemesi ve bu gelişme ve ilerlemelerden hak ettiği payı alarak, daha müreffeh, daha gelişmiş bir şehir olması için projeler geliştirilmesi, uygulanması ve işlerlik kazanması için, halkımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, işadamlarıyla, ilgili oda ve mesleki kuruluşlarla velhasıl tüm kesimlerle koordineli ve birlikte çalışarak ülkeme, şehrime, hemşerilerime ve milletime faydalı olmaya adayım.

Siyasette amacım, sahip olduğu kadim kültürü ve medenî dinamizmiyle Selçukluya başkentlik etmiş olan, Osmanlı döneminin en önemli vilayet merkezlerinden biri olan, kararlı, güvenli ve emin bir belde olarak Cumhuriyetimizin kuruluşuna ev sahipliği ve 108 gün başkentlik yapmış olan şehrimizi, hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaştırmaktır.

Bu vesile ile toplantımıza yoğun iştirakinizden dolayı en kalbi duygularla teşekkür eder, sizi ve Sivas’ımızın her köşesinde bulunan tüm hemşerilerimi, ülkemizin hatta dünyanın dört bir tarafına yayılmış olan gurbetçi hemşerilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyor, geleceğimizin daha müreffeh ve daha aydınlık olması dilek ve temennilerimle hepinize saygı ve selamlarımı sunarak konuşmamı değerli hemşerimiz Yavuz Bülent Bakiler’in bir mısrası ile tamamlıyorum.

Bir gün bir derviş gibi çıkıp gelirsem eğer Görürsem bir daha gönül gözüyle seni Anla bir rüzgâr gibi yüreğimden geçeni Ve sonra anam gibi sar beni Sultan Şehir…’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!