USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mafya Usulü İle İşletiliyor

Mafya Usulü İle İşletiliyor

Mafya Usulü İle İşletiliyor
24-02-2015 23:22
Google News


Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın mafya usulü ile yönetildiğini ve Türkiye’de başka bir örneğinin olmadığını vurgulayarak işçilere destek veren Özdemir, ‘Ülkemizde hak aramak, giderek haksızlık olmaya başladı. Yaşanan bu tabloyu, bu adaletsizliği, bu köleliği size hiç kimsenin yaşatmaya hakkı yok’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Demir Çelik İşçileri dün de eylemlerini sürdürdü. Fabrika işçilerinin dünkü yürüyüşüne Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir de destek verdi.

Demir Çelik işçilerinin yürüyüşüne katılan Özdemir, işçilerin haklı mücadelelerinde şimdiye kadar yanında olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yanında olacağını kaydetti.

Özdemir, ‘Emek ve hak arayışınızda dilimizin döndüğü kadar, gücümüzün yettiği kadar her zaman yanınızdayız. Öncelikle bu karda kışta, sizleri ekmeğinden aşından edenlerin kulakları sağır değilse, gözleri kör değilse sizin bu mücadelenizi herkesin bilmesi lazım. Sizin bu mücadeleniz her türlü siyasi konunun ötesinde bir ekmek kavgası olduğunu biliyorum. Beni tanıyan dostlarımız bilirler. Ben Sivas’ta kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun emeğiyle, aşıyla oynananların hakları alınan insanların her zaman yanında olmaya çalıştım’ dedi.

Daha önce de Demir Çelik Fabrikası işçileriyle defalarca toplantı yaptıklarını kaydeden CHP Milletvekili Özdemir, ‘Bundan 10-15 gün öncesinde TBMM’de sizin sorunlarınızı dile getirdim. Gerçekten de bu sorun sadece Sivas Demir Çelik Fabrikası çalışanları olan sizlerin sorunu değil, Sivas’ın bir ayıbıdır. Meclis’te de söyledim. Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bir işletme yok. Mafya usulü ile işletilen bir işletme, insanların emeğiyle oynanan alın teriyle oynayan bir işletme bu dönemde çağdaş köleliğin olan örneği olan bu işletmenin Türkiye’de başka bir örneği yok’ ifadelerini kullandı.

Özdemir şunları kaydetti:

‘Eğer bu ülkede birazcık da olsun hukuk devleti olsak yaşanan bu tabloyu, bu adaletsizliği, bu köleliği size hiç kimsenin yaşatmaya hakkı yok. Daha önce anlattım, söyledim. Ben Milletvekiliyim. 8 yıldır Sivas’ı temsil ediyorum. Açıldığı günden bu tarafa bu fabrikanın kime ait olduğu, mülkiyetinin kime ait olduğunu, kimin çalıştığını hangi karanlık ellerin burada hangi dolapları çevirdiğini bir türlü öğrenemedim. Şimdi ne yazık ki bir mafya düzeni kurulmuş vaziyette. Çalışanların emeği üzerine kurulmuş bu mafya düzenine bir Sivas Milletvekili olarak lanetliyorum.

Doğrudan ya da dolaylı olarak bu mafya düzenini görmezlikten gelen, bu mafya düzenine sahip çıkmaya çalışan bütün siyasetçileri, yöneticileri sizin huzurunuzda lanetliyorum ve kınıyorum.’

Ülkemizde hak aramanın giderek haksızlık olmaya başladığını ifade eden CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir, ‘Buradan sizin bu gösterinizi takip eden Emniyet Müdürlerine buradan sesleniyorum. Çoluğunun çocuğunun hakkını aramak için buraya toplanan insanlarımıza, bu ülkenin yöneticilerinin adil davranmak durumundalar. Ne yazık ki mecliste bir kavga görüyoruz. Türkiye giderek hukuk devletinden uzaklaşıyor. Sözüm ona İç güvenlik diyorlar. Türkiye fiilen bölünmüş vaziyette. Doğu’da, Güneydoğu’da bu ülkeyi bölenlere gülenlerin, sokaklarda meydanlarda hak arayanlara güçleri yetiyor. Böyle adaletsizlik olmaz’ şeklinde konuştu.

Özdemir, ‘Bu haklı davanızda şimdi yanınızda oldum. Hiçbir siyasal menfaat gözetmeksizin yanınızda oldum. Bundan sonra da gücümün yettiği kadar sizlerin hak ve emek arayışınızın yanınızda olacağımı ifade ediyorum. Sizlerle aynı duyguları taşıdığımı ifade etmek istiyorum’ dedi.

Sivas Demir Çelik Fabrikası işçilerinden bazıları da yaşadıkları mağduriyeti şu ifadelerle dile getirdiler.

‘Şuan fabrikada halen değişen bir şey yok. Burada çalışan emekçilerimiz hala aç. Birçok işçimiz doğalgazları kesik olduğu için gece soğukta yatmak zorunda kalıyor. Birçok işçimizin bankalara hacizleri var. Henüz somut bir adım atılmadı. Biz hala mağduruz.

Önümüzdeki aylarda bir genel seçim var. Geçtiğimiz seçimlerde ilimizden iktidar partisine yüzde 71 oy çıktı. Ama bu zamana kadar 750 insanın ve ailesinin mağdur olmasına rağmen iktidar tarafından hiçbir adım atılmadı. 7 Haziran seçimlerinde bunların hesapları sorulacak.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!