USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eliş, Başkanlar Kurulu´na Veda Etti

Eliş, Başkanlar Kurulu´na Veda Etti

Eliş, Başkanlar Kurulu´na Veda Etti
25-02-2015 17:41
Google News


AK Parti Milletvekili Muharrem Eliş, Başkanlar Kurulu’na veda etti. Önceki gün ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle yemekte bir araya gelen Eliş, bu zamana kadar Başkanlar Kurulu olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, seçim süreci nedeniyle görevinden ayrıldığını ifade etti. AK Parti aday adayı Eliş, önümüzdeki 7 Haziran seçimleri sonrasında da yine Başkanlar Kurulu’nda bir üye olarak Sivas’a hizmet etmek istediğini vurguladı.

HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Sivas Milletvekili aday adayı Muharrem Eliş, Başkanlar Kurulu üyeleriyle veda yemeğinde bir araya geldi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ilimizdeki 37 Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Başkanlar Kurulu’na bu zamana kadar Başkanlık eden Eliş,  Başkanlık sürecinin sona erdiğini ancak seçimler sonrasında bu kurulda hizmet etmekten onur duyacağını kaydetti.

AK Parti aday adayı Eliş, ‘Başkanlar Kurulu’nda görev yaptığımız 3 yıllık görev süresi boyunca elimizden geldiğince bütün programlara katılmaya çalıştık. Bu programların tamamında şehrimizin meseleleriyle alakalı ciddi manada değerlendirmeler, problemlerin çözümü noktasında öneriler ve teklif edilen önerilerin açıkça eleştirilmesi ve en doğru çözüm önerisinin tespiti çalışmaları yapıldı. Zaman zaman Ticaret ve Sanayi Odamızın ev sahipliğinde bu problemlerle ilgili değerlendirme toplantıları da yapıldı. 2012 yılında Baro Başkanı sıfatıyla seçilip bu toplantılara katılırken, ilk toplantıdan itibaren şunu gördük’ ifadelerini kullandı.

‘Sivas olarak en fazla birbirimize zaman ayırmaya ve konuşma kültürüne ihtiyacımız var’ diyen Eliş şöyle devam etti:

‘Meselelerimizi bir masanın etrafında toplanıp birbirimizin gözünün içine bakarak bu problemlerle ilgili herkes bir şekilde kendi çözüm önerilerini, tekliflerini sunabilmesi lazım. En yakın zamanda bunun en somut örneğini yaşadık. Sayın Başbakanımızın Sivas’a teşriflerinden evvel yine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın ev sahipliğinde bir program tertip edildi. Burada 7 adet madde tespit edilip, bunlar Sayın Başbakanımıza arz edildi. O toplantıda da yine bütün meseleler, bütün ayrıntılarıyla bütün Başkanlarımızdan tek tek görüş alarak ortak akıl ortak güce dönüştü. Bunu da yine kongre esnasında gördük. Devletimizin en üst iradesi Sayın Başbakanımız katıldığı kongrede Başkanlar Kurulu’nun imza altına aldığı maddeleri tek tek sayarak Sivas’ın ihtiyaçlarının bunlar olduğunu ve bunlarla ilgili kısa zamanda çözüm getirileceğini taahhüt ettiler. Bunların en somut örneği de ikinci devlet üniversitesi oldu. Beraberinde demir yolu sanayisi…’

Kendisinden sonra kurula Başkanlık edecek kişilerin de sürece fiili olarak katılmasını ve katkıda bulunmasını temenni eden AK Parti Sivas Milletvekili aday adayı Muharrem Eliş şunları kaydetti:

‘Sivas’ın her zaman bu kültürü yaşatması lazım. Bunlar belki dışarıdan sadece usulen toplanılıyor gibi görülebilir ama kesinlikle öyle değil. Gerçekten çok ciddi muhabbetler, çok ciddi enerjiler oluştu ve vesileyle… Ben kendimi bahtiyar hissediyorum bu programlara dahil olduğum için. Ciddi kazanımlarımız oldu. Bu süreçte karşılıklı görüş alış verişleri yapma kültürünü de zenginleştirmiş olduk. Hepimiz kapalı kapılar arkasında konuşup fikirlerimizi söylemektense yuvarlak bir masanın etrafında herkes birbirinin gözünün içine bakarak kendi inandığı doğruları ve problemlere karşı üretmiş olduğu çözümleri rahatça söyleyebildi.

Ben bu fırsatı veren başta ev sahipliğini yapan ve sekreterya hizmetini yürüten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Osman Yıldırım’a birlik başkanlarımıza ve Başkalar Kurulu’nda bulunan bütün Sivas Toplum Kuruluşu temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Hepsi Varolsunlar. Ben bu süreci hazırlayarak bu noktaya getiren başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah bu uzlaşma kültürünün, konuşma kültürünün artarak gelişmesini diliyorum. Çünkü nihayetinde kazanan hep Sivas oluyor.’

Bu konuşmalarının aynı zamanda bir veda konuşması olduğunu ifade eden Eliş, ‘Ben Başkanlar Kurulu toplantılarına bundan sonraki süreçte Başkan sıfatıyla iştirak edemeyeceğim. Ama eğer olurda aday adaylığı süreci adaylığa dönüşürde 7 Haziran seçimlerinde milletimiz teveccüh eder de seçilirsek inşallah bir başka sıfatla, sizlerde uygun görürseniz aranızda olmaktan onur duyacağımı şimdiden belirtmek istiyorum. Bu süreç eğer gönlümüzden geçtiği gibi neticelenirse burada huzurlarınızda şunu taahhüt ediyorum. Bundan önceki süreçte ne kadar hassasiyetim varsa bundan sonra da en az o kadar hassasiyetim olarak bu süreci sizlerin de desteğiyle, istişareyle takip edeceğimi şimdiden taahhüt ediyorum. Bu sürecin ilimize ülkemize ve hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!