USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Haklarınızı Arayın?

?Haklarınızı Arayın?

?Haklarınızı Arayın?
01-04-2015 16:51
Google News

Vatandaşların haklarını sonuna kadar aramalarını isteyen Doğan, bu konuda profesyonel hizmet verdiklerini belirterek, tazminat ödemesi yapılıncaya dek hiçbir hizmet ücreti talep etmediklerini, para vatandaşın hesabına yattıktan sonra ödeme aldıklarının söyledi.

ERSAN ARSLAN

İş kazası, trafik kazası, elektrik çarpması… Başınıza gelen bu tür durumlarda hakkınızı yeterince arayabiliyor musunuz? Bu alanda faaliyet gösteren profesyonel kuruluşlar, vatandaşın hak arayışında önemli bir rol üstleniyor. Peki, hak arayışında bu yol yeterince güvenli mi ve artıları ne?

Ülke çapında faaliyet gösteren Seyid Mutayra Hasar Sigorta Danışmanlık Hizmetleri Sivas’ta da şube açtı. Vatandaşların bu tür durumlarda yaşadıkları mağduriyetler ve hak arayışları ile ilgili önemli bilgiler veren Seyid Mutayra Bölge Müdürü Faruk Doğan, faaliyet alanları ile ilgili merak edilenleri gazetemizle paylaştı.

‘ÖNCE HİZMET’

Seyid Mutayra’nın çalışma prensibi hakkında bilgi veren Doğan, firma olarak ‘önce hizmet’ anlayışı ile faaliyet gösterdiklerini söyledi. Önce hizmet verdiklerini, vatandaşın tazminat ödemesi almasını sağladıklarını belirten Doğan, para vatandaşın hesabına yattıktan sonraki süreçte hizmet bedelini aldıklarının altını çizdi.

Bu sistemin dava sürecini gerçekleştiremeyecek durumda olan birçok insan için önemli bir fırsat olduğunu belirten Doğan, şu ifadeleri kullandı:

‘Geriye dönük 10 yıl içerisinde iş kazası geçirmiş, trafik kazası geçirmiş, elektrik kazası geçirmiş insanların tazminat almalarını sağlıyoruz. Bizim Ankara ve İstanbul Barosu’na kayıtlı 52 tane avukatımız var. Hepsi de alanında uzman avukatlar. Avukatlarımızın uzmanlık alanı iş kazaları ve trafik kazaları ile ilgili tazminat çıkarmak. Çok anormal bir şey olmaz ise Avukatlarımız 45 gün ile 180 gün arasında parayı çıkarıyorlar.

Bizim bir önemli özelliğimiz daha var; avukatlarımızın büyük bir kısmı aktüel hesap uzmanı. Yani mağdurun ne kadar alacağını bunlar hemen hesaplıyorlar. Bunun yanı sıra uzlaştırma görevi de yapıyoruz. Diyelim ki bir kaza yaptınız, bunun için 101 bin lira ödeme çıkacak, biz sigorta şirketine diyoruz ki, ‘bin, 2 bin lira eksik ver, vatandaşı uzun süre mağdur etme’ uzlaşma dediğimiz konu da bu.

Biz mağdur ya da ailesinden dava neticeleninceye kadar 1 lira para talep etmiyoruz. Yol parası, noter parası, bütün masrafları kendimiz yapıyoruz. Vatandaşlarımızın adına bankaya para yattıktan sonra yüzde 30’a kadar anlaşma şartlarına göre değişebilen tutarlarda, kazanılan tazminattan hizmet bedeli alıyoruz. Yani hizmet bedelimiz, tazminat süreci neticelendikten sonra gündeme geliyor.’

‘HAK ARAYIŞLARINDAN

VAZGEÇMESİNLER’

Türkiye’de tazminat hakkı olmasına rağmen, bu hakkını arayamayan, takip edemeyen birçok mağdur insan bulunduğunu belirten Seyid Mutayra Sivas Bölge Müdürü Faruk Doğan, gerçekleştirdikleri hizmetin bu açıdan büyük önem taşıdığını kaydetti.

Vatandaştan vekâlet alırken, dosya takibi için vekâlet aldıklarını ve bu nedenle kazanılan paraya firma olarak dokunamadıklarını belirten Doğan, bu konunun da çok önemli olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

‘Ülkemizde tazminat hakkı olmasına rağmen, bu işlemlerle uğraşmaya imkânı olmayan, ya da haklarından haberdar olmayan birçok vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız, hak arama mücadelelerinden asla vazgeçmesinler. Bu konuda hiçbir maddi kayıp yaşamadan haklarını alabilirler.

Biz bu noktada vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlıyoruz. Biz vatandaşlarımızdan vekâlet alırken genel vekâlet almıyoruz, ‘dosya takibi’ olarak vekâlet alıyoruz. Bu şekilde vekâlet aldığımız için paraya dokunamıyoruz. Tazminat ödemesi, vatandaşın kendi adına bankaya yatıyor.’ Dedi.

5 BİN 800 DOSYA VAR…

Vatandaşların, www.seyidmutayra.com.tr adresine girerek, firma hakkında detaylı bilgi edinebileceklerini belirten Doğan, site üzerinde firma bilgileri, referanslar ve daha önce kazanılan tazminatlarla ilgili bilgilerin de bulunduğunu söyledi.

Seyid Mutayra’nın şuanda ülke genelinde 5 bin 800 dosyayı takip ettiğini belirten Doğan, artık Sivas’ın da bu hizmetlerden yararlanmaya başladığını belirterek, ‘tüm vatandaşlarımızı şubemize bekliyoruz’ dedi.

Doğan, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Vatandaşlarımız web sitemiz üzerinden gerekli inceleme ve araştırmayı yapabilirler. İş kazası, trafik kazası, elektrik çarpması, doktor hataları, meslek hastalıkları bizim uzmanlık alanımız bu ana başlıklar altında oluşuyor. Şuanda şirketimiz bünyesinde 5 bin 800 tane dosya var. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veriyoruz. Sivas, Tokat, Erzincan, Erzurum, Elazığ Bölge Müdürü olarak bana bağlı. Bizim her ilde şube müdürlerimiz var ve onlar vasıtasıyla hizmet veriyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!