USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SATRANÇTA HEDEF 1. LİG

SATRANÇTA HEDEF 1. LİG

SATRANÇTA HEDEF 1. LİG
09-05-2015 14:39
Google News


Vural; ‘Bizim hedefimiz 1. lige çıkmak. Biz geçen sene 2. ligde oynuyorduk. 1. ligde oyun oynamak için bir de bütçeye ihtiyaç var ama bizim o kadar bütçemiz henüz yok. Bunu karşılayamasak bile biz yine borçlanacağız ve 1. lige çıkıp kendimizi kanıtlayacağız.’

OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Vural, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Kulüp olarak satrançta hedeflerini gazetemize açıklayan Vural, hedeflerinin satrançta 1. lige çıkmak olduğunu vurguladı.

Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü olarak çok sayıda başarılarının olduğunu dile getiren Başkan Vural, kulüp olarak daha çok başarılar ve dereceler yapacaklarını söyledi.

‘AMACIMIZ GELECEĞİN GENÇLERİNE YARDIMCI OLMAK’

Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Vural, kulübün hakkında bilgiler vererek, amaçlarının geleceğin gençlerine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Vural, ‘2014 yılında kurduğumuz satranç ve spor kulübü 1 yıllık süresini doldurdu. Bizim baştaki amacımız çocuklarımızdan satranca ilgisi olan kişilerle karşılaşmak ve onlara eğitimler vererek satranç sporunu sevdirmek. Geleceğin gençlerine yardımcı olmak amacımız. 1 yıllık süre içerisinde de yine 100’ün üzerinde çocuğumuzla satranç alanında eğitimler verdik. Kulübümüzde de şuan 80 sporcu var. Burada şuanda 4 tane antrenörümüz var. 1 tanesi 1. kademe, 2 tanesi 2. kademe ve 1 tanesi de milli takım antrenörü’ dedi.

‘SATRANÇTA KİŞİ KENDİNİ FARK EDİYOR’

Satranç sporunun diğer sporlardan farklı olduğunu söyleyen Vural; ‘Satrancın diğer sporlardan farkı fiziki aktivite olarak değil de beyin aktivitesi olan bir spor dalı. Bizim satranç sporunu seçmemizdeki neden, satranç sporu özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın konsantrasyonunu, motivasyonunu sağlıyor ve dikkat dağınıklığına faydası oluyor. Satranç fotoğrafik hafıza üzerinde de etkili bir spor. Satranç oynarken tedbir, strateji ve taktik anlamındaki planlarını da kuruyor oynayan sporcu. Karşılıklı oynanırken tam bir dürüstlük ve şeffaflık içerisinde oynanıyor satranç. Özellikle satrançta kişi kendini fark ediyor.’

‘SİVAS HALKI BİZİM KULÜBÜMÜZÜ SEVDİ’

Sivas halkının ve sporcuların Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübünü sevdiğini söyleyen Başkan Vural, şöyle devam etti:

‘Sivas halkı ve çocuklarımız bizim kulübümüzü sevdiler. Yolumuza da devam ediyoruz. Satranç anlamında da buradaki öğrenilen bilgilerin ifade edilmesi anlamına gelen turnuvalar düzenleniyor. Turnuvaları biz hem kendi derneğimiz bünyesinde hem de bazı okullarımızda da satranç kulüpleri var onlarla birlikte düzenliyoruz. Biz Türkiye Satranç Federasyonuna bağlı bir derneğiz. Sporcularımız da yine Türkiye Satranç Federasyonundan sporcu lisansına sahipler.’

VARYANT SPOR KULÜBÜ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Kulübün aldığı dereceleri sıralayan Murat Vural; ‘İl çapında yapılan turnuvalarda da varyant satranç spor kulübüne gelen öğrenciler genelde ilk 3’e giriyorlar. Vergi haftası satranç turnuvası düzenlendi ve tüm ödülleri bizim sporcularımız aldı. Yine futbolda olduğu gibi satrançta da çocuk ligi, yıldızlar ligi, büyükler ligi oluyor. Çocuklar liginde de ilde biz 1. olduk. Tekrar ülke genelinde yapılacak olan turnuvaya katılacağız Mayıs ayı sonunda. 2015 küçükler yaş grupları şampiyonasında kulübümüz öğrencileri yine ilk 10’a kadar sıralamada yer aldı. Buraya katılan öğrencilerde Türkiye satranç federasyonunun düzenlediği ‘Türkiye yaş grupları satranç turnuvasına’ çağırılıyor. Oradan da her yaş grubundan dereceye giren sporcular milli takım havuzuna giriyorlar’ dedi.

‘TÜRKİYE 3.’SÜ BİZDEN ÇIKTI’

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen satranç müsabakalarında Türkiye 3.’sünün Varyant spor kulübünden çıktığı söyleyen Vural; ‘Kulübümüzden 2015 yılında bir arkadaşımız 1. ile eş puanla Türkiye 3.’sü olarak milli takıma girme hakkını kazandı. Giray Kaan Durukan isminde arkadaşımız. Yine ildeki derecelerimizden öğretmenler turnuvasında da biz derece yaptık. Bizim derneğimizde birçok derece var yani. En son yapılan milli eğitim turnuvası oldu ve milli eğitim turnuvasında da yine bizim çocuklarımız küçükler ve yıldızlar da ilk 3’ü alarak dereceye oynamış oldular. Burada dereceye giren sporcularımız da Çorum’da Türkiye genelinde yapılacak okullar arası satranç turnuvasına katılacaklar’ ifadelerini kullandı.

‘1. LİGE ÇIKIP KENDİMİZİ KANITLAYACAĞIZ’

Hedeflerinin satrançta 1. lige çıkmak olduğunu söyleyen dernek başkanı Vural; ‘Futbolda olduğu gibi yaş grupları var satrançta da. Yine Satrançta da 3. lig, 2. lig, 1. lig gibi ligler var. Takım olarak oynanıyor bunlar. Onlarında yine önce ilde oynanması gerekiyor daha sonra Türkiye genelinde oynanması gerekiyor. Bunu da yine Türkiye satranç federasyonu organize ediyor. Biz bu müsabakaları geçen ay Sivas’ta oynadık satranç kulübü olarak. Hedefimiz bizim 1. lige çıkmak. Biz geçen sene 2. ligde oynuyorduk. 1. ligde oyun oynamak için bir de bütçeye ihtiyaç var ama bizim o kadar bütçemiz henüz yok. Bu anlamda bize yardım edebilecek sponsorlar arıyoruz. Bunu karşılayamasak bile biz yine borçlanacağız ve 1. lige çıkıp kendimizi kanıtlayacağız’ dedi.

‘SİVAS SATRANÇ İÇİN ÇOK UYGUN BİR ŞEHİR’

Sivas’ın satranç adına çok uygun bir şehir olduğunu vurgulayan Murat Vural; ‘Sivas satrancın yapılması anlamında çok uygun bir şehirdir. Soğuk ve çocukların çok aktivite yapabileceği merkezler, alanlar, etkinlikler yok Sivas’ta. Kapalı alanlarda da fiziki aktiviteler çok yapılamıyor. Satranç ailenin sosyal anlamla gelişmesini de sağlıyor.’

‘ÇOCUKLARIMIZI KULÜBÜMÜZE BEKLİYORUZ’

Sivas’taki tüm çocukları kulüplerine davet eden Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Vural; ‘Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği olarak satranç eğitimi vererek sosyal, bilinçli düzeyde çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Çocuklarımızı bizim bu kulübümüze bekliyoruz. Burada kulüp olarak belli standartta ücretlerimiz var. Aylık ücretlerimiz var derslere göre değişiyor’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!