USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Muhalefetin İktidar Olma Hedefi Yok?

?Muhalefetin İktidar Olma Hedefi Yok?

?Muhalefetin İktidar Olma Hedefi Yok?
20-05-2015 01:05
Google News


Burada konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti dışındaki siyasi partilerin iktidar olma hedefinin olmadığını belirtti. Herkese ‘Kim iktidar olur?’ diye sorduğunu ve ‘AK Parti olur’ cevabını aldıkların belirten Bakan Yılmaz, ‘AK Parti’nin dışında CHP iktidar olur diyen var mı? CHP yüzde 25 oy almış. 30’u bulması çok zor. Genel Başkanlarının hayali, Kızıldağ’daki hedefi yüzde 35. Bu oyla iktidar olunur mu? Olmaz. MHP kaç oy alır. Yüzde 15-16 oy alır. Yüzde 20 olsa bile iktidar olamaz. Geriye bir de HDP kalıyor. Onlarında yüzde 10 barajını aşıp aşmayacakları belli değil’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Milletvekili adayları ve il teşkilatı Terziler Çarşısı esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi. Şelale Restoran’da gerçekleşen kahvaltıya Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Milletvekili adayı Selim Dursun, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, teşkilat yöneticileri ve çok sayıda terzi esnafı katıldı.

Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Koalisyon dönemleri Türkiye’nin kayıp yılları oldu. Türkiye’nin tekrar zaman kaybetmeye ihtiyacı var mı?  Her şeyin telafisi mümkün ama zaman kaybının telafisi mümkün değil. Attın oyu, kaderine razı olacaksın. Dolayısıyla Allah bizi doğru yoldan ayırmasın’ dedi.

Konuşmasına başlarken, 19 Mayıs’ı kutlayan Bakan Yılmaz, ‘Bugün 19 Mayıs… Öncelikle Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Her günümüz bayram tadında geçsin’ dedi.

7 Haziran’da önemli bir seçimin yapılacağını belirten Bakan Yılmaz, ‘Önümüzde bir seçim var. Bu seçim gerçekten diğer seçimlerin toplamı… Çünkü ya 13 yılda kazandıklarımızı koruyacağız ve ileri gideceğiz. Ya da geçmiş eski Türkiye’ye geri döneceğiz. Eski Türkiye’nin nasıl olduğunu daha önce de anlatmıştım. Ama yeni bir Türkiye açmak lazım. Evlatlarımıza yeni bir Türkiye umudunu aşılamak lazım’ dedi.

‘2023 hedeflerini yakalamamız lazım’ diyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Refah olsun, kalkınma olsun, barış olsun, huzur olsun… Herkese soruluyor. Hizmet İstiyor musunuz? Hizmet İstiyoruz. Şikâyet varsa, hizmetin yeteri kadar gelmediğinden dolayıdır. Sivas’ın ihtiyacı olan ne? Hizmet. Peki, hizmet Sivas’a geldi mi? Geldi. Birisi diyor ki, ama bu gelmedi. 99 tane gelmiş de bir tane gelmemiş. Eğer 99 tane getirilen hizmet oy vermeye yetmiyorsa, 1 tane gelmeyenin de oy vermeye yetmeyeceğini söylemek lazım’ ifadelerini kullandı.

Herkese ‘Kim iktidar olur?’ diye sorduğunu ve ‘AK Parti olur’ cevabını aldıkların belirten Bakan Yılmaz, ‘AK Parti’nin dışında CHP iktidar olur diyen var mı? CHP yüzde 25 oy almış. 30’u bulması çok zor. Genel Başkanlarının hayali Kızıldağ’daki hedefi yüzde 35. Bu oyla iktidar olunur mu? Olmaz. E MHP kaç oy alır. Yüzde 15-16 oy alır. Yüzde 20 olsa bile iktidar olamaz. Geriye bir de HDP kalıyor. Onlarında yüzde 10 barajını aşıp aşmayacakları belli değil. Bizim umudumuz aşmamasıdır. Çünkü bir elinde silah tutarken, bir elinde de silahın gölgesinde siyaset olmaz. Silahı bıraksınlar, gelsin siyaset yapsınlar, gerekirse bu toplumdan yüzde 10 oy alsınlar. Ama böyle bir durum yok. Dolayısıyla da millet silahların gölgesinde bunlara oy vermez. Bizim genel kabulümüz ve görüşümüz budur. Şimdi CHP iktidar olamadı, MHP iktidar olamadı, HDP iktidar olamadı. Herkeste kabul ediyor ki iktidarla hizmet gelir. Bunların üçü bir araya gelse koalisyon olurlar. E peki Türkiye 1990’lı yılları görmedi mi? 1970’li yılları görmedi mi? Koalisyon dönemleri Türkiye’nin kayıp yılları oldu. Türkiye’nin tekrar zaman kaybetmeye ihtiyacı var mı?  Her şeyin telafisi mümkün ama zaman kaybının telafisi mümkün değil. Attın oyu, kaderine razı olacaksın. Dolayısıyla Allah bizi doğru yoldan ayırmasın’ şeklinde konuştu.

Kahvaltı programında konuşan AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin de ‘Seçim sürecindeyiz ve her siyasi parti meydanlara çıkıyor. Sivas’a dair, Türkiye’ye dair taleplerini ve neler yapacaklarını anlatıyorlar. Bizlerde her zaman olduğu gibi sizlerle iç içeyiz, sadece seçimden seçime sahada olan bir parti değiliz. Her zaman toplumun değişik kesimleriyle, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, esnaflarımızla çarşıda pazarda her yerde görüşüyoruz’ dedi.

AK Parti iktidarları boyunca gerek Sivas’ta gerekse Türkiye’de her alanda gelişmelerin yaşandığını belirten Milletvekili Bilgin, ‘13 yıl boyunca Sivas’ta ve Türkiye’de her alanda her kesime hizmet eden, her sorunu çözmek için çaba gösteren bir partinin mensuplarıyız. Son 4 yıldır da Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın öncülüğünde Sivas’ımıza hizmet etmek için samimi duygularla çalıştık ve birçok şey yaptığımızı da ziyaretlerimizde vatandaşlarımız bizlere iletiyorlar. Biz Sivas’a dair de Türkiye’ye dair de her alanda birçok hizmet yaptık, birçok sorunu çözdük. Çözülmeyen ve kilim altına süpürülen her soruna el attık, çözümü için gayret gösterdik ve bir kısmı çözüldü bir kısmı da çözülecek. Ama her şey bitti demiyoruz. Türkiye’ye dair, Sivas’a dair yapmamız gereken birçok hizmet olduğunu biliyoruz. Onun için de 7 Haziran seçimlerinde istikrarın, güvenin ve huzurun devam etmesi noktasında sizlerden güçlü destek istiyoruz. Bugün kamuoyu araştırmalarına baktığımız zaman 8 Haziran’da AK Parti iktidarının devam edeceği noktasında herkes hem fikir. Bunda hiç kimsenin bir şüphesi yok. Biz istiyoruz ki 8 Haziran’dan itibaren devam edecek AK Parti iktidarı sizlerin de desteğiyle güçlenerek devam etsin. İstikrar, güven ve huzur güçlenerek devam etsin’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin ise ‘Öncelikle bizleri bu kahvaltı organizasyonuyla bir araya getiren esnaf arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Seçim sathı mahallindeyiz. 15 günlük bir süre kaldı. 2015 seçimleri hem Türkiye için, hem Sivas için, hem de dünyamız için çok önem arz ediyor’ dedi.

Bu seçimle Türkiye’nin 2023 vizyonunu, 2053 vizyonunu ve 2071 vizyonunu devam ettirmek arzusunda olduğunu kaydeden İl Başkanı Şahin, ‘Millet olarak artık hedefleri olan, geleceğe yönelik planları olan, gelecekte kendini dünya milletleri arasında görmek isteyen bir milletiz. Geçmişte biliyorsunuz ülkemiz günü birlik yaşıyordu ve günübirlik yaşatılmak zorunda kalıyordu. Ama artık 2023’lerden 2071’lerden bahsediyoruz. İnşallah 2023’den sonra da daha çok yüzyıllardan bahsederek, bu planları yapacağız. Bunlara hep beraberce AK Parti sayesinde sahip olacağız’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!