USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sefer Bizden Zafer Allah´tan?

?Sefer Bizden Zafer Allah´tan?

?Sefer Bizden Zafer Allah´tan?
30-05-2015 22:00
Google News


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz; ‘Seçime çok kısa bir süre kaldı. Muhakkak ki kalpleri Allah çevirir. Biz ne yaparsak yapalım, kaderi değiştirebilmek mümkün değil. Ama biz üzerimize düşeni yaptık. Neyle yükümlüyüz? Seferle yükümlüyüz. Sefer bizden, zafer Allah’tan… İşte o seferi yapabilmek için de siz kardeşlerimin gece gündüz çalışmasını istirham ediyorum. Çoğu gitti azı kaldı. Bu kısa süre içerisinde de var gücümüzle biraz daha gayret edersek, geçmişte hayal ettiklerimizi inşallah önümüzdeki dönemde gerçekleştiririz diye düşünüyorum.’

ERSAN ARSLAN

AK Parti Sivas İl Başkanlığı birlik-beraberlik gecesi düzenlendi. Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen yemekli programa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas Milletvekili Adayları; Selim Dursun, Âdem Yıldırım, Yalçın Özdemir, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, teşkilat başkanları, eski milletvekilleri, il başkanları, milletvekili aday adayları ve eski teşkilat yöneticileri ile partililer katıldı.

‘TÜRKİYE’NİN HALA

HİZMETE İHTİYACI VAR’

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. AK Parti ailesinin birbirine kenetlendikçe daha da büyüyen bir aile olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, ‘Menzile yüz akıyla varabilmemiz için kula hizmet etmemiz lazım’ dedi.

Kula hizmet edenin Hakka yakın olacağını söyleyen Bakan Yılmaz, AK Parti kadroları olarak kula hizmeti seçtiklerini ve bu hizmeti devam ettirmek istediklerini kaydetti.

Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

‘Biz bir aileyiz ve kenetlendikçe de daha da büyüyen bir aileyiz. Çünkü biliyoruz ki bizim bir davamız var. Menzile yüz akıyla varmamız için kula hizmet etmemiz lazım. Kula hizmet eden Hakka yakın olur. Dolayısıyla Hakka yakın olmak için kula hizmet yolunda bizler siyaseti seçtik, bu kadro siyaseti seçti. Bu hizmet durdu mu? Hayır. Bu hizmeti muhakkak devam ettirmek lazım, çünkü Türkiye’nin hala hizmete ihtiyacı var.  Bir düşünün Necip Fazıl’ın şiirine bir bakın ‘öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya’ eski dönemi hatırlayanlar bilir. İnanın 4-5 yıl geçsin, acaba bu şiir niye yazıldı diye herkes merak ederdi. Artık biz bu milletin asli unsuruyuz ve bu vatanın asli sahibiyiz. Ne paryayız, ne de esiriz. İşte bunu bu kadro sağladı.

Çok hayalimizi gerçekleştirdik ancak daha yapmamız gereken çok şeyler var. İnşallah bu kadro vazifenin en ağırına talip oldu. Çünkü biz, biliyoruz ki vazifenin ağırı, Allah’ın kullara imtihanıdır. Kula hizmet etmek gerçekten zordur. 99 şeyi yapmışsınız görmüyor da, bir tane bir şeyi eksik bırakmışsınız veya yapmamışsınız, ya da yarım kalmış. Adam o 99’unu bir kenara itiyor. İşte onun için vazifenin ağırına bu siyasete girenler talip olmuştur. Allah bu yolda bizi daim eylesin. Ana hedef, menzile yüz akıyla varmak. Çoğu gitti azı kaldı. Biz biliyoruz ki, bir olursak, beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. İnşallah bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Birlikte bir aile olacağız ve birlikte bir Türkiye olacağız. Hayallerimiz var dedik.  Kendimiz için tamamlamış olsak dahi evlatlarımız için hayallerimiz var.’

‘SEFER BİZDEN

ZAFER ALLAH’TAN’

Seçimlere sayılı günler kaldığını hatırlatan ve tüm partililere daha çok çalışmak için çağrıda bulunan bakan Yılmaz, yeni Türkiye vurgusu yaptı.

Yılmaz, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Yeni Türkiye, insanların birbirini incitmeyeceği, birbirini kırmayacağı, kul hakkına girmeyeceği, yüz akıyla menzile varacağı bir Türkiye'dir. Biz bunu başarır mıyız? Karınca misali vardır ya, ‘Yola çıktık ama Kâbe’ye varamasak da yolunda ölürüz’ diye.  İşte bu dava hak yolunda varamasak dahi yolunda ölünecek davadır. Seçime çok kısa bir süre kaldı. Muhakkak ki kalpleri Allah çevirir. Biz ne yaparsak yapalım, kaderi değiştirebilmek mümkün değil. Ama biz üzerimize düşeni yaptık. Neyle yükümlüyüz? Seferle yükümlüyüz. Sefer bizden, zafer Allah’tan… İşte o seferi yapabilmek için de siz kardeşlerimin gece gündüz çalışmasını istirham ediyorum. Çoğu gitti azı kaldı. İnşallah bu kısa süre içerisinde de var gücümüzle biraz daha gayret edersek, geçmişte hayal ettiklerimizi inşallah önümüzdeki dönemde gerçekleştiririz diye düşünüyorum.’

‘PROJELEREMİZ

TÜRKİYEYE ÖRNEK OLDU’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında AK Parti ile birlikte Sivas’ta yaşanan değişime dikkat çekti. Sivas Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri birçok projenin Türkiye’ye örnek olduğunu, ulusal ve uluslar arası ödüllere layık görüldüğünü belirten Aydın, ‘İmrenen değil, imrenilen bir Sivas’ hedefi ile yola çıktıklarını ve Sivas’ın kısmen de olsa hedefine ulaştığını belirterek, ‘Ama Sivas’ın önünde, Türkiye’nin önünde daha çok uzun yol var.’ Dedi.

Aydın, ‘Partimizin kuruluş sürecini birçoğunuz çok iyi hatırlıyorsunuz. O dönemde hasbelkader kurucu il başkanı olarak bu davaya, bu yürüyüşe Sivas adına hizmet etmek üzere bir göreve soyunduk.  O dönem zor, farklı bir dönemdi. O dönemde Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının yanında olmak, onların destekçisi olmak, her babayiğidin kabullendiği, her babayiğidin cesaret aldığı bir dönem değildi. Ben özellikle o kuruluş aşamasında bu ekibe güvenen, bu yolda bende varım diyen bütün arkadaşlarımı saygıyla selamlamak istiyorum. Hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’a çok şükür sizlerin yüzünü kara çıkarmadık. Bizlere güvenenleri hamdolsun mahcup etmediğimizi düşünüyoruz. Gerek teşkilatlar olarak, gerek hükümet olarak, gerekse yerel yönetimler olarak bize güvenenleri mahcup etmemek adına gece gündüz demeden bütün enerjimizi, çabamızı ortaya koyduk. 2004’te belediye başkanı adayı olarak karşınıza çıktığımızda Sivas ile ilgili çok geniş vizyonlar ortaya koyduk. Dedik ki, Sivas hep başka yerleri örnek gösteren, başka şehirleri örnek alan, başka şehirlere imrenen bir Sivas değil, yapmış olduğu icraatlarla, ortaya koymuş olduğu projelerle örnek olan, imrenilen bir Sivas olsun diye yola çıktı. İlk etapta bu çok abartılı karşılandı ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki çok sayıda projemiz Türkiye’ye örnek oldu. Çok sayıda projemiz uluslar arası ve ulusal ödüllerle layık bulundu ve Sivas, o hedefine kısmen de olsa ulaştı. Ama Sivas’ın önünde, Türkiye’nin önünde daha çok uzun yol var. Hepiniz teşkilat mensubu olduğunuz için Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorsunuz. Ama bugün geldiğimiz nokta da bir fark var. 13-14 yıldır sizlerin emekleri ile alın teri ile bu seviyeye gelmiş olan demokrasimizi, ekonomimizi, insan haklarını artık bir noktada çok gören bir anlayış, bir kitle var. Bu kitle, AK Parti’nin bu seçimlerde tökezlemesi için birleşmiş olan bir kitle. Öyle ki, bu kitle geçmişte birbirini yok etmek için mücadele eden ama bugün AK Parti karşısında birleşen bir kitle. Durum böyleyken hepimizin 13-14 yıllık emeğini boşa çıkarmamak adına, bizlere güvenenlerin umutlarını heba etmemek adına, gelecek nesillerimiz, çocuklarımız, torunlarımız adına Türkiye’yi önder ve lider ülke olarak gören ve Türkiye’den umutla güzel haberi bekleyen Müslüman ülkeler, ezilen halklar adına bizim heyecanla dirilmemiz gereken bir süreci yaşıyoruz. O yüzden herkesin küskünlüğü, kırgınlığı askıya alması lazım. Bunu kesinlikle ön plana çıkarmaması lazım diye düşünüyorum. Hepinizin bunu yapacağından şüphemiz yoktur. Sizler gereken dönemde gereken fedakârlığı yapmış insanlarsınız. Ama şu kalan günleri bu düşünce ile bu anlayışa gece-gündüz demeden en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

‘SİVAS’IN ÇEHRESİNİ

DEĞİŞTİRDİK’

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise konuşmasında AK Parti ile birlikte Sivas’ın çehresinin değiştiğini söyledi. Sivas’ta çok sayıda önemli projeyi hayata geçirdiklerini ve bu çalışmaların devam edeceğini belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘14 Ağustos 2001 yılında AK Parti kurulduğundan bu tarafa, il teşkilatında, merkez ilçe teşkilatında, kadın kollarımızda, gençlik kollarımızda, il genel meclisi, belediye meclisimizde görev almış, mahalle başkanı olarak görev yapmış teşkilat mensuplarımızı bir araya getirmek istedik. Bugün bu salonda ve bir alt salonda bin 273 davetliyle hep beraber bir aradayız. Hamdolsun Sivas’ta şuanda 15 bin civarında teşkilat mensubumuz var. 129 bin civarında da parti üyemiz var. Büyük bir aileyiz. Sivas’ın her tarafında AK Partili hem üyelerimiz hem köy temsilcilerimiz hem sandık müşahitlerimiz görev yapmakta. 2002 yılından bu tarafa AK Parti iktidar olduktan sonra hep beraber Sivas’ın çehresini değiştirdik. Gerçekten o günün Sivas’ı ile bugünün Sivas’ı arasında çok büyük farklar var. Doğal gaz ile bölünmüş yol ile havaalanı ile 1. OSB’de attığımız 41 temelle bu işe başladık. Arkasından Geminbeli yolunu, Deliktaş tünelini, çağrı merkezlerini, Adliye-SGK binalarını, öğrenci yurtlarını, barajlarımızı yaptık. Yıldız dağı tesislerimizi, et entegre tesislerimizi, hastanemizi, stadyumumuzu, hepsini teker teker hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte de hem teknik üniversite, 2. OSB, hayvancılık projelerimiz, lojistik köy projesi gibi büyük yatırımlarla Sivas’ın gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Seçimlere sayılı günler kala, bir araya gelelim, geçmişi yâd edelim, birbirimizden kuvvet alalım ve bu kısa süreci Sivas’ımız için, ülkemiz için değerlendirelim istedik.’ Programda, AK Parti Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, milletvekili adayları Selim Dursun, Adem Yıldırım, Yalçın Özdemir ile geçmiş dönemde Milletvekilliği ve İl Başkanlığı yapmış isimler de kısa birer selamlama konuşması yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!