USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslı AK Parti ve MHP´yi İstiyor

Sivaslı AK Parti ve MHP´yi İstiyor

Sivaslı AK Parti ve MHP´yi İstiyor
10-06-2015 17:38
Google News


Başbakan olarak kimi görmek istersiniz sorusunu yönelttiğimiz Sivas halkının büyük çoğunluğu 3’lü koalisyonun olmaması gerektiğini, koalisyon olacak ise bunun kesinlikle AK Parti ve MHP arasında olması gerektiğini ifade etti.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’yi kritik bir karar bekliyor. 12 yıldır iktidarlığını sürdüren AK Parti, girmiş olduğu son seçimde yüzde 40,86 oranında oy aldı. Bu sonuçla tek başına hükümeti kuramayacak olan AK Parti, barajı geçen diğer partilerin de koalisyon kurup kurmayacağı ya da diğer barajı geçen partilerin bir araya gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

AK Parti’nin tek başına hükümet kuramadığı 7 Haziran seçimleri sonrasında İrade Gazetesi olarak ilimizde seçimin nabzını tutmaya devam ederek, Başbakan olarak kimi görmek istersiniz sorusunu Sivaslı vatandaşlarımıza sorduk.

Görüşlerini gazetemizle paylaşanların büyük çoğunluğu 3’lü koalisyonun olmaması gerektiğini ve koalisyon kurulacak ise bunun kesinlikle AK Parti ile MHP arasında olmasını gerektiğini ifade etti.

SİVAS HALKININ

‘BAŞBAKAN’ YORUMU

7 Haziran seçimlerinin ardından düşüncelerini bizimle paylaşan Vahap Filizöz, ‘Biz 13 sene AK Parti’yi gördük, bundan sonra başkasını görmek istiyoruz. AK Parti yerine CHP olur, MHP olabilir. CHP, MHP ve HDP bu ülkenin vatandaşlarına verdikleri sözler var. Bu sözleri yerine getirmeleri için 3 partinin bir araya gelmesi lazım. Ama şunu da söyleyeyim AK Parti, CHP olsun, MHP olsun ve HDP olsun hükümet kurarsa halka verdikleri sözleri yerine getirmezlerse, bundan sonraki seçimlerde AK Parti ile ortaklık yapan parti kesinlikle silinir. Emekli, asgari ücretliye verilecek zamlar bizleri umutlandı, sevindirdi. Yoksa hükümet kurulup da eğer 13 sene önceki zamanlara dönecekse hiç kurulmasın hükümet. Bunları iyi düşünmeleri lazım’ dedi.

AK Parti ile MHP’nin kesinlikle birlikte hükümet kurması gerektiğini ifade eden Murat Kaya ise ‘Yeni kurulacak olan hükümet AK Parti ile MHP’nin olmasını istiyorum. MHP oylarına sahip çıksın ve bu ülkeyi CHP’ye ve HDP’ye bırakmasın. Emanet oylarına sahip çıksın. MHP hükümeti eğer AK Parti ile kurmazsa çok oy kaybeder. Bizleri CHP ve HDP hükümetine bırakmasınlar. Biz MHP’den bunu istiyoruz. Önceden olanları unutalım, bu memleketimizi bölücülere bırakmayalım. AK Parti memleketimize güzel hizmetler yaptı. Tabi hataları da oldu. Milletvekili seçimlerinde, ön yoklamada seçilen milletvekilleri tercih edilmedi, dışarıdan adaylar geldi. Sivaslının da tepkisi oldu. Aynı zamanda emekliye verilmeyen zamlardan da şikâyet var. Ama bunlar oldu ve bitti. İnşallah AK Parti ile MHP hükümet kurar memleketimizi bölücülere bırakmasınlar. MHP’den ricamız bu’ ifadelerini kullandı.

Başbakan olarak kararsız bir ifade kullanan Müzeyyen Arınç, ‘Başbakan olarak Kılıçdaroğlu’nun gelmesi isterim ama kararsızım şuanda. Ama böyle giderse koalisyon kurulacak’ dedi.

2’li koalisyon olması gerektiği söyleyen ismini açıklamak istemeyen bir vatandaşımız ise, ‘Şuanda muhalefetten başka yapılacak bir şey yok. 2’li koalisyon olması gerekiyor. Bu da AK Parti ile MHP arasında olması gerekiyor. Ama AK Parti ile CHP arasında da olabilir. Başka bir sonuç göremiyorum ben şahsım olarak’ dedi.

Tekrar seçime girilmesi gerektiğini ifade eden Şaban Acet, ‘AK Parti tek başına hükümet kuramadığına göre erken seçim olması gerekiyor. Seçimin tekrarlanması ile tek başına kim geliyor ise o hükümeti kursun’ şeklinde konuştu.

AK Parti’nin tek başına hükümet kurmasını isteyen yine ismini açıklamak istemeyen bir vatandaşımız da, ‘Yeni seçime gidilerek AK Parti’nin gelmesini istiyorum. Çünkü görüşlerini ve ilerleyişini seviyorum’ dedi.

AK Parti ile MHP’nin bir araya gelmesi ile iyi bir hükümetin kurulacağını söyleyen Naci Eşki, ‘Başbakan olarak yine memleketin milletin refahı ve huzuru için koalisyon hükümetlerinin Türkiye’mize çok zararları var. Yine MHP eğer burada hakiki milliyetçilik duygularını hissederde AK Parti ile bir araya gelirse Türkiye için gelecek için çok güzel bir ilerisini görmüş oluruz. Eğer bunu görmezse 3’lü ve 4’lü koalisyon olursa ülkemize yazık olur. Bir araya gelsinler artık eski şeylerini atsınlar güzel güzel MHP ile AK Parti isterse çok güze bir hükümet kurarlar. Buda memleketimiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olur. Şimdiden benim kanaatim eğer yaparlarsa hayırlı uğurlu olsun diyorum. Emekli bir vatandaş olarak görevimi yerine getirmiş olurum’ ifadeleri kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!