USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?İSRAFTAN KAÇINALIM?

?İSRAFTAN KAÇINALIM?

?İSRAFTAN KAÇINALIM?
20-06-2015 10:41
Google News


Esnafı, güler yüzlü hizmet ve kaldırım işgali konusunda uyaran Köksal, vatandaşlara ise ‘ihtiyacınız kadar alın, israftan kaçının’ çağrısı yaptı. Köksal, Ramazan ayı boyunca esnafın Sahura kadar açık kalacağını da belirtti

ERSAN ARSLAN

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Ramazan ayı dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Birlik, beraberlik, rahmet ve yardımlaşma ayı Ramazan’da esnafın ve halkın bu ruha uygun hareket etmesi gerektiğini belirten Köksal, esnafları müşteri memnuniyeti ve güler yüzlü hizmet vatandaşları ise israf konusunda uyardı.

Sözlerine Ramazan ayını tebrik ederek başlayan Köksal, ‘11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının içerisindeyiz. Ramazan ayının tüm İslam âlemine, ülkemize, milletimize, esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayı, bereket, dua, ibadet, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ayı. Yani, yüce Allah Ramazan ayında insanlara mahsus her şeyi vermiş. Allah’ın insanların bir ay aç kalmasına ihtiyacı yok. İnsanların açlığın ne olduğunu bilmesi, yardımlaşmanın ne olduğunu bilmesi için Ramazan ayı orucunu tutuyoruz.’ Dedi.

‘ESNAFIMIZ, SAHURA

KADAR AÇIK KALACAK’

Her yıl olduğu gibi bu yıl da esnaf ve sanatkârın Ramazan ayı boyunca sahura kadar açık kalması için Sivas Belediyesi’nden talepte bulunduklarını belirten Köksal, bu Ramazan’da da vatandaşların sahura kadar alışveriş yapabilme imkânına sahip olacağını söyledi.

Köksal; ‘Ramazan ayında Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği olarak bütün işyerlerimizin sahura kadar açık olması için belediyemizden müsaade aldık. Günler uzun, geceler kısa ve insanımız gece de alışverişini yapabiliyor, esnafımız açık kalıyor. Vatandaşlarımız bu vesile ile rahatça alışverişlerini yapabiliyorlar.’ İfadelerini kullandı.

‘ESNAF VE SANATKÂRIMIZ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE

DİKKAT ETMELİ’

Esnaf ve sanatkârın açlık dolayısıyla sinirlerin gerilebildiği Ramazan ayında daha dikkatli olması gerektiğini belirten Köksal, ‘Ramazan ayında ve her zaman benim esnaflarımızdan ricam müşteri memnuniyetine dikkat etmeleri. Tabi açlık var, 17 saat oruç tutuluyor ve bu uzun bir müddet. İnsanlar ister istemez sinirlenebilirler. Ayrıca alışveriş anında da uyanık olmaları lazım… Kurt dumanlı havayı sever. Kötü niyetli insanlar da var. Bunun için uyanık olmaları ve gelen müşterilere adil davranmaları lazım. Fakir zengin ayırt etmeden, herkesin hakkını adaletlice vermek gerekir. Dükkân kapısı hak kapısıdır. Yoksul insanlarımız vardır, mümkün olduğunca onların da ellerini boş göndermemeliyiz. Gerçi bizim esnafımız bunu hep yapıyor. Allah işlerini rast getirsin. Kimseyi kırmadan, incitmeden, Ramazan ayının sevgi, hoşgörü ve güler yüzlü bir şekilde geçmesi hepimizin amacı.’ İfadelerini kullandı.

‘İSRAFTAN KAÇINMALIYIZ’

Vatandaşlara israf konusunda önemli mesajlar da veren SESOB Başkanı Beşir Köksal, ‘İhtiyacınız kadar alın, israf etmeyin’ dedi.

Köksal, şu şekilde konuştu:

‘Tüketicilerimize de bir rica ve uyarım var. Gerek ülkemizde, gerek ülkemizde ekmek israfı bol. İsraf etmemeye dikkat etmeliyiz. Vatandaşlarımız, gözlerinin değil, karınlarının doyacağı kadar alışverişlerini yapsınlar. Çünkü Ramazanda insanların gözü aç oluyor, her gördüğünden almak istiyor ama hem israfı düşünmesi hem de kendi muhasebesini yapması için mutlaka akşama doğru değil de daha önceden bir liste yapıp ona göre alışveriş yapmakta fayda var. Çünkü bol ekmek israfı var. Yazık oluyor, günah oluyor. Bakın bugün ülkemizin etrafında savaşlar var. Afrika’yı düşünün aç insanlar var, çöpten ekmek topluyorlar. Onun için israftan da kaçınmalarını rica ediyorum.’

‘KALDIRIMLARI

İŞGAL ETMEYELİM’

Kaldırım işgali konusunda da esnafları uyaran Köksal, esnafların bu konuda daha hassas ve duyarlı olmasını istedi. Köksal; ‘Bu şehir bizim, bu halk bizim. Bizim annelerimiz, çocuklarımız, kaldırımlarda yürüyorlar. Mümkün olduğu kadar esnafımızın kaldırımları işgal etmemeleri rica ediyorum. Kaldırımlar yayaların hakkıdır. Esnafımız da malını kapısının önüne koyma ihtiyacı duyuyor ama mümkün olduğu kadar fazla ileri gitmemek şartıyla, kaldırımı fazla işgal etmemek şartıyla işyerlerini daha düzgün bir sisteme koymalarında fayda var. Bu nedenle esnaf ve sanatkârlarımıza sesleniyorum, tüm esnaflarımızın Ramazan ayını kutluyorum, hayırlı bol kazançlar diliyorum.’ Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!