USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?LOKOMOTİFLERİMİZ YORGUN?

?LOKOMOTİFLERİMİZ YORGUN?

 ?LOKOMOTİFLERİMİZ YORGUN?
09-07-2015 17:15
Google News


TCDD’nin filosunda yük ve yolcu taşımacılığı yapılan çok sayıda lokomotifin 25-30 yıllık olduğunu belirten Albayrak, ‘Bugün baktığımızda birçok lokomotifin artık yorgun olduğunu görüyoruz. Dizel lokomotiflerimizin artık yenilenmesi ve modernize edilmesi, gerekirse eski araçların trafikten çekilmesi gerekmektedir.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, Türkiye’de halen yük ve yolcu taşımacılığı yapılan 25-30 yıllık lokomotiflerin artık trafikten çekilmesi gerektiğini söyledi. TCDD’nin filosunda çok sayıda yorgun lokomotifin hizmet verdiğini belirterek, bu lokomotiflerin ‘miadını doldurduğunu’ ima eden Albayrak, sağlıklı bir hizmet için filonun yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Eski araçların demiryolu trafiğinden çekilmesinin mal ve can güvenliğinin yanı sıra ülke ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını belirten Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

‘Biz, demiryollarına gerçekten çok önem veriyoruz ve demiryollarında kullanılan araç gereçlerin de yenilenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bugün baktığımızda birçok lokomotifin artık yorgun olduğunu görüyoruz. Dizel lokomotiflerimizin artık yenilenmesi ve modernize edilmesi, gerekirse eski araçların trafikten çekilmesi gerekmektedir. Bu hem can, hem mal güvenliği açısından, ülkenin ekonomisi açısından çok önemli… Bugün 30 yaşın üzerindeki lokomotiflerimiz halen hizmet etmekte. Biz bunların biran önce çekilerek yerine yeni ve modern lokomotiflerin servise konulması gerektiğine inanıyoruz. Biz bu noktada gerekirse, Türk Ulaşım-Sen öncülüğünde prototipi yapılan lokomotifleri de hizmete sunmaya hazırız. Avrupa’da belirli bir yaştan sonra bu lokomotifler hizmet veremiyor. Biz de kullandığımız lokomotiflerin birçoğu 25-30 yıllık. Tabi yeni lokomotifler de geliyor ama biz daha sağlıklı bir hizmet verilmesi açısından bu filonun tamamının biran evvel, ivedi bir şekilde yenilenmesi ve yorgun olan lokomotiflerin de gara çekilmesi gerektiği inancındayız.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!