USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Vatandaşın Gözünde Hep Suçluyuz?

?Vatandaşın Gözünde Hep Suçluyuz?

?Vatandaşın Gözünde Hep Suçluyuz?
10-09-2015 17:31
Google News


Hiçbir suçu olmayan genç yaşlardaki bir otobüs şoförünün ağır yaralandığını ve şuanda tedavi altında olduğunu belirten Yalman, otobüs şoförlerinin vatandaşın gözünde hep suçlu görülmesine de sitem etti. Yalman, ‘Bizler zor şartlarda beşikten mezara kadar görev yapan bir esnaf grubu olarak, vatandaşın bizlere karşı bakış açısını değiştirmeleri gerektiğini belirtiyoruz. Gerçekten çok zor bir iş yapıyoruz’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Sivas Şoförler Odası Başkanı Şaban Yalman, geçtiğimiz Salı günü iki tarafından bıçaklanarak yaralanan otobüs şoförü Abdullah Çağlar’a yapılan saldırı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Olayın Salı günü gece saatlerinde otobüs toplanma merkezinde gerçekleştirildiğini belirten Yalman, genç yaştaki otobüs şoförünün hiçbir suçu ve kabahati olmadığı halde bu saldırıya mağruz kaldığını belirterek, yapılan saldırıyı kınadı.

Saldırganların otobüs şoförünü yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtığını belirten Yalman, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olayı titizlikle yürüttüğünü belirterek, eninde sonunda bu kişileri yakalayacağını kaydetti.

Otobüs şoförlerinin hiçbir koşulda kendilerini savunamadığını belirten Yalman, Sivas halkının şoförlere karşı bir önyargıyla yaklaştığını belirterek, bu tür davranışların hiç hoş olmadığını belirtti.

Sivas Şoförler Odası Başkanı Şaban Yalman, ‘Her zaman söylediğimiz gibi biz şoför esnafları gerçekten ekmeğini zor şartlarda kazanan insanlarız. Her türlü zorluklarda, hava koşulları, arazi koşulları, bu gibi saldırı olayları her zaman karşı karşıya geldiğimiz olaylardır. Dolayısıyla en zor şartlarda ekmeğini kazanan meslek grubu içerisindeyiz’ dedi.

Yalman olayı şöyle anlattı:

‘Geçtiğimiz Salı günü akşam 22.30 sıralarında bir kişi otobüslerimizin merkez toplanma yerine gelerek, servisten gelen şoför arkadaşımıza kapıya vurarak, ne zaman hareket edeceğini soruyor. Daha sonra arkadaşımız kapıyı açarak, 20 dk. sonra hareket edeceğini söylüyor. Bu saldırgan şahıs da 20 dk. neden beklediğini, böyle bir şey olmayacağını falan söylüyor. Şoför arkadaşımız da akşam geç saatlerde araçların nöbete girdiğini ve dolayısıyla sefer sayılarının azalması nedeniyle otobüsün 20 dk. sonra hareket edeceğini belirtiyor. Bu konuşmaların ardından saldırgan şahıs şoför arkadaşımıza küfrederek, otobüsten biraz uzaklaşıyor. Bu esnada saldırgan şahı yanına bir arkadaşını çağırıyor veya arkadaşı tartışmayı görerek, kendisi geliyor. Bizim şoför arkadaşımız da kendisine küfredildiğini duyunca araçtan inerek, tepki gösteriyor. Sonra ise aralarında yaşanan arbede nedeniyle genç yaşlardaki şoför arkadaşımız elinden ve ayağından bıçaklanarak yaralanıyor. O saatlerde toplanma merkezinde de fazla kimse olmadığından iki kişi bizim şoför arkadaşımızı yaralayarak, olay yerinden kaçıyorlar. Bıçak darbeleri nedeniyle yere düşen arkadaşımız aşırı derecede kan kaybetmiş. Şoför arkadaşımız bu saldırganları daha önceden tanımadığını söyledi. Emniyet güçlerimiz de Salı gününden beri bu saldırganları arıyor. Arkadaşımız şuanda hastanede tedavi altına alındı. Çok şükür ki hayati bir tehlikesi yok.’

Şoförlerin her halükarda vatandaşın gözünde hep haksız konumda olduğunu belirten Yalman, ‘Vatandaşlarımızın neden bu ön yargıyla hareket ettiklerini de bilmiyoruz. Ama gerçekten de bizler zor şartlarda beşikten mezara kadar görev yapan bir esnaf grubu olarak, vatandaşın bizlere karşı bakış açısını değiştirmeleri gerektiğini belirtiyoruz. Gerçekten çok zor bir iş yapıyoruz. Dolayısıyla bu arkadaşımız mağdur edilmiştir. Ticari anlamda çalışan arkadaşlarımızın kendilerini savunmaları çok zor’ dedi.

Bu gibi saldırı olaylarını birçok zaman yaşadıklarını belirten Yalman, ‘Özellikle akşamları geç saatlerde otobüs toplanma noktasında birçok şoför arkadaşımızla vatandaşlar arasında çok fazla sıkıntı yaşanıyor. Tüm bu saldırılara rağmen Sivas halkının gözünde otobüs şoförleri her halükarda haksız gözüyle bakılmaya devam ediyor. Bu durum bizleri gerçekten çok üzüyor.  Bizler vatandaşa hizmet ediyoruz ama bunu yaparken de birileri tarafından hep suçluymuşuz gibi ya da farklı bir ikinci sınıfta görülmemiz ki böyle bakılıyor, bu durum bizleri çok üzüyor’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!